Exact een jaar geleden maakte ik mijn laatste lastenboek voor een overheidsopdracht en sloot ik de deur van mijn kantoor. Ik wist toen nog niet dat ik ook effectief een hoofdstuk afsloot, want er was geen zekerheid dat ik niet zou terugkeren. Pas op 9 juli 2015 zou ik weten hoe mijn toekomst eruit zou gaan zien.

Ik keerde niet terug, maar startte mijn zoektocht naar een andere job. Dit was niet wat ik had verwacht en ook niet wat het bedrijf waar ik toen gewerkt had op de planning had staan, maar de dingen gaan nu eenmaal zoals de dingen gaan. Toen ik de ergste klap had opgevangen besteedde ik mijn tijd aan solliciteren en de laatste klussen aan ons huis. Al sinds maart waren we dagelijks ettelijke uren bezig met de verbouwingen. We wilden verhuizen op 25 juli, dus moest het huis leefbaar gemaakt worden. Ik had in de periode tussen mijn ontslag en de verhuis twee auto-ongevallen, sliep heel weinig, werkte veel en toen we eindelijk verhuisd waren, viel er niet alleen een last van mijn schouders maar voelde ik ook hoe de grond onder mijn voeten langzaam wegviel. We zaten midden in een vakantieperiode, dus veel bedrijven waren gesloten en solliciteren liep niet zo vlot. Ik besloot om geen strohalmen meer te zoeken, maar om stevige fundamenten te gaan bouwen. Genoeg aangemodderd, tijd om de dingen werkelijk aan te pakken. Zo begon ik aan een innerlijke reis en veel reflecterend werk. Ik bracht mijn dagen door met Luna in het bos, achter mijn computer waar ik over mijn ‘Zoektocht naar geluk’ schreef, in mijn tuin met mijn dagboek en bij mijn Lief terwijl we alles doorspraken.

days of gratitude

‘Oude patronen’ doorbreken schreef ik in mijn dagboek. Daarop volgde een lijst met dingen die ik deed en waar ik eigenlijk niet zo blij mee was. Mezelf afsluiten, de hele tijd in de verdediging schieten, mensen afstoten, … Wat voor mij vooral heel moeilijk lag, was hoe ik naar mezelf keek. Eind 2014 had ik de cursus mindfulness gedaan en intensief beleefd. In 2015 bleef ik daarmee aan de slag en alles met betrekking tot compassie, zelfliefde en bezield leven trok mij aan. Ik wilde ophouden met de negatieve gedachtegang over mezelf waar ik al die jaren bleef in hangen. In die zomer besefte ik dat de enige stap die ik nog zou moeten zetten de volgende was: hou van jezelf!

days of gratitude cake

Exact een jaar geleden sloot ik een hoofdstuk af en begon aan een nieuw. Ik keerde naar binnen, misschien zelfs meer dan ik daarvoor had gedaan. De confrontatie met mezelf, mijn schaduw, mijn verlangens en mijn gebreken was niet eenvoudig. De herfst en de winter zaten vol met uitdagingen. Maar elke dag leerde ik weer een beetje bij. Toen ik voor 2016 als een van mijn doelen verbondenheid visualiseerde, had ik niet kunnen weten wat er zou volgen. Naar buiten keren, echt leren luisteren met een hart dat zijn ziel lief heeft, is wonderbaarlijk.

Vorig jaar was er vele malen een nieuwe start. Meer dan ik zelf voor mogelijk had gehouden. Dit jaar neem ik al die draadjes op en ga er verder mee aan de slag. Want mijn bestemming, die heb ik nog lang niet bereikt!

7 Replies to “Een jaar”

  1. Onwijs mooi artikel Saar! Mooi hoe je de reis die je bewandeld hebt ervaart hebt. En hoe lang sommige dingen ook mogen duren, je komt altijd tot waar je wil zijn!

  2. In een jaar kan heel veel veranderen en andere zaken blijven bij het oude, soms fijn, soms niet, maar ook kan je leven in een split 2nd veranderen ten goede hoop ik dan altijd maar.

    Jij hebt het fantastisch gedaan, dat werken aan jezelf, en nee je bent er nog niet, net zoals ik er nog niet ben, en ik denk echt, dat we er pas zijn als we op ons sterfbed liggen 😉 je bent nooit te oud om te leren, zolang je er maar voor open blijft staan.

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Lieve Liefde,My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.