Sinds ik me door mijn burn-out ben gaan verdiepen in persoonlijke groei is doelen stellen een jaarlijkse gewoonte geworden. In 2017 en 2018 besloot ik echter om dit over te slaan. Het moederen was een doel op zich geworden.

Toch mogen we als moeder niet de fout maken dat doelen niets voor ons zijn. Eind vorig jaar begon het bij mij alvast weer te kriebelen om met verschillende projecten aan de slag te gaan. Doelen stellen voor 2019? Dat wilde ik zeker doen.

Lees echter ook de 3 redenen waarom je een jaarwoord zou moeten kiezen.

Het aanbod van ‘The MOM Academy’ om hun ‘Goal Setting Guide’ te reviewen, kwam dan ook als geroepen. Ik kreeg van hen zo’n cursus en ging ermee aan de slag. Wat waren mijn bevindingen?

Wat is the MOM Academy?

The MOM Academy is een online platform waar je allerlei e-cursussen kan terugvinden en volgen. Het voordeel hiervan is dat je alles op je eigen tempo kan leren. Heel vaak zijn we namelijk heel druk bezet en lukt het ons niet om op een vast tijdstip éénmaal in de week in een lokaaltje te gaan zitten om die éne cursus te volgen.

De cursussen op the MOM Academy zijn samen gesteld door verschillende experts. Ze werden dus niet door één persoon geschreven, maar telkens samen gesteld door iemand die echt kennis van zaken heeft.

Wat mag je verwachten van de Goal Setting Guide?

Wanneer je de Goal Setting Guide bij The MOM Academy bestelt, krijg je niet alleen een mooie cursus ter beschikking, maar ook een werkboek om al je ideeën in kwijt te kunnen. Beide worden je ter beschikking gesteld in een pdf-bestand, zodat je zelf kan kiezen of je deze afprint of op de computer gebruikt.

Omdat het werkboek echt om in te brainstormen is, is het natuurlijk leuk om dit af te printen. Ik werkte de vragen uit het werkboek echter uit in mijn eigen journal en dat werkte ook perfect voor mij.

Lees ook: hoe een journal helpt bij je persoonlijke ontwikkeling.

Goal Setting Guide workbook

De Goal Setting Guide behandelt verschillende onderdelen in het volledige proces van doelen stellen en behalen. Astrid, die de cursus geschreven heeft, neemt je bij de hand en leert je doelen kiezen en formuleren. Dit doet ze aan de hand van de bekende SMART-principes. Een nieuwere insteek is echter hoe je HEART-doelen stelt, iets waar Astrid zelf erg achter staat.

Daarna neemt Astrid je mee op ‘reis’ om je doelen ook effectief te behalen. Wat tussen het voornemen en de eindmeet zitten er heel wat hindernissen. Hoe evalueer je de doelen die je wilt behalen? Hoe ga je om met afleiding? Hoe behoud je je focus? Deze onderwerpen worden allemaal behandeld in deze online cursus.

Is de Goal Setting Guide iets voor jou?

Mijn ervaring

Toen ik de Goal Setting Guide in mijn mailbox kreeg, ben ik snel begonnen met lezen. De schrijfstijl van Astrid sprak me erg aan. De cursus leest vlot en is duidelijk geschreven. Ook de oefeningen in het werkboek zijn to the point. De ene opdracht is al wat sneller beantwoord dan de andere, omdat er bij sommige onderdelen wel wat denkwerk aan te pas komt.

Op welk gebied ik dit jaar mijn doelen wilde stellen, was voor mij al duidelijk. Toch was de oefening om alles uit te tekenen in een levenwiel wel een opsteker voor mij. Een aantal gebieden sprongen er voor mij echt uit. Daarvoor kon ik meteen een aantal mooie doelen formuleren die aansloten bij de ideeën die ik zelf ook reeds had.

Het hoofdstuk rond ‘omgaan met afleidingen’ was pas een echte eye-opener. Astrid benoemt, terecht, social media de afleiding van onze tijd. Ze geeft een aantal zeer straffe tips om de verleiding te weerstaan, zodat je je focus kan behouden. Maar ook een aantal werkmethoden waren voor mij interessante manieren om te werken aan die focus. Het zijn methoden die ik meteen uitprobeerde, met resultaat!

Een onderdeel wat ik wel miste in deze cursus is het bepalen van je strategie om de doelen te behalen. Doelen formuleren is mooi, maar je moet er natuurlijk meer mee doen dan ze enkel opschrijven. Al geeft Astrid prachtige tips om gefocust te blijven en met afleidingen om te gaan, een stukje rond planning en strategie zouden deze cursus nog meer de moeite waar gemaakt hebben.

Aan wie zou ik deze guide aanraden?

Heb jij wel grootse dromen of kleine wensen, maar heb je geen idee hoe je die moet realiseren? Dan is deze Goal Setting Guide zeker iets voor jou. Het helpt je met het formuleren van jouw hartswensen en ze om te zetten naar concrete doelstellingen. Met deze cursus maak je echt een goede start om je doelen te formuleren én te realiseren. Je vindt er voldoende tips en tricks in terug om na het formuleren van je doelen ook gefocust te blijven en aan de slag te gaan. De oefeningen rond afleiding zijn hierbij ook een echte meerwaarde.

Wie al een eind op weg is met het opstellen van zijn doelen en weet waar hij voor wil gaan, zal aan de eerste helft van deze cursus niet zoveel hebben. Enkel het tweede deel rond focus en omgaan met afleiding is dan interessant voor jou. Daarvoor kan je dan bij The MOM Academy enkel het werkboek bestellen, zodat je voor jezelf de puntjes op de ‘i’ kan zetten.

10% korting voor lezers van Galabria

Heb jij nu zin gekregen om ook de Goal Setting Guide of een andere e-cursus van The MOM Academy uit te proberen? Dan heb ik goed nieuws voor je, want ik mag de lezers van Galabria 10% korting aanbieden op alle cursussen van The MOM Academy!

Wat moet je daarvoor doen? Ga naar The MOM Academy, leg je favoriete cursus in je winkelmandje en voeg de volgende kortingscode toe: GALABRIA10

Hoe staat het met jouw doelstellingen voor dit jaar?

Het product in deze post heb ik gekregen. Meer info in de disclaimer.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.