Tijdens onze vakantie hadden ik en mijn Lief een geniale ingeving: laten we een zwemabonnement kopen! Doordat we in september op huwelijksreis gaan, hadden we geen reis gepland. Veel uitstapjes hadden we ook nog niet gedaan en omdat we beiden iets aan onze conditie wilden doen, besloten onszelf te trakteren.

Bron: facebook 'Zwembad De Krekel Izegem'
Bron: facebook ‘Zwembad De Krekel Izegem’

Twijfels

In eerste instantie stond ik er een beetje twijfelachtig tegenover. Ik ben nooit echt een enorme waterrat geweest, ook al is zwemmen een van mijn favoriete sporten. Het probleem dat ik echter voorzag, was dat we nu wel in alle enthousiasme een zwemabonnement konden kopen, maar nu was het ‘zomer’ (toen was het ook echt nog zomer). Wat zouden we doen als het weer minder zonnig werd en daarmee ook onze zin om te gaan zwemmen?

Toen we echter drie maal in een week gingen zwemmen die periode, verdwenen mijn twijfels. We zouden er wel voor zorgen dat we iedere week kwamen zwemmen. De eerste stap was gezet.

Noodzaak

Ondertussen is het iets meer dan een maand geleden dat we de beslissing namen. Geen van de twee heeft er al spijt van. We hebben een vaste dag afgesproken waarop we gaan zwemmen. Lukt het die avond niet, dan mag het verplaatst worden, maar nooit uitgesteld. Vrienden van ons gaan ondertussen ook mee. Dat werkt voor een groot stuk ook motiverend, want als zij gaan dan kunnen wij toch niet thuis blijven zitten.

Gisteren kregen we echter bericht dat zij niet konden komen, omwille van begrijpelijke redenen. Zodra mijn Lief het nieuws aan me meedeelde, antwoordde ik: “Maar wij gaan toch?”
“Natuurlijk,” antwoordde hij bevestigend, “ik heb er echt nood aan om eens wat baantjes te trekken.”
Wat dus in eerste instantie een idee was om iets aan onze conditie te doen, is ondertussen voor ons een ‘noodzaak’ geworden in die zin dat het ons helpt om de spanning van de afgelopen week eens van ons af te zetten. Een zwembeurt zorgt er ook altijd voor dat ik die nacht beter slaap!

De duik in het zwembad is dus ondertussen veel meer geworden dan eens werken aan onze conditie. We voelen er ons in het algemeen ook gewoon beter door!

8 Replies to “Een verfrissende duik!”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.