De week is weer voorbij gevlogen. Ze was dan ook iets korter – qua werken – dan anders. Enerzijds voelt het alsof er eigenlijk niets is gebeurd, maar anderzijds is er eigenlijk een heleboel veranderd in mijn leven. Ik kreeg eindelijk een diagnose die me hopelijk wat op weg helpt m.b.t. de pijn in mijn buik. Maar er werd ook veel gelezen en het was eindelijk eens tijd voor blote benen! Lezen jullie even mee?

maandag | luilekkerdag

luilekkerdag

Tweede Paasdag is een vrije dag en was meteen ook mijn eerste vrije dag van dit jaar. Aangezien we op zaterdag zoveel hadden gedaan en we zondagavond weg waren geweest, besloten we na een uitslaapsessie dat er deze dag niet teveel gedaan moest worden. We deden nog een deeltje van de afwas van zondag en ook de stofzuiger ging het huis eens door (bedankt Luna vuile poten!). Verder maakten we een wandeling voor het ontbijt en eentje na het avondeten. Voor het eerst in twee weken stond ik ook weer op de yogamat en man, dat voelde goed! Op een korte vergadering voor voedselteams na, bestond de dag verder voornamelijk uit op de bank hangen met een boek, thee en Luna als gezelschap.

dinsdag | vermoeide hondjes

vermoeide hondjes

Voor ons een dagje werken, maar voor mijn schoonvader een vakantiedag. En die kwam hij doorbrengen bij ons thuis om de tl-lampen op te hangen in de garage en een begin te maken aan het plafond van onze badkamer. Doordat mijn schoonvader de hele dag aan de badkamer gewerkt had, konden de honden buiten spelen en rondlopen in huis. Toen ik ’s avonds na een yogasessie in de zetel plofte om een boek te lezen, lagen Wolf en Luna er behoorlijk dood bij. Schattig niet? Oh, en ik maakte voor het eerste een salade met vis: heerlijk geslaagd trouwens!

Woensdag | theateravond

theateravond

Meteen na het werk kwam mijn Lief mij afhalen en vertrokken we richting Gent voor een voorstelling in de Vooruit, waar ik zo van onder de indruk was dat ik er een blogje over schreef. We waren – gelukkig – een uur op voorhand in Gent waardoor we onszelf konden trakteren in de Vooruit op een heerlijke paste. Mijn Lief ging voor de spaghetti Vooruit, terwijl ik voor een pasta pesto ging. Dat heeft ons heerlijk gesmaakt. Na de voorstelling bleven we ook nog even hangen voor thee en praatten we na. Hoewel we laat in bed lagen, was dit voor mij een fijn avondje uit. Al was het nog beter geweest als het vrijdag was geweest!

Donderdag | diagnose

diagnose

Al sinds maandag had ik last van een heel opgeblazen gevoel. Op bepaalde momenten had ik ook nogal pijnlijke steken in mijn buik en dus stuurde mijn Lief mij donderdagavond naar de dokter. Hij vond het niet normaal dat ik zo vaak pijn had in mijn buik, dus moest dat toch maar eens onderzocht worden. Ik vreesde er al voor dat ik een uurtje in de wachtzaal ging kunnen verblijven, dus nam ik mijn boek mee, maar ik kon meteen binnen. Om een lang verhaal kort te maken: ik kreeg de diagnose PDS (prikkelbare darm syndroom). Ergens was dit vermoeden wel al gegroeid bij mij, omdat ik de symptomen herkende en al een paar keer medicatie kreeg voor ‘klachten door PDS’. Wat ik van deze diagnose moet denken, weet ik nog niet goed. Langs de ene kant lette ik al erg op wat ik at en probeerde ik vet, suiker en zuivel (waar ik gevoelig voor ben) te vermijden. Langs de andere kant is het een dubbel verhaal van bevestiging en een stempeltje krijgen. Veel valt er niet aan te doen, met of zonder diagnose. Het is even een proces van acceptatie.

