Het winteruur is weer van kracht. De donkere dagen komen eraan. Het is niet voor iedereen even makkelijk om deze dagen door te komen. Daarom wil ik deze maand enkele lichtpuntjes in de kijker zetten. Vandaag vertelt Stephanie over haar lichtpuntjes in het duister.

Het vallen van het blad, of met andere woorden een herfstdepressie… ik ken er alles van. Met het inkorten van de dagen en het zonnetje dat opvallend minder schijnt, raak ik geestelijk jaarlijks weer uitgeput. De vermoeidheid slaat toe, en ondanks het moe zijn, raak ik moeilijker in slaap. Ik krijg maaglast, voel me zelfs vaak misselijk en futloos. Meer dan eens is dit de periode geweest waarin ik een zwangerschapstest deed… ondanks mijn spiraaltje… Nu weet ik wel beter.

Dit jaar probeer ik het met voedingssupplementen tegen te gaan, volgend jaar ga ik het zelfs wat proberen te voorkomen. Met magnesium ’s morgens, en melatonine voor ik ga gaan slapen probeer ik de schade te beperken. Maar goed, ondanks dat nare en zware gevoel, heb ik geen enkele reden om er ongelukkig of depri bij te lopen. Hier zijn de lichtpuntjes in mijn leven:

Mijn mooie gezinnetje!

Ik heb een schat van een man (en vooral een heel begripvolle) en 3 gezonde kinderen. Mijn kinderen zijn de zonnetjes in mijn leven. Ik hoef geen enkele moeder uit te leggen wat een kind doet met je moederhartje. Je ogen die tranen omdat je hart overloopt van liefde, dat is het beste gevoel van de wereld.

De gezelligheid die de herfst en winter met zich meebrengen.

Gaan wandelen in het bos omringd door de natuur die nu toch echt prachtig gekleurd is… daar kan ik zo van genieten! Of gezellig met het gezin naar een film kijken op het grote doek, terwijl we samen in de zetel liggen onder warme dekentjes… ’s Avonds een reep chocolade laten smelten in mijn kop hete melk, om daarna lekker op te knabbelen, njammie!!

Winterkost is mijn favoriete kost!

Natuurlijk is een barbecue altijd lekker en gezellig… Toch vind ik koken in de winter altijd gemakkelijker dan in de zomer. Tijdens de zomermaanden weet ik vaak niet wat ik weer moet klaarmaken, terwijl er in de winter zoveel meer mogelijkheden zijn (dat is toch mijn idee). Een menu maken is ook zoveel gemakkelijker als je weet dat het heel de week koud gaat zijn. Ik kan dus weer starten met een maandmenu op te stellen.

Bakken!

Ja, ook dit gaat over eten, maar dit is iets wat ik zo graag doe! Als het nu gaat over taarten, koekjes of andere dessertjes… Ik bak veel meer tijdens de koude winterdagen dan dat ik in de zomer doe. De warmte die de oven afgeeft is meer dan welkom en de geur die erbij hoort is gewoon zalig!

De feestdagen

Oké, ik ben iemand die heel veel stress kent wanneer ik mensen moet ontvangen of feestjes moet geven. Ondanks de vele voorbereidingen en al het opruimwerk achteraf, houden we er van om de feestdagen hier te vieren. We hoeven zelf niet meer buiten te komen nadat we een glaasje hebben gedronken, en de kinderen kunnen naar bed als ze moe zijn. Ook hebben we veel verjaardagen in deze donkere periode. Ik ben pas jarig geweest, en onze jongste dochter, ons zoontje en mijn man moeten nog verjaren. Ja, nog voordat de feestdagen er zijn. En deze dagen zijn ook lichtpuntjes natuurlijk, iets om naar uit te kijken.

Een reisje plannen voor in de zomer…

… hierdoor hebben we echt weer iets om naar uit te kijken. Hoewel het nog ijskoud is in de wintermaanden, toch kunnen we al gaan fantaseren over de zomer die weer in aantocht is. Eens het reisje geboekt is kan ik ook op zoek gaan naar leuke dingen in de buurt die we dan kunnen doen. Superleuk natuurlijk!

Over Stephanie:

Ik ben Stephanie, 31 jaar en sinds 4 jaar bewust thuis voor onze 3 kinderen. Mijn blog is een persoonlijke blog waarin ik vertel over mijn leven als thuisblijfmoeder. Ik heb ADD waardoor mijn leven niet altijd op rolletjes loopt en ook daar ben ik heel eerlijk in. Ik hou van bakken en doe mijn best om wat voor het milieu te zorgen. Kom gerust een kijkje nemen op mijn blog.

Bedankt Stephanie voor je mooie lijstje met lichtpuntjes!

Wil jij ook graag een gastblog schrijven over je lichtpuntjes? Mail dan naar writingsbysaar@gmail.com. Hier vind je alvast wat meer informatie.

2 Replies to “De lichtpuntjes van Stephanie”

  1. Dat zijn ook hele fijne lichtpuntjes, dat bakken snap ik ook, alleen heb ik hier nu te maken met diabetes type 2, sinds vorige week, en vrouw, wat ben ik op zoek naar recepten nu wat zou kunnen, niet voor mijzelf hoor, maar een lief….

    Verjaardagen nu, ja voor de kerst nog, ja… ook hier, hahaha, raar toch eigenlijk, dat we ons zo kunnen voelen met zoveel mooie dingen in het verschiet, want alles is herkenbaar, gelukkig weet ik ook dat het keerbaar is.

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Libelle/dragonflyMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.