Het was een heel vreemde week, maar wat een heerlijk weekend hebben we al achter de rug. Zoveel fijne momenten en gouden randjes. Stilaan zitten we al een stuk in de zondag, het weekend is bijna voorbij, dus het tijd voor een weekoverzichtje! Kijken jullie mee?

days of gratitude

Brunch met pannenkoeken ♥ baby-aankopen doen ♥ zoveel felicitaties ♥ fijne gesprekken ♥ fietsen door de regen ♥ quality time met Liefje ♥ diepgaande babbels ♥ er kunnen zijn voor vrienden ♥ mijn bed dat er altijd is als het even niet goed gaat ♥ elkaar graag zien ♥ bier shoppen ♥ burlesque ♥ een geweldig gezellig avondje!

dear diary

Zondag

zondag

Toen ik een gat in de nacht thuis kwam na de Mabonviering was ik zo blij dat ik in mijn bedje kon kruipen. Mijn Lief was al gaan slapen en blijkbaar waren we beiden zo moe dat we zondag tot elven sliepen. Dan neem je geen ontbijt meer, maar ga je brunchen! Lief bakte pannenkoeken en we maakten er een gezellige ‘rest van de ochtend’ van. ’s Middags was er een tweedehandsbeurs van de Gezinsbond waar we besloten heen te gaan. Baby-artikelen zijn duur genoeg en worden bijna niet gebruikt, dus kijken we om kwalitatieve tweedehandsspulletje te kopen. We zijn zeker geslaagd die middag en gingen ook nog eens langs bij de schoonouders, want die hadden ook hun huwelijksverjaardag gehad.

Aangezien onze huwelijksverjaardag op maandag viel, besloten we om zondagavond gezellig te vieren met lekker eten en een film. We hebben genoten!

Maandag

maandag

Het begin van een nieuwe werkweek. Het deed pijn om maandagmorgen mijn ogen te openen en uit bed te komen. We hadden zondagavond misschien toch een beetje vroeger in ons bed moeten gaan. Door het zachte herfstweer konden we genieten van de zon tijdens de lunchpauze en was het heerlijk weer om ’s avonds naar huis te fietsen.

Ik maakte snel pasta pesto met champignons en aubergine, want zowel ik als Lief hadden die avond een vergadering. Tegen half zeven was ik op plaats van afspraak om het over Voedselteam Izegem te hebben. De vergadering zat niet zo vol met positief nieuws, maar we proberen er ons door te slaan.

Op maandag maakte ik ook bekend op mijn blog en instagram dat we een kindje verwachten!

Dinsdag

dinsdag

Tijdens de ochtendwandeling bleef het droog. Maar toen ik met de fiets naar het werk vertrok, begonnen de druppels te vallen. In de verte zag ik opklaringen dus ik besloot om gewoon door te fietsen. Regenkledij zou wel niet nodig zijn. Dat was ook niet zo, want de bui was maar licht. Toch bleef het de hele rit naar het werk regenen. En dus was ik zeker goed opgefrist toen ik aan de werkdag begon.

’s Avonds kregen we niet zo’n fijn nieuws. Mijn schoonmoeder moet maandag met spoed geopereerd worden. Er is een ophoping van bloed tussen haar schedel en het hersenvlies ten gevolge van een val die ze deze zomer maakte. Komende week wordt dus nog behoorlijk spannend, want hoewel het een routine-operatie is, laat zoiets je natuurlijk niet echt koud!

Woensdag

woensdag

Een nieuwe werkdag waarbij niet zoveel te melden valt. ’s Avonds was ik namelijk zodanig moe dat ik na het eten in slaap viel in de zetel. Toen ik wakker werd, keek ik nog even tv. Het was een programma dat op dat moment nog opstond. Er was o.a. een reportage over broodfok. Na een douche besloot ik kom gewoon meteen in bed te kruipen. En de nachtrust heeft me ook ontzettend deugd gedaan!

Donderdag

donderdag

Opstaan was die ochtend nog altijd niet simpel. Het is nu nog helemaal donker wanneer ik mijn ogen open en mijn lijf wil altijd nog blijven liggen. Ik heb het idee dat ik het nog lastiger heb dan voorgaande jaren met het wegvallen van het licht, zeker wat betreft vermoeidheid. Het werk laat echter niet op zich wachten, dus ik moest er toch uit om aan de slag te gaan. Na weer een dagje werken leefde ik mij uit in de keuken om een lekkere groentenlasagne te maken: met spinazie, snijbiet en champignons deze keer. We maakten het gezellig ’s avonds en hadden nog eens een fijne avond echte qualitytime samen!

Vrijdag

vrijdag

Eindelijk, de laatste dag van de week! Ik had niet zoveel zin om te werken, maar wat moet gedaan worden, moet worden gedaan. Ik deed dus mijn best om de dag door te komen. ’s Avonds hadden we een fijnere planning. Er was een burlesque optreden in een fijn café in de buurt waar mijn Lief weer ‘podiumkater’ mocht spelen. Oftewel, hij mocht de dames van drank en eten voorzien, hun spullen opruimen en vooral: hen begeleiden naar het podium. Maar om het weekend eerst goed in te zetten, gingen we samen een frietje eten. Daarna had ik nog met vrienden afgesproken, want als mijn Lief zo’n hele avond bezig is, is het anders maar eenzaam.

burlesque

De burlesque was weer een toppertje. Burlesque is ook wel gekend als ‘the art of tease’ en deze avond stonden een paar acts op het programma met goed gekozen muziek waarbij de dans en het teasen op elkaar aansloten. Heerlijk om te zien. Na het optreden bleven we nog even hangen om wat te drinken en te kletsen. Met gekende en toen-nog-niet-gekende-mensen. Het werd een ontzettend fijne avond en ik genoot ervan om nog eens ‘uit te gaan’.

Zaterdag

zaterdag

We bleven lekker in bed liggen tot een uur of negen waarna we rustig aan de dag begonnen: ontbijtje, douchen, stilaan de wasjes beginnen insteken en het huis poetsen. Er werden ook boodschappen gedaan, maar bij de bierafdeling was mijn Lief weer zo teleur gesteld dat we besloten om eens langs een drankenhandelaar te gaan. Daar hadden ze een heel mooie, uitgebreide afdeling bier waar mijn Lief zich in het paradijs waande. Als je geen wijn lust en je toelegt op de goede bieren, dan is het zeker de moeite waard om eens naar zo’n handelaar te gaan!

’s Avonds was er een soort van verjaardagsfeestje in het café waar we graag komen. Enerzijds bestond het café een jaar, de eigenaar was jarig en ook een koppel dat we goed kennen, vierde daar hun verjaardag (aangezien die beide niet ver van elkaar vallen). We besloten om daar nog eens langs te gaan, maar ‘eventjes’ werd een paar uur waar we weer toffe mensen leerden kennen, diepgaande gesprekken hadden en genoten van elkaars gezelschap. Nog een heerlijke avond om op het lijstje te zetten. Soms hebben spontane dates een prachtig gouden randje!

music maestro

Fijne zondag!

9 Replies to “De eerste baby-aankopen, burlesque en quality time”

  1. Vandaag zijn mijn gedachten bij jouw schoonmoeder, dat zij maar snel weer gezond en wel met een geslaagde operatie weer thuis mag zijn en komen.

    En in je days of gratitude, je bed, ik moest zo lachen even, want ik dank mijn bed, matras, kussens en dekens ook bijna elke dag, hahahaha

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Belofte ingelostMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.