vrijdag | babybezoek

babybezoek

De laatste werkdag werd een hele mooie dag. We lunchten buiten met de collega’s in het zonnetje. Fijn om weer eens wat zon op je snoet te hebben. Mijn schoonvader heeft het plafond in de badkamer ook afgewerkt. Wat een prachtig resultaat! Ik ben ontzettend tevreden en heel dankbaar voor dit cadeau. Nu is onze badkamer echt zo’n ruimte om je even in terug te trekken en te relaxen. Ik had ’s avonds heel veel zin om frietjes te gaan eten, maar mijn Lief vond dat niet zo’n goed idee, dus flanste ik snel een knoflooklinguine met tomaat mozarella in elkaar. Volgens Iris is knoflook ontstekingsremmend en dus super healty! I agree!
We sloten de week af door op babybezoek te gaan bij kleine Lore, het dochtertje van een schoolvriendin van mij. Echt een lief klein meisje dat erbij is gekomen op deze wereld.

zaterdag | een stukje tuin

stukje tuin

Mijn Lief overtuigde me dan toch om er een nog gezondere levensstijl op na te houden. Dus begon ik de dag met een smoothie! Lekker fruitbommetje. Samen gingen we ’s middags shoppen. Er zijn weer een aantal heel mooie stuks bijgekomen, maar de blouse met lieveheersbeestjesprint hoort nu bij de favorieten. Met een bijpassende plooirok! Heerlijk. Verder werd er nog gepoetst – ramen zeemen, jaj – en uiteindelijk belde een vriend op om te zeggen dat hij nog aarde over had. Nou, dat is lekker handig, want door het verwijderen van de sparren in onze tuin hebben we een paar diepe putten in de tuin. Die werden zaterdag dus aangevuld en uiteindelijk zaaiden we er bloemenweide. Ik ben benieuwd naar de bloemenpracht deze zomer!
Mijn zelfgemaakte vegetarische burgers met zoete aardappelfriet vielen heel erg in de smaak. Er cirkelden twee honden steeds rond onze tafel. Uiteindelijk werd Luna wel getrakteerd op ontzettend veel knuffels en daar kon ze ook best mee leven.

zondag | blote benen dag

blote benen

Vandaag was werkelijk een prachtige dag! Ik had al heel veel zin om op te staan en omdat we best vroeg wakker waren dook ik in de keuken om groentenballetjes te maken. Die vroor ik dan in om later deze week te gebruiken in een gerechtje. Home-made is altijd leuker! Luna is het daar trouwens helemaal mee eens, want ze had heel veel zin in de groentjes die ik sneed. Nope, lieve meid, hou jij het maar bij je wortels!
Verder werd er natuurlijk van de zon genoten. We gingen met de fiets op pad om verfrissing te zoeken bij ons favoriete café, waar het terras buiten stond. En daarna gingen we in de tuin van de laatste zonnestralen genieten met een boek op schoot. Is het verwonderlijk dan onze twee honden ook niet binnen te krijgen waren?

6 Replies to “Diagose, lezen en blote benen”

  1. Ja, absoluut! Hij supportert niet alleen maar doet ook actief mee. Zonder hem was ik vrijdag frietjes gaan halen en had ik waarschijnlijk niet zo’n onbezonnen weekend gehad.

  1. Gelukkig kan ik een aantal dingen nu wel kaderen, dat is ook fijn. En de week was verder zeker aangenaam! En we zitten alweer op de helft, deze is vrij bewogen…

 1. Ja zondag was een prachtige dag waar ik ook even buiten heb genoten, en de diagnose is toch fijn, nog een tip, gember is nog meer ontstekingsremmend, of sterker om ontstekingen te remmen, het is anti sceptisch en de westerse sterke variant aan kruid is de lavendel, als je pure lavenelthee kunt vinden? Dan zit je goed, ja het werkt echt, bij mij dan 😉

  De week is omgevlogen en ook deze week ziet er zelfs hier naar uit dat ie weer omvliegt, hahaha

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Picasso #1My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.