De wekelijkse rubriek ‘Days of Gratitude’ verving ik door zwangerschapsupdates toen ik hier had laten weten dat wij in maart een kindje verwachten. Ik ben echter nog steeds bezig met dankbaarheid en de mooie dingen in mijn leven waarderen. Het blijft ook belangrijk voor mij om deze kleine vonkjes van geluk met jullie te delen. Want wat een mooie geluksmomenten waren er de afgelopen tijd, dingen die licht en hoop brachten. Ik deel er vandaag met jullie vijfentwintig!

 Het kleine meisje dat we in maart mogen verwelkomen. Heel duidelijk had ik het hier nog niet echt gezegd, op een verspreking na voor de oplettende lezers. Toen we bij de echo te horen kregen dat we een dochtertje mochten verwachten, sprong mijn Lief alvast een gat in de lucht. Zelf had ik niet meteen grote verwachtingen rond het geslacht, maar voor mijn Lief was het toch een wens die uitkwam.

 De ondersteuning van familie die we krijgen. Echt waar, iedereen leeft zo met ons mee. Veel hartjes voor onze lieve ouders en de zussen!

 De positiviteit in mijn leven. Het is zo makkelijk om je door andere mensen of moeilijke situaties neer te laten halen. Maar ik ben blij met wat ik tot op vandaag heb bereikt en de positiviteit die ik voel. Tegenslagen zijn er natuurlijk nog altijd, maar ze maken gewoon deel uit van het leven.

 De mensen om mij heen waar ik mijn hart bij kan luchten en waar ik vooral mezelf kan zijn! Ik hoef ze niet allemaal op te noemen. Ze weten zelf wel wie ze zijn en ik ben ze er uitermate dankbaar voor dat ze in ons leven zijn.

 Onze kinderkamer, want we zijn er echt iets moois van aan het maken. Wat zijn we hier trots op!

babybed

 De prachtige boeken die ik reeds gelezen heb. Dit jaar zijn het er al 43 waar ik in ben mogen verdwalen. Er rest nog een maand van het jaar om te verdrinken in prachtige woorden. De reading challenge verwacht ik niet te halen dit jaar. Ik had mijn doel op 55 gezet en nog 12 boeken in een maand is echt veel… Maar wat een prachtige exemplaren heb ik al mogen lezen dit jaar!

 Het wonder dat mijn lichaam is. Hoewel ik vorige week even wat moeilijke momenten had omdat ik minder kon dan ik vroeger deed en de lichamelijke ongemakken beginnen te komen, besef ik nu wat een wonder mijn lijf eigenlijk is. Samen met mijn Lief heb ik leven gecreëerd en dat kleine leven mag ik bij me dragen en laten groeien. En ondertussen ben ik ook nog gewoon bezig met werken, het huishouden en een sociaal leven. Petje af voor dat lijf van mij!

 Mijn dankbaarheid is ook groot voor kleine dingen zoals thee, warme chocolademelk, lekker eten, een frisse wind, … Wat maken die kleine aspecten het leven echt waardevol!

 Die twee grote vrienden die bij ons in huis wonen, Wolf en Luna. De enthousiaste begroetingen als je thuis komt, de vele knuffels en lekjes die ze komen geven, hun gekke keuren, het hoort zo bij hen en bij ons. Ik zou onze knuffelmomenten voor geen goud van de wereld willen missen.

voetenbank wolf

 De wandelingen in de ochtend is ook zo’n klein iets waar ik zo blij van wordt. Het is een geweldige manier om de dag te starten en een moment voor mij en mijn Lief om over allerlei dingen te praten. Het is een momentje van afstemmen om elkaar onderweg niet te verliezen.

 Een vrijgezellenfeest meehelpen organiseren voor een van onze eigen getuigen, want komend jaar treed een van hen in het huwelijksbootje! Heerlijk om daar deel van te mogen uitmaken.

 Fijne momenten met collega’s buiten het werk: samen iets gaan drinken, de maandelijkse frietjesdagen, … Het zijn kleine dingen die de contacten toch wat persoonlijker maken. Met collega’s zit je vaak lang samen en het is dan ook prachtig om te voelen hoe banden gesmeed worden zodat de werksfeer een boost krijgt.

 Een laatste concertje meepikken voor ons leven voorgoed verandert. Dat concertje werd er eentje van ‘The Cure’ waar we samen genoten van een fijn avondje uit.

uitspatting

 Positieve controles bij de gynaecoloog die telkens weer bevestigen dat alles goed gaat met onze kleine meid!

 Gezellig een namiddagje naar Gent met mijn Lief om de eindejaarscadeautjes in te slaan. En dan gewoon pannenkoeken gaan eten!

 Weer genoeg bloginspiratie hebben om mijn eigen opgelegde blogritme te kunnen volgen zonder het gevoel te hebben dat ik ‘moet’ schrijven. Mijn concepten staan nog vol leuke ideeën om uit te werken!

 Geboortekaartjes kiezen, doopsuiker regelen, … Ik vind dit soort dingen heerlijk om te doen.

 De gezelligheid in huis met kaarsjes, heerlijke geurtjes en een dekentje. Om dan samen in de zetel dicht bij elkaar te kruipen.

maandag

 Uitkijken naar de feestdagen met mooie plannen die vooral rust, gezelligheid en verbondenheid zullen uitstralen.

 De kerstboom versieren. Hier nog geen kinderen die uitkijken naar Sinterklaas, dus wij mogen dat nog een keer vóór zes december doen!

Samen de lijst van benodigdheden voor ons kleine meisje samenstellen. Het overleggen, oplossingen vinden, het nieuwe pad uitstippelen, … Om dan te beseffen dat je eigenlijk al veel hebt!

 Spontaan beslissen om pasta te gaan eten en ontzettend veel lol hebben.

 De zonnige herfstdagen waar we nog van mochten genieten. Wat komen de prachtige lentekleuren dan mooi uit!

november

 Mijzelf volledig uitleven in de keuken: ik kook nog steeds heel graag, maar door de zwangerschap leer ik heel veel eenvoudige en snelle gerechten kennen. Weer een nieuwe, leuke manier om creatief achter het fornuis te staan!

 Enthousiaste, lieve, mooie, ontroerende reacties op mijn blogartikelen. Zowel hier, op social media of de persoonlijke mailtjes die ik krijg.

Ik ben benieuwd welke mooie dingen er afgelopen tijd in jullie leven kwamen. Laat er gerust wat achter hieronder!

 

6 Replies to “Days of Gratitude | 25 vonkjes van geluk”

    1. Drie boeken in een maand is best realistisch en met een trilogie heb je het voordeel dat je in het verhaal blijft 🙂 bij mij gaat het aantal voor de challenge ook serieus dalen hoor! Met reden, haha!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.