Wat een week was het alweer! Maandag leek alles zo eenvoudig en gewoon te lopen, maar dinsdag veranderde de wereld voor ons toch wel een beetje. Het was daarom dan ook een week van gemengde gevoelens, omdat er veel mooie momenten waren, maar tegelijk was er toch die zwarte rand van de aanslagen. Kijken jullie even mee?

Maandag | vogelgezang

maandag

De eerste werkdag van de week kwam alweer een dag te vroeg. Ik had een vreemde nacht achter de rug – was dat de invloed van de maan? – en de dag sleepte zich dus een beetje voort. ’s Avonds was ik alleen thuis, omdat mijn Lief naar een vergadering moest. Toen ik Luna buiten liet, hoorde ik hoe een paar vogels het beste van zichzelf gaven en ik besloot om even buiten te gaan zitten in de schemer. Ik nam mijn kop thee mee naar buiten en genoot van de kille avondlucht met een concert op de achtergrond. Hoewel Luna besloot dat als ik buiten was, er ook gespeeld moest worden, was dit even een moment van rust. Heerlijk genieten! Achteraf moesten we natuurlijk in de zetel even slapen, na al dat spelen.

Dinsdag | de wereld staat stil

dinsdag

Aankomen op het werk was dinsdag toch niet zoals op andere dagen. Mijn collega kreeg een nieuwsflits binnen en zei iets over ontploffingen. Toen we de radio opzetten, werden we meteen ingelicht van de gebeurtenissen: twee ontploffingen in de vertrekhal van de luchthaven in Zaventem. Dan staat je wereld toch even stil. Via het live center van een aantal nieuwssites en de radio hielden we onszelf op de hoogte. Een ontploffing in de metro schudde ons nog een beetje meer wakker. Daar gaat dat gevoel van veiligheid… En tussen alle emotie door begint het tot je door te dringen waarom mensen wegvluchten uit het Midden-Oosten. De moeder van een vriendin kwam die dag blijkbaar ook terug van vakantie, maar kon veilig landden in Oostende, terwijl een aantal collega’s die op zakenreis waren niet meer naar huis konden. Gek, de wereld staat echt op z’n kop! De positieve noot die dag was het pakketje dat ik van mijn lieve zus in de bus vond: de nieuwe cd van Hooverphonic. Met deze muziek op verdween ik ’s avonds toch even van deze wereld. Weg naar de 18e eeuw, samen met Claire en haar heerlijke Schot. Want vluchten in een boek is op zo’n dag toch gewoon eens nodig!

Woensdag | volle maan

woensdag

Wat een gekke wereld, moest Luna gedacht hebben die ochtend, toen ze even gekke kuren kreeg. We waren nog allemaal onder de indruk van de aanslagen de dag ervoor, maar ook vandaag was het weer gewoon een werkdag. Dankzij de radio werden we toch nog een beetje op de hoogte gehouden van de verschillende updates. ’s Avonds had ik met een vriendin afgesproken om samen de volle maan te vieren. We kletsten eerst heerlijk bij, want door omstandigheden hadden we elkaar een tijdje niet gezien. Naar aanleiding van de gebeurtenissen de dag ervoor voegden we nog een extra onderdeeltje aan ons ritueeltje toe voor de wereld. Het was een prachtig moment, de energie stroomde goed en we genoten van elkaars gezelschap. Voor mij een viering die zeker voor herhaling vatbaar is.

Donderdag | bedenkingen

donderdag

Bij mij begon de onrust over de aanslagen donderdag te groeien. Er begon voor mij wel een scherp randje te komen aan het verhaal dat verteld wordt rond de aanslagen: het wij-zij-verhaal, de beschuldigende vingers, het totale gebrek aan nuance en het idee dat wij het vreedzame, open westen zijn tegenover de gewelddadige, dictatoriale groeperingen. Het smaakt wrang en ik geloof er niet in. Het is alleen zo moeilijk onder woorden te brengen. Wel krijg je dan lieve mailtjes binnen van buitenlandse instanties natuurlijk. Na een rustige werkdag stond er een vergadering op de planning, maar die werd uitgesteld. Ik had heel veel zin in frietjes, maar we hadden niet veel zin om naar het frietkot te lopen dus besloot ik om zelf frietjes te maken. Het is behoorlijk was werk, vooral als je net geen grote aardappels in huis hebt, maar wat zijn zelfgemaakte frietjes toch lekker! We namen er beiden een eitje bij. Daarna plofte ik in de zetel om nog wat te lezen en met Luna te knuffelen. De bloemen die we de dag ervoor tijdens onze viering gebruikt hadden, stonden op de schouw te pronken en zorgen nog steeds voor een fijne energie.

