Het was een week vol emoties: verdriet, liefde, ontzag en verbondenheid. Ik had het nog maar op papier gezet, dat ik graag meer verbondenheid wilde ervaren en meer eenvoud wilde in mijn leven. Het leven schonk mij deze momenten zowat meteen. Dit weekend heb ik verbondenheid ervaren op zoveel verschillende manieren. Vandaag neem ik jullie even mee in mijn week!

maandag | nieuwe reis

maandag nieuwe reis

Wat had ik absoluut geen zin om op te staan maandag. De fijne vibe van het weekend hing nog steeds in mijn lijf en die wilde ik niet loslaten. Daarnaast lagen er op mijn werk een paar dossiers te wachten die best een uitdaging vormen. Maar ik kon met de juiste instelling en concentratie een heleboel werk verzetten die dag, waar ik heel blij mee was. ’s Avonds was het dan tijd om eens aan een compleet ander verhaal te beginnen. Aangezien ik de laatste drie boeken – die op dit moment uit zijn – van de Outlanderserie meteen achter elkaar heb gelezen, werd het wel eens tijd voor een ander verhaal. En dus koos ik voor ‘Ziener van Zeven Wateren’ van Julliet Marillier. Ik kon mij geen betere reis voorstellen!

dinsdag | Frans

dinsdag frans

Weer een beetje hetzelfde gevoel op dinsdagmorgen, maar ook toen kon ik goed doorwerken en had ik een heel voldaan gevoel toen ik naar huis ging. Op dinsdag volg ik Frans en na een aantal weken afwezigheid besloot ik om weer eens naar de les te gaan. Ik werd met open armen ontvangen, een heel leuk gevoel. Na een interessante les ging ik thuis maar eens een salade maken van Jeroen Meus. Aangezien we op dinsdag laat eten, nemen we altijd een salade want dat is heerlijk licht. En deze met asperges beviel ons alvast zeer goed!

woensdag | emotioneel

woensdag emotioneel

Emotioneel is wel een woord dat past bij woensdag. Het was een heel bewogen dag, vooral door het slechte nieuws dat een van mijn dichtste collega’s kreeg. Het heeft betrekking op haar persoonlijk leven, maar de pijn en het verdriet waren ook voor mij sterk voelbaar. Naast iemand zitten die zo’n sterke emoties ervaart, is niet bepaald eenvoudig te noemen… Ook mijn Lief had een zware dag, dus hadden we beiden nood aan comfort food (oftewel, een Julietje – lees: frietjes met mayonaise, gedroogde uitjes, een boulet en stoofvleessaus) en een luie avond. Heerlijk verder lezen in mijn boek, samen met Wolfje die duidelijk nood had aan knuffels. En ik ook, kwam dat even goed uit!

donderdag | genieten

donderdag genieten

Na een halve dag werken kon ik donderdag afsluiten en naar huis vertrekken. Er moesten papieren in orde gebracht worden voor onze dakisolatie en die afspraak kon maar op een namiddag geplaatst worden, dus had ik een halve dag verlof. Onze afspraak was om half vier, mijn Lief werkte nog tot drie uur en zo kon ik ervan profiteren om wat aan mijn blog te werken. Heerlijk om even ongestoord je inspiratie te laten gaan! Na onze afspraak sprongen ik en mijn Lief nog even binnen in ons favoriete café voor wat quality time. En aangezien ik lekker thuis was, nam ik het er ook van om nog eens uitgebreid te koken!

vrijdag | verbonden met vrienden

vrijdag verbonden met vrienden

Hoewel vrijdagvoormiddag voorbij vloog, liep de middag tergend traag. Ik zag ontzettend uit naar de avond waardoor de tijd niet snel genoeg kon gaan. Samen met de buurtjes gingen we een gezellige avond met ons zevenen tegemoet. Ik had beloofd om eens Irish stew te maken en om het makkelijker te maken voor het koppel met een kindje heb ik deze stoofschotel bij hen thuis klaar gemaakt. Zo’n stoofpotje moet minstens twee uur in de oven, ideaal om lekker lang te aperitieven en te genieten van goede gesprekken. We zagen ons bedje eigenlijk net iets te laat.

zaterdag | handfasting

zaterdag handfasting

De nacht was kort. De wekker liep om zeven uur al af. Ik zou mijn Lief namelijk helpen om samen met zijn partijgenoten de zaal klaar te zetten voor de viering van de eerste mei. Snel ging ik een uurtje helpen om daarna wat te eten te maken. Ik wilde op tijd in Zoersel zijn voor een prachtige Beltaine viering waarbij een prachtig koppel heksen een handfasting zouden krijgen. Drie covens kwamen samen om deze verbinding tot stand te brengen. Het was een heerlijke middag/avond waarbij goed gevierd werd – zoals alleen heksen dat kunnen. De verbondenheid was voelbaar in de cirkel, het eten en de gesprekken. Het is op zo’n momenten dat ik weer duidelijk voel: ja, ik ben een heks!

zondag | 1 mei

zondag 1 mei

Op 1 mei is het traditioneel de Dag van de Arbeid, een hoogdag voor de socialisten. In België is het een feestdag, maar dit jaar valt hij op zondag dus hadden we sowieso een vrije dag. Elk jaar vieren wij dit en ook dit jaar was er lekker eten, een gezellige middag en sluiten we de dag af met een fijn optreden. Tussendoor kan ik snel dit blogje nog in elkaar steken.

Ik wens jullie allemaal nog een fijne zondag, geniet van het mooie weer dat er eindelijk eens is gekomen!

3 Replies to “Een nieuwe reis in verbondenheid”

  1. Ja prachtig van de handfasting, mooi dat er dan 3 covens gewoon bij zijn en met elkaar…

    En dat hekserige warme gevoel had en kreeg ik juist gisteren op 1 mei, ik weet niet waarom, maar het was alsof er een warme onzichtbare deken om mij heen viel en die is de hele dag gebleven, sterker nog, ik heb nu wat hoofdpijn, hahaha

    Van jouw collega, dat is een lastige situatie, vooral als jij ook gevoelig bent dat je het dan zo intens mee kunt voelen, ik weet wat het is…

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Scott Cunningham: ZeemagieMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.