Vandaag kwam ik per toeval op mijn oude blog hier op wordpress terecht. Jammer genoeg heb ik daarvan het paswoord niet meer en weet ik ook niet meer te vinden op welk e-mailadres dat blog geregistreerd staat, want anders ging ik daar gewoon verder.

Punt is dat ik even schrok van mijn schrijfsels. Ik bedacht me dat ik toen niet slecht schreef, maar ook viel mij op dat het telkens ging over al mijn twijfels en het gehele verwerkingsproces dat ik toen doorliep. Het lijkt wel alsof ik toen beter schreef, omdat heel wat dingen gewoon eruit moesten en dat deed ik door middel van mijn pen.

Terstond rees bij mij de vraag of ik dan hier ook niet hetzelfde zou kunnen doen. Gewoon eerlijk bloggen over de dingen waar ik mee bezig ben, want zelf vind ik dat ik hier veel te weinig schrijf. ‘And then it hit me’. Veel dingen waar ik mee bezig ben in mijn hoofd en waar ik vroeger gauw even een blogje over zou tikken zijn nogal moeilijk om hier neer te zetten voor mezelf, omdat ik dan een stuk blootgeef dat ik misschien niet wil blootgeven. Ook besefte ik dat ik heel weinig schrijf, omdat ik teveel bezig ben met de kwaliteit van hetgeen ik schrijf.

Gaat een blog voor mij daarover? Over de kwaliteit van mijn schrijven? Tenslotte heb ik in het verleden nooit geschreven vanuit een idee dat de dingen goed moesten zijn, maar vanuit een idee dat ik de dingen kwijt moest.

Om mijn writersblock kwijt te geraken moet ik dus misschien gewoon los laten. Los laten en gaan schrijven over alles wat in mijn opkomt. Om zo weer op gang te komen. Want schrijven blijft het creatieve proces waar ik mij ongelofelijk goed bij voel.

3 Replies to “De vorige…”

  1. Wat je doet, is niet meer belangrijk. Ook niet hoe… of waar en wanneer. Het intrinsieke karakter van je aardse handelingen maakt de boodschap die erachter zit van bovenaardse waarde.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.