Vorig jaar was er een artikel gewijd aan de levensstijl van Tara Stiles in Happinez. Haar manier van denken en werken sprak mij aan. Toen De Groene Meisjes haar boek ‘Yoga, meditatie en powerfood’ reviewden had ik dat net besteld en kon ik niet wachten om eraan te beginnen. Ondertussen is Tara niet alleen iemand die ik graag volg op instagram, maar ook een groot voorbeeld van me.

Yoga, meditatie en powerfood

yoga meditatie powerfood

Tara Stiles wordt ook wel eens een ‘yogarebel’ genoemd. Ze interpreteert yoga op haar eigen manier en schreef reeds eerder een boek daarover. In ‘Yoga, meditatie en powerfood’ combineert ze drie belangrijke thema’s uit haar leven om mensen een oppepper te geven. Elk van deze drie thema’s legt ze uit aan de hand van een handje theorie, een paar druppels eigen ervaringen en een groot pak oefeningen.

Tara raadt iedereen aan om zijn eigen regels op te stellen en helpt je in dit boek daarmee. Er volgen daarna drie delen die veel ruimer op te vatten zijn dan de termen zelf doen vermoeden. Yoga is voor Tara vooral bewegen, tijd nemen om voor je lichaam te zorgen en creativiteit in je leven introduceren. Dat kan volgens haar ook op andere manieren dan yoga, maar dit is hoe zij het doet. Meditatie is zorgen voor je geest, stress los laten, verwachtingen los laten en houden van jezelf. Powerfood is dan het stuk waarbij ze ingaat op voeding en hoe je zorgt voor jezelf door bewust te worden van wat je in je mond stopt.

Op geen enkele manier voelde ik mij verplicht om iets van de methoden uit het boek toe te passen, maar Tara is een enorme inspiratie. Dankzij haar begon ik ook aan yoga en paste ik stilaan mijn eigen regels toe in mijn leven met betrekking tot deze drie thema’s. Dit boek is een mooie opstap en een echte inspiratiebron.

Tai Chi, meditatie en gezonde voeding

yoga meditatie powerfood

Toevallig had ik reeds een aantal punten voor mezelf aangepast in mijn leven die aansloten bij de filosofie van Tara. Toevallig bood dit boek mij net de handvaten om alles op een fijne manier in mijn leven te integreren. Aangezien niets je ertoe verplicht om yoga, meditatie of powerfood toe te passen, kan je het ook gewoon invullen met zaken die op dat moment voor jou belangrijk zijn. En dat is exact wat ik deed.

Yoga pas ik nog wel toe, omdat het een heel fijne manier is om via de ademhaling spanning uit je spieren te halen. Maar aangezien ik sinds oktober ook Tai Chi volg, leek het mij ideaal om Tai Chi in de plaats van yoga te zetten in mijn eigen regels. Ik streef er naar om iedere week mijn les te volgen, deze te herhalen en de basisprincipes van Tai Chi toe te passen in mijn leven.

Meditatie was sinds de achtwekentraining van Mindfulness een belangrijk item in mijn leven geworden en je zag het regelmatig terug komen in mijn persoonlijke doelen. Met de Meditation Experience heeft dit nog een grote impact gekregen op mijn leven en ik neem elke dag de tijd om toch een twintigtal minuten te mediteren. Het werkt effectief helend!

Tara vertelt in haar boek hoe ze vegetarisch is beginnen eten en ook zuivelproducten vermijdt. Gezond eten en bewust eten is enorm belangrijk in haar levensfilosofie. Bij mij ook. Ik eet vegetarisch en probeer heel bewust te kiezen wat ik dagelijks consumeer. Terwijl ik dit typ, staat er een pot paaseitjes naast mij. Ik heb er de hele middag maar eentje van genomen. Meer wens ik ook niet meer te eten, want chocolade is om van te genieten en dat gaat niet als je tien eitjes in je mond propt. Kom, ik neem er nog eentje, om van te genieten.

Inspiratie van Tara

Wat een dieet je in feite vertelt, is dat je niet goed genoeg bent, dat je niet genoeg weet en dat je het niet in je hebt om gezond en gelukkig te worden en je fantastisch te voelen in een perfect lichaam. Diëten vertellen je dat er iets mis met je is. Ze verleiden je met valse beloftes en proberen ondertussen de macht over je leven over te nemen. Ze leren je dat je moet ploeteren, je gezicht in de plooi moet houden en doen wat je wordt opgedragen.

