Begin dit jaar besloot ik om mijn goede voornemens iedere maand in een lijstje met doelen te gieten. De afgelopen vier maanden hield ik mij daar trouw aan en voor maand vijf, mei, ga ik dit ook gewoon weer doen. Het wordt een vervolg op het doel van april in combinatie met de goede voornemens voor 2015. Soms moet een mens flexibel zijn met zijn doelen, dat doe ik dus gewoon! Daar gaan we met de doelen voor mei!

Werken aan jezelf: compassie

Het is een woord dat mij de laatste tijd enorm fascineert: compassie of meeleven met anderen. De verbondenheid met anderen ervaren staat daarbij centraal. De laatste tijd mis ik dat heel erg. Dus ik ga daar een thema van maken deze maand. Zoals ik meestal doe met doelen, maak ik dat concreet:

 • Meditaties rond compassie doen. Ik doe elke dag korte meditaties, maar minstens eenmaal in de week ga ik iets rond compassie doen. Meditatie blijft in het algemeen verder op mijn lijst staan.
 • Bye bye digitale wereld. Ik heb het er nu wel mee gehad. Sociale contacten zijn veel leuker als je ze in real life hebt. De digitale wereld blijft leuk voor mijn blog, omdat ik hem graag schrijf. Maar de druk moet van de ketel: minder blogs lezen die me eigenlijk niet interesseren, minder Facebook en Twitter, meer leuke afspraken!
 • Investeren in de relatie tussen mij en mijn man door elke week een dag voor onszelf te voorzien. Het is niet dat de relatie tussen mij en mijn man slecht is, maar we hebben zodanig veel eigen bezigheden dat we de verbondenheid met elkaar uit het oog zouden verliezen. Hier blijf ik dus ook lekker mee bezig!
 • Daarnaast ook meer investeren in de relaties met anderen. Wat er op mijn pad komt, zal ik daarbij met beide handen aangrijpen.

days of gratitude weekend

Bloggen en schrijven: blijven schrijven

Daar heb ik maar een doel voor ogen: verder werken aan de karakterfiches, scènes en het plot van het verhaal dat in mijn hoofd zit. Vinden jullie het leuk als ik jullie daarbij af en toe een update geef? (dat motiveert mij ook om effectief aan de slag te gaan)

Spiritueel: aandacht voor de maan

Stilaan begint het weer te kriebelen om meer te kijken naar de maan en haar perikelen. Ik ben ook van plan om meer aandacht te besteden aan mijn spirituele leven. Dat zal waarschijnlijk ook zijn weerslag hebben op mijn blog, zoals ik gisteren ook meldde in mijn overzicht voor april.

Professioneel: vast contract

Mijn sollicitatiebrief is ingediend. In mei gaan de selecties van start. Ik stel mezelf hier dus een duidelijk doel: het vast contract bemachtigen op de plaats waar ik nu werk!

Persoonlijk: project (t)huis

Mei wordt de maand van de aannemers in ons huis en de start van de inrichting van ons interieur. Het zal vooral gaan over de keuzes die we zullen moeten maken voor de vloer, het behang, de verf, eventueel nieuwe meubeltjes. Lekker spannend en heerlijk om mee bezig te zijn. Is dit een echt doel? Nou neen, maar ik wilde het toch even vermelden, haha!

days of gratitude schrijven

Met de volgende zaken blijf ik ook lekker bezig:

 • Lezen
 • Mediteren
 • Wandelen met Luna
 • Genieten van alle mooie dingen die op mijn pad komen.

Zijn jullie klaar voor een fijne meimaand?

9 Replies to “Doelen voor mei”

 1. Wat een mooie doelen! Even een vraag om je te helpen het eerste doel scherp te krijgen: is je doel wel echt op compassie gericht? of misschien toch meer op verbondenheid, dat ik veel zie terugkomen?

  Succes met de selectieronde! Ik duim voor je!
  Wendy onlangs geplaatst…Ik ben dankbaar voor…My Profile

  1. Goede vraag, want hoe meer ik erover nadenk en mee bezig ben, hoe meer het gaat over verbondenheid. Maar ik denk dat die twee sowieso onderling samenhangen eigenlijk. Al is verbondenheid nu wel een groter thema dan compassie zelf. Al denk ik dat leven vanuit compassie ook meer verbondenheid brengt. Compassie is misschien meer de weg en verbondenheid het doel 🙂

 2. Heb ik je al gezegd, vandaag, dat ik van jou hou, lieve Saar? Jeej voor real-life contacten – ik kijk al uit naar onze zomerse barbecues en het zwoegen in huizen en tuinen! Laat die heerlijke zomer 2015 maar komen – ik ben er klaar voor!

 3. Over dat 2e puntje: zeker geïnteresseerd in updates daarover. Ik zei het gisteren nog tegen Literasa: een schrijftip die ik al vaker las, is erover praten met anderen. Zo dwing je jezelf wat meer om je dromen waar te maken. Veel succes!

  1. Dat is inderdaad een goede tip. Voor andere dingen die ik doe in mijn leven werkt het ook heel goed: ik doe het omdat ik er dan over kan schrijven, vind ik leuk. Het motiveert ook meteen echt heel goed. Dus, schrijven over schrijven, het is ook een optie 😀

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.