Ze zat aan mijn voeten verwachtingsvol te kijken naar haar leiband toen buiten de druppels begonnen te vallen. Typisch, net als ik besluit om ’s avonds even tijd te maken voor een avondwandeling met Luna moet het beginnen regenen. We keken elkaar even aan, maar het besluit was snel gemaakt: de wandeling ging door!

Gewapend met mijn goede, warme regenjas en een kap op mijn hoofd vertrokken we. Meteen werden de voordelen van ’s avonds in de regen wandelen me weer duidelijk: iedereen zit binnen televisie te kijken, dus de hele weg was voor ons! Enkel aan het begin van onze wandeling kwamen we nog een hondje tegen dat samen met zijn baasje naar huis snelde om in de droogte te gaan zitten. Luna genoot van de regen en de wind! Haar staart en haar ging alle kanten uit – en dat kwam niet alleen door de wind.

Toen ik eindelijk haar leiband los klikte, zette ze het op een lopen. Zo’n vijf meter verder bleef ze staan en keek even waar ik bleef. Als een dartel geitje hupste ze tussen de velden. Elke stap van mij dichter in haar richting deed haar nog eens omhoog wippen. Uiteindelijk had ze daar genoeg van en kwam ze naast mij lopen. We liepen langs velden met schapen en koeien. Terwijl ik tegen haar praatte, keek ze naar het vee, maar maakte geen enkele keer aanstalten om te doen wat border collies nu eenmaal doen: achter het vee aan zitten om het te hoeden.

Bij een iets drukkere weg – lees: er passeren behoorlijk wat auto’s – deed ik de leiband terug om. De regen had ons maar eventjes vergezeld, maar nu de wolken weer in beweging kwamen kwam de bijna-volle-maan ons pad even verlichten. Met koude wangen en een glimlach op mijn gezicht vervolgden we onze weg naar huis.

Ik ben trots op mijn beste vriendin en weer overtuigd van het feit dat herfstwandelingen altijd een goed idee zijn, zelfs in de regen!

Copyright: Saar
Copyright: Saar

6 Replies to “Door de wind, door de regen”

  1. Heerlijk om zo te genieten. Ik heb eindelijk een goede regenjas. Mijn laarzen kunnen ieder moment arriveren en reken maar van yes dat ik flinke wandelingen in de regen ga maken. Heerlijk!

  2. Pip houdt niet van de regen, na een snel poepje en plasje gaat hii zitten en wilt niet meer lopen. Tenzij ik terug naar huis loop, dan zet hij het op een sprinten. Best handig vind ik, ik houd ook niet van regen 😉

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.