De klusjes zijn eindelijk gedaan, de middag nog niet voorbij. Met een mok thee in de hand loop ik naar mijn sofa om daar neer te ploffen en een eerste veel te warme slok te  nemen. De mok gaat op de salontafel, in de plaats neem ik een boek vast. Het is een geleend boek, eentje waar ik nog niet in begonnen ben. De geur van nieuw papier is verdwenen. In de plaats daarvan hangt er een geur van ‘onontgonnen’ terrein.

Ik lees de cover nog eens door. Dit boek is me aangeraden door vrienden, maar ik weet eigenlijk helemaal niet waar het over gaat. Historiek, avontuur, liefde en een matige dosis fantasie, mijn favoriete ingrediënten voor een namiddag in de zetel!

Mijn ogen dwalen over de eerste pagina en wennen al gauw aan de schrijfstijl. Ik word meegezogen in de wereld van Sorcha. Samen met haar voel ik het verdriet van het verlies, de vreugde van vrijheid, huppelen in de wouden. Ik ruik de bladeren, het hout. Ik voel hoe haar voeten zich neerzetten in de zwarte aarde zonder de belemmering van schoenen.

Zonder op te kijken van mijn boek neem ik nog een slok van mijn inmiddels koud geworden thee. Ik merk het niet. Aan het stukje chocolade waar ik daarnet nog zin in had, denk ik niet. De wereld waar klusjes op me wachten en verplichtingen me doen rondtollen is vergeten.

Wanneer ik eindelijk op de klok kijk, zijn er drie uur verstreken. Mijn maag beveelt me iets te eten. NU! Ik plooi een hoekje om voor ik het boek dichtklap en weg leg. Er gaat niets boven een paar uren heerlijk wegdromen en avonturen beleven zonder een stap te verzetten!

boek

5 Replies to “De geneugten van een goed boek”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.