Tara Stiles – Powerfood, Yoga & Meditatie, blz. 8

Laten we het over één ding dus meteen duidelijk zijn: er is helemaal niets mis met jou. Je bent niet kapot. Je hoeft niet gerepareerd te worden. Laat dat maar eens goed tot je doordringen.

Tara Stiles – Powerfood, Yoga & Meditatie, blz. 21

Hoe zorgen jullie voor jezelf? Welke regels zijn voor jullie belangrijk?

7 Replies to “Drie thema’s die je leven op zo’n kop zetten: yoga, meditatie en powerfood”

 1. Heel fijn om nog meer te lezen over waar dit boek over gaat, ik wil het graag een keer lezen want het lijkt mij een hele mooie inspiratiebron. Dankzij de Meditation Experience heeft meditatie nu ook een dagelijkse rol in mijn leven, het is jammer dat de ME nu afgelopen is maar ik ga het zeker blijven toepassen! Mooi dat je zo bewust kiest wat je consumeert, dat blijft voor mij nog een lastig punt. Goed om te lezen dat je zoveel inspiratie van Tara hebt gekregen!
  Xaviera onlangs geplaatst…Evaward TagMy Profile

 2. Wat een mooi artikel!
  Ik kan me heel erg vinden in deze drie punten.. Yoga, meditatie/mindfulness en gezond eten zijn echt essentieel voor mij om te zorgen dat ik me goed voel. De combinatie tussen genoeg bewegen, aandacht schenken aan mijn gedachten en gezond eten zorgt ervoor dat ik optimaal kan presteren. Meditatie vind ik nog wel lastig, maar ik word wel steeds beter in mindful dingen doen over de dag heen. Dan doe ik even een paar minuten een ademhalingsoefening of ben ik me veel bewuster van de omgeving om me heen.
  Wat ik nog een extra belangrijk ding vind is plezier maken en liefde voelen. Als ik me alleen maar bezig houdt met die drie bovenstaande dingen, dan vergeet ik om plezier te maken, om me te verbinden met mensen en om de liefde te voelen. Dus dat vierde punt is ook wel heel belangrijk voor mij!
  Desi onlangs geplaatst…Recept: regenboogsalade met rammenasMy Profile

  1. In het boek van Tara draait alles ook om het houden van… Dat heb ik inderdaad iets te weinig in de verf gezet in het artikel. En het klopt uiteraard ook wat je zegt. Zonder ‘houden van’ en het plezier erin mis je de verbondenheid!

 3. Allereerst: Leuke blog heb je! Kom zeker nog eens bij je spieken!

  Verder, super interessant artikel. Ik heb nog nooit van haar gehoord, maar haar filosofie trekt mij ook wel aan!
  Ik heb in de zomer van 2012 een Meditatie cursus gedaan en ik probeer dat echt regelmatig te doen. Het is iets wat ook in mijn doelen blijft staan, ook al heb ik een periode waarin ik amper tot niet mediteer. Ik weet hoe goed het voor me is dus het blijft voor altijd een doel.
  Ik heb 1 keer een yoga les gedaan en vond het super leuk! Helaas kon ik daarna steeds de tijd niet vinden omdat het lessen waren die ik steeds net niet kon redden.. Daarbij heb ik mijn sportschool abonnement afgezegd omdat het te duur werd 🙁 Hoop dat ik snel wel weer kan, maar gelukkig kan yoga ook thuis dus moet gewoon zelf wat oefeningen opzoeken :p
  Emily onlangs geplaatst…Nu is het maar eens afgelopen!My Profile

 4. Bij mij staat het woord ‘Bewust’ met stip op nummer 1 dit jaar. Bewust omgaan met vele zaken in mijn leven en dat komt ongeveer neer op wat jij hierboven ook schreef. Je weet het misschien niet, maar ik heb ook (maandelijkse) doelen opgesteld dit jaar volgens een bepaald principe en alles wat ik me dit jaar heb voorgenomen, kan balanceren in het woord “BEWUST”.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.