Om mijn goede voornemens voor dit jaar te laten slagen besloot ik om er doelen van te maken. Om ze realistisch te maken, deelde ik ze op in doelen per maand. Het is vandaag de laatste dag van maart, dus het ideale moment om de resultaten van mijn doelen met jullie te delen!

Werken aan mezelf

 • Mindfulness en meditatie nog concreter gaan toepassen in mijn leven. Hiervoor maak ik deze maand een plan op waar ik een blogje aan wijdt: voor dit doel zou ik bijna een volledige blogpost kunnen schrijven. In eerste instantie schreef ik dus inderdaad een blogje over hoe ik meer mindful wil gaan leven. Het toepassen van dit vijf-stappen-plan was niet zo heel moeilijk. De meditaties in de ochtend deed ik al, een maal per week werd er sowieso een lange meditatie ingelast en het dankbaarheidsdagboek werd braaf ingevuld. Ademruimtes kon ik vrij goed integreren in mijn dag. Vooral wanneer ik moeilijke dingen tegen kwam, bleek dit echt een goede oplossing.
  Op 17 maart ben ik ook begonnen met de Meditation Experience en daardoor paste ik mijn eigen regels wel wat aan. De meditaties ’s morgens hoefden niet, omdat ik elke dag twintig minuten ging mediteren en voor de lange meditaties heb ik mezelf ook wat ruimte gegeven. Al bij al ben ik wel heel tevreden met de resultaten die ik bij dit boel bereikt heb!

doelen voor maart resultaten mindfulness

 • Het boek ‘Mindfulness. Een pad van vrijheid.’ verder lezen en met de reflecties daaruit aan de slag gaan: jawel, ik heb het uitgelezen! Eerlijk gezegd heb ik niet elke reflectie die in het boek stond uitgebreid uitgeschreven zoals ik in eerste instantie van plan was, maar ik heb er wel telkens even bij stil gestaan. Wanneer ik bij een reflectie kwam, heb ik het boek meestal even langs de kant gelegd om hier over na te denken. Soms sliep ik er zelfs een nachtje over. Wat mij betreft, doel geslaagd!
 • Geweldloze communicatie praktisch toepassen, op een haalbare manier: eigenlijk ben ik dit doel een beetje uit het oog verloren en moet ik nu beginnen denken hoe ik het heb toegepast. Oeps, niet zo heel goed geslaagd, want ik had een aanvaring met een collega en kreeg van een aantal mensen de feedback dat ik heel hard uit de hoek kan komen. Ik ken de oorzaak van deze reacties, dus ik ben eigenlijk meer daarop gefocust geweest!
 • Elke week een rustmoment voor mezelf inlassen. Oh jee, wat ben ik daar hard in geslaagd. Zoals ik in de eerste ‘Reflections in my coffee‘ liet weten, ben ik met yoga begonnen. Bijna elke dag doe ik een reeks van ongeveer 15 à 20 minuten. De vrijdag en de zondag zou het er bij durven inschieten, maar verder lukt me dat uitermate goed!  Daarnaast sloof ik mezelf uit in de keuken waar ik heel veel ontspanning vindt en door de Meditation Experience las ik ook nog eens rustmomenten in. Trots op mezelf!

doelen maart resultaten yoga

Schrijven en bloggen

Hier wil ik even een algemeen stuk over schrijven. In mijn doelen stelde ik volgende twee punten op:

 • Ik ga mezelf een ander blogritme aanmeten. Even zoeken naar hoe en wat, dus soms zullen jullie heel onregelmatig posts aantreffen.
 • Betere kwaliteit van blogposts, ten koste van de kwantiteit! Dit hangt samen met voorgaand doel.

doelen voor maart resultaten bloggen

Qua kwaliteit denk ik dat ik behoorlijk geslaagd ben. De reacties waren op vele blogposts heel positief. Wat mijn blogritme betreft, daar ben ik een beetje doorgeslagen, haha! Ik kondigde begin deze maand aan dat ik wat minder zou gaan bloggen. De oorzaak daarvan was dat ik de druk voelde om elke dag een post online te zetten en dat werkte niet zo goed. Zodra ik die mededeling online had gezet, bleef de inspiratie maar stromen. Het was zo erg dat ik soms twee posts op een dag online zette. Ik ben trots op de meeste posts die online zijn gekomen, maar als je zegt dat je minder gaat bloggen en dan gebeurt dat… Het klinkt een beetje vreemd niet? Ik kijk er nog even tegenaan wat er zal gebeuren, zeker met de aankoop van het huis nu en het feit dat we daar aan de slag gaan. Ik zeg niet dat ik verder iedere dag blijf bloggen, dus hou rekening met dat verminderde blogritme dat ik aankondigde.

