Het winteruur is weer van kracht. De donkere dagen komen eraan. Het is niet voor iedereen even makkelijk om deze dagen door te komen. Daarom wil ik deze maand enkele lichtpuntjes in de kijker zetten. Vandaag vertelt Amber over haar lichtpuntjes in het duister.

De winter, de dagen zijn donkerder, de temperatuur is lager, de kleren worden dikker, de neuzen worden roder en alles gaat trager. De winter, een seizoen dat vele liever willen overslaan omdat vele niet weten dat je van de winter net zoiets leuks kan maken als van de zomer. De winter kent ook erg veel lichtpuntjes, weet je, zelfs meer dan de zomer, want in de winter, in de winter gaan de kerstlichtjes aan.

Ik ben Amber, een 17-jarig meisje uit Antwerpen dat blogt op Ambers Things en Story Tellers en eigenlijk echt wel houdt van de winter. Toen Saar mij een tijdje geleden vroeg of ik een paar lichtpuntjes wilde delen voor tijdens de winterperiode, kon ik dus alleen maar volmondig ja  antwoorden en hier zit ik dan. Mijn lijstje vol dingen waar ik gelukkig van kan worden tijdens de winter naast me en natuurlijk een heerlijk muziekje op de achtergrond.

Het donker

Of beter gezegd, de lichten die overal aan gaan wanneer het donker is. Ik heb het altijd leuk gevonden om op mijn vensterbank te gaan zitten wanneer het donker is buiten en te kijken naar alle lichtjes die gaan branden in de huizen. Tijdens de winter vind ik dat het leukst, omdat er dan ook kerstlichtjes gaan branden en zelfs de bomen verlicht worden. Ergens geeft het mij hoop, hoop dat hoe donker het ook zal worden (zowel letterlijk als figuurlijk), er altijd wel ergens een lichtje voor je zal branden om je pad te verlichten.

Truien

Ik ben echt een truien meisje, truien zijn niet alleen warm en super comfortabel om aan te doen, ze voelen vaak ook aan als een knuffel die de hele dag duurt, vooral als ze zo lekker zacht zijn vanbinnen. Daarnaast mogen truien ook altijd veel te groot zijn en kan je met een trui aan gewoon gaan voor die comfortabele look, dan voor die ‘ik moet er per se mooi uitzien en in dat jurkje passen look’.

Gezelligheid

Het wordt allemaal kouder, wat wil zeggen dat er fleecedekentjes uit de kasten getoverd worden en we allemaal gezellig in het warmste plekje van het huis kruipen genietende van heerlijke warme drankjes. Je kan met vrienden afspreken en een filmavond organiseren onder kaarslicht, in je pyjama en met heerlijke warme popcorn of iets anders gezelligs gaan doen.

Boeken

In de winter lijkt het altijd alsof er meer tijd is om boeken te lezen en te ontsnappen aan de realiteit. Ik hou echt heel erg van lezen, maar ik ben jammer genoeg een erg trage lezer en kan daarom vaak niet zo veel boeken lezen op een jaar, daarom vind ik het in de winter altijd heel erg fijn om onder een van mijn dekentjes te kruipen met een boek in de ene hand en een grote tas koffie in de andere en mezelf even te verwijderen van de rest van de wereld.

Stilte

Ik vind het altijd heerlijk hoe de wereld in de winter plots stiller wordt, er is namelijk niemand meer tot laat in de nacht op pad en er worden geen buurt feesten meer gehouden. Alles wordt gewoon stil en dat vind ik geweldig. Dan zet ik een rustige playlist op en ga ik gewoon heerlijk geconcentreerd werken. Ik ben iemand die liever in de avond werkt, omdat ik mij dan veel beter kan concentreren door de stilte. Dus de stilte van tijdens de winter zorgt er altijd voor dat ik mij veel langer kan concentreren.

Et voila, dit waren mijn vijf van mijn favoriete dingen uit de winter. Natuurlijk zijn er nog veel meer dingen die ik fijn vind aan de winter, zonder gêne naar veel te veel kerstfilms kijken, cadeautjes kopen voor jezelf of voor anderen en mezelf helemaal verwennen met maskertjes en zo zijn daar een voorbeeld van. Ben je benieuwd naar meer dingen die mij gelukkig maken? Dan kan je vanaf 1 december weer terecht op mijn blog, voor artikels die draaien rond het zoeken van mezelf en mijn geluk en nog veel meer.

Over Amber:

Ik ben Amber, een 16-jarig, koffie slurpend, Netflix kijkend, Pinterest scrollend meisje dat sinds 2015 blogt op de blog Ambers Things. Naast Ambers Things, een blog waarin ik samen met jou op zoek ga naar geluk en jezelf, deel ik  samen met mijn beste vriendin de blog Story Tellers. Ik ben een echte bezige bij met een droom om later mensen te inspireren en te motiveren om hun dromen na te jagen.

Bedankt Amber voor dit fijne artikel met jouw persoonlijke lichtpuntjes voor het komende seizoen!

Wil jij ook graag een gastblog schrijven over je lichtpuntjes? Mail dan naar writingsbysaar@gmail.com. Hier vind je alvast wat meer informatie.

5 Replies to “De lichtpuntjes van Amber”

  1. Ja de winter heeft een andere energie dan de zomer. En wanneer hij resoneert met mijn energie (of ik met die van hem) kan ik er ook intens van genieten. De stilte die hangt is dan eigenlijk heel vredig.
    Leuk om je lichtpuntjes te lezen Amber.
    Deborah onlangs geplaatst…Follow that fox…My Profile

    1. Dat heb je mooi omschreven. Lijkt ook wel een beetje op hoe ik het zie, maar als je zo van alles wilt ondernemen en de energie is weg, dan vind ik de winter soms te lang duren 😉

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.