Vrijdag | verjaardag

vrijdag

De laatste dag van de werkweek kwam als geroepen en goed gezind ging ik het verlengde weekend in. Lief kwam me ophalen aan het werk en we reden meteen door naar zijn oma, want die was jarig. Ook onze twee hondjes gingen mee. Terwijl we daar gezellig koffie en fris dronken, kwamen ook mijn schoonouders op bezoek en we schakelden heel onschuldig over op Jagermeister. Mijn eerste glas ook en het smaakte best wel. Uiteindelijk belanden we nog met mijn schoonouders op restaurant waar we samen gezellig iets aten en afsloten met een verwenkoffie. Het weekend was alvast goed begonnen.

zaterdag | home made

zaterdag

We hadden afgesproken om zaterdag uit te slapen, maar toen we op de klok keken, bleken we al wakker te zijn om half acht. We zijn met z’n tweetjes nog even blijven liggen voor ons half uurtje natuur, want vanuit ons slaapkamerraam zien we een bomenpartij waar heel wat vogels vertoeven. Zo zagen we hoe twee kraaien besloten om vlakbij een koppeltje eksters hun nest te beginnen maken. De eksters waren daar duidelijk niet gerust in. Na het opstaan en ontbijten werden de nodige boodschappen gedaan en daarna door ik in de keuken om broodjes te bakken en onze paasmaaltijd alvast klaar te maken. Lief besloot om zich boven bezig te houden met het leggen van de vloer op de laatste kamer. Uiteindelijk hebben we die zaterdag alles gedaan wat we het hele weekend wilden doen…

zondag | pasen

zondag

Deze morgen bleken de kraaien de eksters uit hun nest gejaagd te hebben. Ze bouwden wel zelf verder aan hun eigen nest, maar de eksters kregen geen kans om naar hun nest te gaan. Vrij zielig eigenlijk, en hoe de eksters ook hun best deden, de raven weken niet. Ik organiseerde een paasbrunch voor onze lieve vrienden uit de straat en het werd een gezellige voormiddag met lekkere broodjes, croissants, ei, vers fruitsap en cava. Om al die overdaad eens goed te laten zakken, en omdat buiten spelen gewoon leuk is, ging ik er met mijn Lief en de hondjes even op uit langs het water. De rest van deze zondag wordt er lekker geluierd, gelezen en vanavond is er nog een bluesoptreden waar we heen gaan. Klinkt goed voor een zondag toch?

Ik wens jullie allemaal fijne paasdagen! Geniet ervan!

7 Replies to “De week van gemengde gevoelens”

 1. Het was een hele gekke week, en hier dan ook op donderdag nog Cruijf overleden, toen ik thuis kwam stond alles op nummer 14, wat ik eerst niet snapte… kortom een hele rare week en de maan? Dit keer mocht ik twee nachten klaarwakker zijn… zonder enige reden eigenlijk, maar het was er…. de kracht van de maan.

  Maak er nog mooie Paasdag van vandaag <3

  X

 2. Ik vond het ook een bevreemdende week. De ene dag verbondenheid, de volgende dag vingerwijzen. De wereld kijkt naar elkaar, wie kunnen we nog meer de schuld geven? En net zoals altijd, staan ook nu de beste schippers aan wal…

 3. Hoe meer info we krijgen over wat er gebeurde, hoe enger vind ik. Ik bedoel: het is erg wat er gebeurd is; maar moeten we echt weten dat al die fouten in het verleden gebeurd zijn? Het maakt het er niet makkelijker op voor de families!
  Nicky onlangs geplaatst…Vrolijk Pasen!My Profile

  1. De media moet toch iets hebben om over te schrijven en te praten? Met families houden ze jammer genoeg geen rekening. En fouten zijn niet uit te sluiten waar mensen zijn…

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.