Spiritueel

 • Een bomenboek maken. Op basis van de Keltische Bomenkalender, elke boom verder uitwerken. Deze maand minstens drie bomen uitwerken.
 • ‘Boodschappers van Gaia’, de orakelkaarten die ik voor mezelf kocht, verder leren kennen.

Deze doelen zijn er een beetje bij ingeschoten. Ik heb een boom uitgewerkt voor mijn bomenboek. Dat was de boom die ook gevraagd was als ‘huiswerk’. De kaarten heb ik maar een paar keer boven gehaald. Yoga en meditatie hebben werkelijk heel veel tijd van mij in beslag genomen.

doelen maart resultaten meditatie

Persoonlijk

 • De uitdaging die ik zelf ben aangegaan i.v.m. de Gouden Boekenuil starten door de shortlist te beginnen lezen. Minstens drie boeken voor deze maand. Kijk, en dan schiet ik in een ander doel weer door… Ik heb deze maand reeds alle vijf de boeken gelezen voor de Gouden Boekenuil gelezen. De recensies vind je hier op mijn blog. Het was leuk om te doen, maar nu ben ik blij dat ik weer zelf boeken kan kiezen!
 • Op training blijven gaan met Luna en de wandelingen op dinsdag doen. Check en dubbel check! Luna mag zichzelf een gelukkig hondje prijzen. Wij zijn elke week flink gaan trainen en elke week op dinsdag gaan wandelen. Het is zozeer routine geworden dat ze op dinsdag na het eten aan de deur gaat staan en op zondag komt ze mij uit bed halen zodra mijn wekker is afgegaan. Als ze klaar is, dan is ze klaar!

doelen maart resultaten luna

Hoe verliep de maand maart bij jullie? Kunnen jullie op een fijne manier terugblikken?

11 Replies to “Doelen voor maart – de resultaten”

  1. Oh, wat leuk dat ik je daartoe geïnspireerd heb! Ik zag op twitter al een post voorbij komen van jou over doelen, dus ik ga zo meteen in mijn zetel met een warme chocomelk dan jouw blog eens bekijken!

 1. Mooi om te lezen wat je allemaal met de doelen hebt gedaan en wat je hebt bereikt! Ik ben nu ook bezig met doelen stellen, rondom mijn blog en ook qua lichaam & geest. De meditaties gaan gelukkig al heel goed en met de blog ben ik nu bezig, het voelt fijn aan om er zo bewust mee bezig te zijn!
  Xaviera onlangs geplaatst…Korte updateMy Profile

 2. Als ik dat zo allemaal lees ben jij best een bezige bij.
  Ik ben vooral benieuwd naar jouw projectje over bomen. Dat is een thema waar ik me ook regelmatig in verdiep.
  Veel plezier met het verder uitwerken van jouw doelen.
  Groetjes
  Sopdet onlangs geplaatst…Tag: De liebster AwardMy Profile

  1. Ja, soms een beetje een te bezige bij, haha! Dat i.v.m. die bomen gaat voornamelijk over de magische eigenschappen van bomen en hoe je bomen op je spirituele pad kan gebruiken. Het is een systeem dat is uitgedacht binnen de traditie waarin ik ben ingewijd. Wel heel interessant inderdaad.

 3. Pas je wel op dat je jezelf niet voorbij loopt lieve Saar! Fijn om te lezen dat je zoveel hebt bereikt en ook voldoende rust hebt gepakt! Heerlijk om met de dingen bezig te zijn waar je zoveel energie van krijgt.
  Anita onlangs geplaatst…Bloginspiratie tagMy Profile

  1. Neen hoor, Anita, ik let er wel op. Lief dat je het opmerkt! De maand april zal veel minder vol zitten met doelen dan de afgelopen drie maanden, en met een reden 😉

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.