Het is de laatste dag van het schooljaar in België, de laatste dag van mijn tijdelijk contract bij mijn huidige werkgever, maar vooral de laatste dag van de maand. In het begin van deze maand stelde ik voor mezelf een aantal ‘haalbare’ doelen. Tijd om eens te kijken hoe het mij vergaan is!

Persoonlijk: goed zorgen voor mezelf

doelen juni zorgen voor jezelf

Ik had nooit kunnen inschatten hoe belangrijk dit zou zijn deze maand. Er is heel wat gebeurd dat mijn persoonlijk welzijn behoorlijk op de helling heeft gezet. Het werk in ons huisje was zwaarder dan ik me had voorgesteld, de onzekerheid over mijn werk woog behoorlijk door, maar het overlijden van mijn meme was de meest onverwachte gebeurtenis.

Het was niet eenvoudig om aan wandelen of meditaties toe te komen, vooral dat laatste is erbij in geschoten, maar ik ben er wel in geslaagd om op moeilijke momenten te beseffen dat het tijd was om de leiband van Luna te nemen. De natuur in trekken is voor mij de mooiste manier om te helen. Ik vind troost tussen de bomen, in het gras en bij alle kleine en grote wezens die er zich bevinden. De frisse lucht en de beweging doen me ook ongelofelijk goed. Ook onze ochtendwandeling met de honden bleef een vast gegeven, ondanks alle werk dat op ons lag te wachten.

Aangezien alles zo zwaar begon door te wegen deze maand nam ik regelmatig de beslissing om reeds tussen half negen en negen uur naar bed te gaan. Daar las ik vaak nog een aantal bladzijden in mijn boek voor ik ging slapen. Het zijn die gestolen half uurtjes die mij er eigenlijk door hebben getrokken. Wanneer ik in bed ging lezen, was er geen afleiding waardoor ik me ook volledig kon ontspannen. Dat is eigenlijk de ideale situatie.

Voor en na het werk stukjes lezen, helpt me ook om ’s morgens de dag rustig te beginnen en om de werkdag af te sluiten. De dagen rond het overlijden van mijn meme heb ik echter minder gelezen op de trein en meer de tijd genomen om op die momenten ruimte te laten voor alles wat er in mijn omging. Lezen zou alleen maar afleiding geweest zijn van wat ik voelde.

De beste beslissing die ik deze maand nam i.v.m. het zorgen voor mezelf was de dag van het overlijden van mijn meme en erna. Toen ik kort voor de middag telefoon kreeg van mijn moeder dat het snel achteruit ging, heb ik na overleg met mijn diensthoofd besloten om ’s middags richting Gent te gaan. Ik ben pas aangekomen nadat ze al was heen gegaan, maar ik heb die middag wel mijn moeder en mijn zussen kunnen steunen en helpen met het regelen van alles wat bij een afscheid komt kijken. De dag erna voelde ik me volledig leeg en heb ik een dag verlof genomen. Samen met Luna ben ik de natuur in getrokken en ik heb die dag ook gebruikt om mijn tekst te schrijven die ik zou voorlezen op de afscheidsdienst van mijn meme. Had ik die tijd niet genomen dan zou ik waarschijnlijk onderuit zijn gegaan. Het is nu al ongelofelijk moeilijk om alles te verwerken en te bevatten.

Naar mijn aanvoelen ben ik met dit doel dus serieus geslaagd!

Bloggen en schrijven: blijven schrijven

doelen juni blijven schrijven

Ik heb het gevoel dat mijn blog een beetje tussen mijn vingers door glipt en maar aan bod komt wanneer ik ergens een gaatje vind. Dat vind ik vrij jammer, maar ik voel me er niet slecht over en ik heb er ook geen schuldgevoel over. Als ik bekijk hoeveel blogs ik deze maand toch nog heb geschreven, ondanks alles, dan ben ik eigenlijk best trots. Er is wel een week geweest waarbij ik vrij stil was. Er zijn ook een paar keer afleveringen van een vaste rubriek weg gevallen.

Als ik de optelsom maak, dan zet ik een vinkje bij dit doel. Behaald wat mij betreft.

Persoonlijk: project (t)huis

Het allerbelangrijkste heb ik natuurlijk voor laatst bewaard. De voornaamste doelstelling deze maand was toch om vooruitgang te boeken in ons huis. Uiteindelijk hebben we weer een heleboel werk verzet. Er kruipt veel tijd in kleine dingen, maar het resultaat begint langzaam zichtbaar te worden. Wat hebben we allemaal gedaan?

 • De water- en gasleidingen zijn begin deze maand allemaal vervangen. Er werd een nieuwe boiler geplaatst, de chauffageleidingen werden gelegd en de chauffages werden boven geïnstalleerd.
 • De elektricien heeft in deze periode ook alle afwerking van het elektriciteitsnet gedaan. Enkel de plaatjes moeten nog gehangen worden na het behangen en schilderen. En natuurlijk moet de verlichting gekocht en gehangen worden!
 • In de keuken werd gyproc tegen de wanden geplaatst.
 • De volledige keuken werd geleverd en geplaatst.
 • De valse plafond werd gelegd beneden en afgewerkt. Hij heeft enkel nog een laag verf nodig.
 • Er werd een start gemaakt met het betegelen van de muur in de keuken. Iets meer dan de helft is afgewerkt ondertussen.
 • De muren in de slaapkamers werden in primer gezet zodat het stof van het plaasteren niet teveel het behangen hindert.
 • De deuren en ramen kregen twee lagen verf.
 • De plafonds werden in drie slaapkamers en in de gang geschilderd. De vierde slaapkamer doet nu dienst als opslagruimte en zal waarschijnlijk pas worden afgewerkt als we verhuisd zijn.
 • Een slaapkamer is volledig behangen.
 • Er werd een start gemaakt met het betegelen van de badkamer, zowel de gewone muren als in de douche.

Ik vind dit een mooie lijst voor een maand waarin we een stuk werden afgeremd door ons verdriet. De verhuisdatum ligt vast: 25 juli gaan we van ons huurhuis verhuizen naar ons koophuis. We hebben dus nog een drietal weken om alles af te werken. Er zullen vast nog een aantal openstaande projectjes zijn, maar ik heb enkel een slaapkamer, een badkamer en een afgewerkte keuken nodig om te kunnen verhuizen!

Hoe is het jullie vergaan in juni? Klaar om aan de zomer te beginnen?

7 Replies to “Doelen voor juni | de resultaten”

 1. Dat heb je heel erg goed gedaan afgelopen maand. Het was een hele zware maand voor je. Misschien wel de zwaarste van het lopende jaar en je hebt er je niet voor afgesloten, maar je hebt ‘m geleefd en dat is op welke manier altijd de mooiste manier.
  Marion onlangs geplaatst…Ik heb weer hoopMy Profile

 2. Het was een zware maand. En … Je bent ook maar een mens. Je kunt niet alles.
  Fijn dat je een goed gevoel hebt over de doelen die je behaald hebt.
  Hopelijk kun je het verlies van je meme een plaatsje geven.

 3. Dat klinkt als een mooi afgestreept lijstje ondanks alle ongelukkigheden. Zeker die halfuurtjes kunnen heel veel verschil maken, even tijd voor jezelf nemen is in drukke tijden erg belangrijk.

  Liefs

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.