Het winteruur is weer van kracht. De donkere dagen komen eraan. Het is niet voor iedereen even makkelijk om deze dagen door te komen. Daarom wil ik deze maand enkele lichtpuntjes in de kijker zetten. Vandaag vertelt Carolien over haar lichtpuntjes in het duister.

Ik kijk uit naar wintersport in Zwitserland! 

Elk jaar weer wanneer we richting de donkeren dagen gaan dan betekent dat voor mij 1 ding, de jaarlijkse wintersport komt er weer aan! Al mijn hele leven kom ik minimaal 1 keer per jaar in de bergen in Zwitserland, in Urmein – Graubunden om precies te zijn. In dit kleine dorpje liet mijn opa vroeger een huisje bouwen aangezien hij voor zijn werk veel in Zwitserland moest zijn. Toen mijn opa met pensioen ging besloot hij het huis te houden aangezien ze er zelf graag kwamen. Mijn opa en oma brachten dan de helft van het jaar door in Zwitserland en de andere helft van het jaar waren ze in Nederland. 

Opgegroeid in de bergen

Wij zijn allemaal in de familie opgegroeid met veel bezoeken aan de bergen. Ik heb er zelfs mijn eerste stapjes gezet. Ook mijn eerste vlucht ging naar Zwitserland. Als kind kwam ik er zowel in de winter als in het voorjaar/najaar. Aangezien mijn vader (net als mijn opa) bij een bloembollenexportbedrijf werkte konden wij meerstal niet in de zomer op vakantie aangezien hij geen vrij kon krijgen. Wel vonden we vaak ergens een gaatje om nog even de bergen in de gaan. Ik heb fantastische herinneringen aan de fijne reizen die wij altijd maakten naar Zwitserland. 

Als thuiskomen

Inmiddels voelt het echt als mijn tweede huis en heb ik altijd het gevoel dat ik thuiskwam wanneer ik er ben. We zitten in een klein gebied dat niet echt aan apresski ofzo doet. Het is er heel rustig, maar juist dat vind ik zo lekker. Thuis heb ik best een druk leven, dus als ik uitkijk naar wintersport weet ik dat ik lekker een weekje kan bijkomen. 

Zalige dagen

We genieten altijd volop van de tijd die we in Zwitserland hebben. De piste gaan we op om te snowboarden, af en toe maken we een wandelingetje naar een skihut in de buurt of we bezoeken een van de leuke plekjes in de omgeving. Het is er altijd zalig. Ook thuis vermaken we ons prima. Laptop mee/tv aan/boekje mee, het kan allemaal. ’s Middags rond borreltijd gaat de open haard aan en genieten we van een wijntje en een lekker borrelhapje. Het lijkt elke dag wel feest, zalig. Ook het avondeten is altijd heerlijk, we eten echte Zwitserse ‘wintersport-gerechten’ zoals Racklette.  

Bikini aan in de zon 

Ik heb altijd mijn bikini mee. Als het mooi weer is, is het namelijk goed toeven op ons dekterras. Niet iedereen kan het zich voorstellen, maar het kan tijdens wintersport zo warm zijn dat je prima in je bikini naar buiten kan. Hoe dan, vraag je je misschien af? Dat heb ik eens hier uitgelegd). Je hebt eigenlijk een zon- en sneeuwvakantie in 1. Kan het nog beter? Ik geniet altijd optimaal van de dagen met prachtig weer. Op de piste is het dan fantastisch, maar daarop het terras is het ook zo ontzettend lekker! 

Moeite met weggaan

Elk jaar vind ik het weer lastig die zalige plek te verlaten wanneer we weer terug naar NL moeten. Ik kan er altijd moeilijk afscheid van nemen en wil er steeds nog weken blijven. Iets in mij zegt dat ik het eens een winter moet proberen, om langer te blijven en te genieten van de rust en de prachtige natuur om mij heen.

Over Lizzie:

Mijn naam is Lizzie, ik ben 29 jaar oud en hou van reizen! Al jaren reis ik de wereld over. Fantastisch! Al 10 jaar schrijf ik over de reizen die ik maak. Sinds 2016 ben ik actief op mijn Instagram-account @Globalizious. Sinds begin 2018 ben ik mijn eigen reisblog begonnen! Ik vind het heerlijk om veel tijd aan mijn site te werken. Er is weinig leukers dan schrijven en/of praten over reizen vind ik. Neem graag eens een kijkje en stuur mij gerust een berichtje als je vragen hebt!

Dank je Lizzie om met jouw prachtige reis de aftrap te maken voor deze reeks gastblogs!

Wil jij ook graag een gastblog schrijven over je lichtpuntjes? Mail dan naar writingsbysaar@gmail.com. Hier vind je alvast wat meer informatie.

One Reply to “De lichtpuntjes van Lizzie”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.