Het is lijkt altijd groener aan de overkant. Lijkt, want eigenlijk is het gras vooral groener daar waar je het water geeft. Dat is het idee achter het project #plukhetgeluk op Iliveformydreams.com van Sas. Vandaag alweer het laatste deel in de reeks van vijf posts die bloggers voor dit project schreven.

Dromen

Why, sometimes I’ve believed as many as six impossible things before breakfast.

Lewis Caroll; Alice in Wonderland

Dromen zijn er om te dromen. Ze geven ons een perspectief op een betere toekomst, maar hoeven niet altijd waarheid te worden. Dromen zijn de start van het creatieve proces. Vergeet alle mogelijkheden, ga gewoon lekker dromen!

In mijn dromen ben ik schrijfster van best-sellers. En vaak ook eens psycholoog. Ooit was ik zangeres en ook wel eens danseres. En ik speel graag de hoofdrol in een historische film. Als ik droom dan ben ik zwanger, woon ik in Australië of zweef ik door een vierkante lucht. Wanneer er een probleem op mijn pad komt, begin ik te dromen. Over alle mogelijke oplossingen, maar vooral over de onmogelijke oplossingen.

Ik heb ooit een sjaal gehaakt vol kleurrijke bloemen en dat in een uurtje tijd. Soms is mijn man gestorven en moet ik dan vier kinderen in mijn eentje opvoeden. Of ik wandel door de bossen van Andor en heb samen met Rhand Altor al lang de duistere verslagen. Ik ben trouwens ooit getrouwd met Jack Sparrow en heb voor wereldvrede gezorgd. Ach, de president van Amerika is er niets bij…

dromen durven doen Luna

Durven

Veel mensen durven nooit gelukkig te zijn, omdat ze daardoor het risico lopen ongelukkig te zijn.

José Luis Martín Descalzo
Spaans schrijver 1930-1991

 Angst is een verlammende factor merkte ik reeds vroeg in mijn leven. Het is ongelofelijk moeilijk om daar overheen te raken. Het kruipt niet in je koude kleren en nestelt zich eerst in je hoofd. Je gelooft dat je het niet kan, waardoor gaandeweg de gedachte ook werkelijkheid wordt. Uiteindelijk is het fysiek ook merkbaar. In mijn geval ging het om hyperventilatie, trillen over mijn hele lijf en pijn in spieren en rug.

Van de angst af raken is niet eenvoudig. Soms moet je ze toelaten en voelen zonder ze daarmee je over te laten nemen. Maar uiteindelijk waren het voor mij de positieve ervaringen die ervoor gezorgd hebben dat ik meer ging ‘durven’.

Ik ben trots op het feit dat ik ondertussen terug durf. Durven is ook het onderscheid maken tussen wat kan en wat (voorlopig) onmogelijk is. Ik zal nooit zangeres of actrice worden. Maar misschien ooit wel psycholoog. En schrijfster? Dat ben ik stiekem al!

dromen durven doen Luna springt

Doen

Do it big, do it right and do it with style!

Fred Astaire
Danser, zanger en acteur 1899-1987

Dan moet je aan de slag. Je doelen staan op papier, maar hoe ga je ze bereiken? Onlangs las ik het mooie advies dat je nooit je doelen op moet geven, maar wel flexibel moet zijn met je methoden. Het is dus nooit slecht om een plan te maken, maar je moet wel in staat zijn om die plannen aan te passen als ze je niet dichter bij je doel brengen.

Een van mijn doelen is een boek schrijven. Daarnaast wil ik ook graag nog een diploma halen dat mij de mogelijkheid geeft om als psycholoog of therapeut aan de slag te gaan. Aan een boek beginnen schrijven is in principe niet zo moeilijk, dat laatste wel iets meer. Het zijn voor mij twee ideeën die nog rijpen in mijn hoofd.

Wat heb ik ondertussen in mijn leven wel al gedaan:

 • Een zekere levenskwaliteit bereikt waar ik trots op kan zijn en waar ik me goed bij voel;
 • Mijn diploma als leerkracht en als sociaal werker behaald;
 • Ik ben ingewijd in een coven;
 • Ik heb ongelofelijk lieve mensen rondom mij verzameld (ha, dat klinkt alsof ik een collectie heb aangelegd);
 • Ik ben getrouwd met de liefste man ter wereld;
 • Mijn twee honden adoreren mij (en ik hen!);
 • Ik heb een job waar ik betrekkelijk gelukkig mee ben;
 • Ik heb een blog opgezet wat ik verder aan het uitbreiden ben en laat groeien;
 • De eerste nieuwsbrief van PFI Belgium is een feit met mij als eindredacteur;
 • Ik heb een relatie met mijn ouders en zussen opgebouwd waar ik me best mee tevreden kan stellen (dat is in mijn geval niet zo eenvoudig geweest);
 • Ik heb een hond opgevoed en daarbij nog niet zo’n slecht werk gedaan;
 • Ik leef op een gezonde manier volgens mijn eigen principes;
 • Mindfulness is steeds meer een gegeven dat ik kan inbouwen in mijn leven;
 • Ik heb vooral mijn eigen leven opgebouwd en zo ingericht dat ik er gelukkig mee ben!

5 Replies to “Dromen, durven, doen!”

 1. Wauw, wat een mooie afsluiting van dit project zeg!

  ‘ Ik ben trouwens ooit getrouwd met Jack Sparrow en heb voor wereldvrede gezorgd. Ach, de president van Amerika is er niets bij…’
  Ik heb hier echt om moeten lachen. Ik hou ook van Mr Sparrow, dat wordt dus nog vechten 😉

  Ik wil je bedanken voor je super toffe invullingen en de deelname aan dit project!<3 Laten we met z'n alle ons eigen gras groen houden.
  Sas onlangs geplaatst…Omdat accessoires het afmakenMy Profile

  1. De grootste liefde is ondertussen alweer over hoor. Ik zou sowieso met veel vrouwen moeten vechten voor Sparrow. Zie je hem al getrouwd zijn trouwens 😉

   Jij ook bedankt voor het fijne project. Ik vond het heel tof om deel te nemen en telkens weer een eigen invulling van de thema’s te bedenken.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.