Tijdens de renovaties van ons huis nemen we alle kamers grondig onder handen, zoals jullie reeds hebben kunnen zien in voorgaande artikelen. Er is echter een ruimte die jullie nog niet hebben gezien en die voorlopig ook niet aan de beurt komt. Toch heb ik daar ook nog een aantal plannen mee. Ik neem samen met jullie even een kijkje op onze zolder.

De zolder is een verwaarloosde ruimte tijdens de renovaties, terwijl het eigenlijk een van de grootste ruimtes is in ons huis. Aangezien ons huis een volledige bovenbouw heeft, inclusief de garage, is het hele huis dus ook voorzien van de zolder. Dat wil zeggen dat deze even groot is als mijn garage, living, keuken en hal samen! Dat biedt natuurlijk heel wat perspectieven.

Op de lange termijn zullen er waarschijnlijk kamers gemaakt worden. Zeker als we aan kinderen denken, denken we aan een aantal extra kamers zodat we op zijn minst een bureauruimte kunnen behouden. Maar voorlopig zou ik van de zolder een ruime hobbykamer willen maken! Daarvoor moeten minstens volgende zaken gebeuren: de zolder isoleren, nieuwe dakramen en het decoreren van de muren!

Voor de muren zou ik vrij eenvoudig kiezen voor gipsplaten bovenop de isolatie waarna deze dan in de gewenste kleur kunnen geschilderd worden. Uiteindelijk is dit ook meteen een lange-termijn-oplossing die makkelijk aan te passen is.

Bij de ramen zit ik te denken aan dakramen van VELUX. In mijn ouderlijk huis hebben we ook altijd dakramen van VELUX gehad waar we zeer tevreden over waren. Het merk is ondertussen ook zo bekend dat het in Vlaanderen bijna synoniem is geworden voor een dakraam. Maar het allerfijnste aan VELUX zijn hun aangepaste oplossingen voor gordijnen en verduistering.

velux

Zo ben ik helemaal weg van hun zonnescherm waarmee je de zon niet buiten sluit, maar waarmee je van de warmte – die je zo makkelijk op zolder hebt – geen last hebt. Zon in een hobbykamer is voor mij wel een must. Ook kan je via hun webshop rolluiken aankopen. Voor dakramen is het niet altijd even eenvoudig om een oplossing voor verduistering te vinden die even efficiënt is als een rolluik. Maar bij VELUX heb je meteen de mogelijkheid om deze ook te installeren. Een mogelijkheid die heel handig kan zijn wanneer de ruimte wordt ingedeeld in verschillende kamers.

Voorlopig is het nog even dromen van een hobbyruimte op zolder, maar de ideeën zijn er alvast!

Hoe zou jij een zolder inrichten?

Meer info over dit soort posts vind je in de disclaimer

13 Replies to “Project (T)huis | dromen van een hobbykamer”

 1. Leuk dat de advertorial wel bij jou paste 😉 ik kreeg het mailtje ook, maar heb een appartement, en kan dus helemaal niets met dakramen en zo. Je hebt het er leuk in kunnen passen.

  1. Dank je! Eigenlijk is er geen woord van gelogen ook hoor. Als ik nieuwe dakramen zou steken (wel een must als ik daar een hobbyruimte of kamers wil maken) dan zou ik sowieso voor Velux kiezen. Ze zijn echt wel de marktleider ook hè, en kwalitatief goed.

 2. Onze zolderruimte is ook verdeeld in kamers. We hebben voor Zoonlief een eigen kamer. Een was-kamer waar wasmachine en droger staan en een rommelkamer waar het droogrek staat en de complete administratie. We hebben er zelfs nog een vliering in, die loopt over de hele ruimte van de zolderverdieping.
  Zouden we deze ruimte nu voor ons zelf mogen indelen dan zou ik daar denk ik een sportkamer van maken. Heerlijk niks op te hoeven ruim iedere keer als ik bezig ben geweest 🙂
  Deborah onlangs geplaatst…Gezonde gewoontes…My Profile

 3. Wauw, wat een ruimte! Ja goed, nu vraag je hoe ik mijn zolder zou inrichten als ik die zou hebben, dat weet ik niet.

  Gezien dat van de ruimte afhangt, de hoogte, grootte en ga zo maar door, maar als ik JOUW zolder zie? Dan zou dat in het nu mijn atelier worden, en niet pas later, maar ook direct nu, zodat ik al mijn werken en ezel en troep daar direct kwijt zou kunnen. Want er werken als de rest van huis nog af moet hoeft dan niet, maar wel als opslag in elk geval en om mensen te ontvangen als dat aan zou lopen voor mijn werken.

  In het recente verleden, toen mijn kind nog kind was, was het waarschijnlijk haar kamer geweest of een deel ervan, kortom, het hangt ook nog eens van de tijd en ruimte af waarin je leeft, jij wil nog kinderen later, ik heb ze al opgevoed 😉 En als op de eerste verdieping ruimte genoeg is voor een logeerkamer, dan echt… atelierspace!

  X

  1. Wat maak jij in je atelier Morgaine? Ben je ook kunstschilder? Het idee kwam er eigenlijk omdat mijn man kunstschilder is in zijn vrije tijd en tot nu toe stond het ofwel in de living, ofwel in een reservekamer al dat schildersmateriaal. En een zolder is daar inderdaad een pak handiger voor!

 4. Wow, wat een ruimte is dat zeg. heerlijk. Hier een kleine zolder. Ooit gedacht om er een dakkapel op te zetten, maar het is bij denken gebleven. Nu hangt er de was en staat er een boel speelgoed en is het de speelplek van de jongste. is ook wel handig, maakt niet uit als het daar een bende is. 😉

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.