We zijn ondertussen alweer een stukje in augustus en plots valt het me in dat ik helemaal nog geen doelen voor augustus had opgesteld. Augustus zonder doelen, dat kan toch helemaal niet? Neen, uiteraard, vooral omdat ik eigenlijk deze maand helemaal niets te doen heb. Correctie: op professioneel vlak heb ik niets anders te doen dan solliciteren. Tijd voor een uitgebreid lijstje dus!

Werken aan jezelf: meditatie en mindfulness

De afgelopen weken heb ik jammer genoeg heel weinig tijd kunnen maken voor meditatie. Eigenlijk liep de meditation challenge van Deepak Chopra en Oprah Winfrey, maar daar heb ik niet aan kunnen deelnemen. Ook alles wat met mindfulness te maken had, stond dus op een lager pitje. Daar wil ik deze maand weer verandering in brengen. Ik heb al een tijdje het boek ‘Jezelf accepteren met mindfulness en zelfcompassie’ liggen. Daar wil ik eindelijk eens mee aan de slag gaan. Er zitten ook twee cd’s bij met meditaties, dus dat is meteen een mogelijkheid om opnieuw verder te gaan met meditatie.

Als het boek uit is, wil ik graag nog eens door middel van het werkboek en de cursus die ik heb de achtwekentraining opnieuw doen. Elke keer je deze opnieuw doet, valt er namelijk opnieuw een laagje van de ui weg. En ondertussen is het ook weer goed zorgen voor mezelf!

Bloggen en schrijven: elke dag bloggen

doelen voor augustus blog

Mijn blog heeft een aantal weken stil gelegen door de drukte van het verhuizen en verbouwen. Ik kan het bloggen echter niet missen en wil hier absoluut mee verder gaan. Om terug helemaal in het ritme te komen, wil ik dus de komende maand elke dag gaan bloggen. Op zondag is er sowieso mijn vaste rubriek ‘days of gratitude’ waar ik verder mee wil gaan. Verder weet ik nog niet goed wat ik met het bloggen wil gaan doen. Het is dus misschien interessant om ook een effectief blogdoelen vast te gaan leggen of op zijn minst een idee te hebben wat ik wil bereiken met mijn blog. Zeker na zo’n periode die je hele leven op zijn kop zet, moet ik dit soort dingen altijd opnieuw overdenken en voor mezelf vast leggen.

Professioneel: een nieuwe uitdaging

Eigenlijk heb ik maar sinds begin deze maand effectief het gevoel dat ik werkzoekend ben. Hiervoor drong het nog niet echt tot mij door. Eigenlijk vind ik het ook helemaal zo erg nog niet, omdat ik mijn waarde niet meer afmeet aan het soort werk dat ik doe. Wel weet ik dat ik op zoek wil naar een manier om geld te verdienen zodat ik mijn leven kan inrichten zoals ik wil en omdat ik nu eenmaal geld nodig heb om een aantal dromen waar te maken.

Heel belangrijk voor mij is dat ik hierbij mijn kwaliteiten kan inzetten, de nodige uitdaging krijg en de mogelijkheid heb om te groeien in mijn functie. Die eisen heb ik voor mezelf gesteld en daar ga ik niet vanaf wijken om maar iets van werk te hebben. In augustus ga ik dus verder op zoek – ik was namelijk wel al bezig met solliciteren hoor – naar de uitdaging die bij mij past. Als dat iets zou zijn in dezelfde lijn als ik hiervoor deed, heerlijk. Als dat iets is met wat wetgeving, ook al is het nieuwe, zalig. En blijkt het uiteindelijk iets waar sociale wetgeving aan te pas komt, wel dan spring ik een gat in de lucht.

Anihoe, ik ga op zoek naar een nieuwe professionele uitdaging!

Persoonlijk: Luna

doelen voor augustus Luna

Ik heb niet alleen mijn blog verwaarloost, eigenlijk heb ik ook mijn hond een beetje verwaarloost. Ze kreeg wel haar ochtendwandelingen, maar gedurende de laatste weken van de verbouwingen woonde Luna vooral alleen en moest ze zichzelf zien bezig te houden. Nu ze een eigen grote tuin heeft, is ze wel in de zevende hemel, maar ik vind dat ze ook training en wandelingen nodig heeft. Luna en ik gaan dus weer op avontuur.

P.S.: Luna heeft er dus geen probleem mee dat ik werkzoekend ben!

Persoonlijk: lezen

Als ik naar mijn Goodreads account kijk dan gaan mijn oogjes blinken, want ondanks de stille afgelopen periode – ja, ik heb ook het lezen verwaarloost – zit ik nog altijd behoorlijk voor op mijn reading challenge van 2015. Ik zit op dit moment namelijk vier boeken voor op schema. Niet slecht, denk ik dan.

Ondanks dat wil ik de komende periode wel graag weer verder met het lezen van de serie ‘Het Rad des Tijds’ die ik aan het herlezen ben. Er zijn ook nog een hele hoop zelfhulpboeken die ik wil lezen, dus daar moet ik ook ‘dringend’ mee verder. Genoeg dus om de komende periode mee te vullen!

doelen voor augustus lezen

Hebben jullie doelen voor augustus? Of is het nog steeds vakantie bij jullie?

9 Replies to “Doelen voor augustus”

 1. Wat een mooie doelen! Ik had dat een poosje geleden ook, dat ik het blogritme kwijt was. Ik heb toen ook een maand lang iedere dag geblogd en daardoor ben ik wel weer in het ritme teruggekomen, heel fijn was dat! Succes met alles! 🙂
  Dina onlangs geplaatst…Leuke lijstjesMy Profile

  1. Misschien moet je minder focussen op wat je niet wilt, lieve Kim? Focus je eens op wat je wel wilt? En kijk eens naar alle leuke dingen die er al zijn in jouw leven. Je zal er heus wel wat vinden!
   Dikke knuffel en jij ook veel succes met je doelen!

 2. Ik wou ook meedoen aan de Deepak Chopra en Oprah Winfrey meditaties maar het is er ook niet van gekomen, het was ook wat hectisch met verhuizen en zo. Maar ik moet er inderdaad weer werk van maken, mediteren lukt me veel beter als ik helemaal alleen in huis ben. Maar dat gebeurt niet zo vaak…

  Het lezen moet ik ook weer wat meer oppikken, thuis komt het er niet van maar nu ik dagelijks 2x 44 min op de trein zit, lees ik toch weer wat meer. Ook moet ik mijn dagelijkse 10 blz uit een zelfhulpboek ook lezen.

  Succes met het solliciteren!

  Hebben jullie elk een hond?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.