Over een paar dagen mogen we de maand september alweer uitzwaaien. Wat hebben we mooie momenten gehad! Ik heb werkelijk genoten van alles wat op mijn pad kwamen de afgelopen maand. Ik kan alleen maar dankbaar zijn voor al die herinneringen.

Een mooie nazomer

nazomer

Zodra we augustus uitzwaaien, is iedereen weer volop aan het werk. De vakantieperiode is voorbij en daarmee nemen we vaak ook al afscheid van de zomer. Gelukkig duurt die zomer nog tot eind september en werkte dit jaar de zon ook een beetje mee. Hoewel de ochtenden en nachten betrekkelijk kouder waren, konden we overdag nog genieten van heerlijke temperaturen. Vandaag was ook weer zo’n dag. De zon op mijn gezicht tijdens het fietsen, buiten lunchen, nog even een wandeling kunnen maken in het warme zonnetje, … Het zijn heerlijke momenten. Oh hello, Indian Summer!

Uitgenodigd worden voor een etentje bij de buren

Het waren een paar vervelende dagen afgelopen weekend. Ik voelde me niet zo goed in mijn vel, wist met mezelf niet zo goed blijf. Toen ik zaterdagochtend wakker werd, voelde ik me behoorlijk futloos. Maar ik besloot toch om de ramen te gaan wassen. Dan had ik tenminste een goed gevoel over de dag! Terwijl ik buiten het vuil van de ramen boende, kwam mijn lieve buurtje langs en stopte even om hallo te zeggen. En naast een knuffel kreeg ik meteen een uitnodiging om die middag bij hen te gaan eten. Dan moest ik me alvast geen zorgen meer maken over het maken van een warme maaltijd. Good food is all the sweeter when shared with good friends.

Verrast worden door mijn Liefje voor onze vierde huwelijksverjaardag

huwelijksverjaardag

“Maak maar geen plannen voor onze huwelijksverjaardag,” had hij tegen me gezegd, toen ik begon over een etentje met ons tweetjes. Mijn Lief is volop bezig met de verkiezingen en hij had geen tijd voor een etentje, beweerde hij. Maar toen ik de vrijdag voor onze huwelijksverjaardag thuis kwam, had hij een verrassing voor mij. Een uitgebreid diner in een restaurant in de buurt, lekker met ons tweetjes. Het werd een heerlijk gezellige avond waar ik ontzettend dankbaar voor ben. Voor herhaling vatbaar. Love is … full of nice surprises!

Frietjes eten, samen met Amélie

frietjes

Op onze huwelijksverjaardag zelf, vond mijn Lief het niet nodig dat ik zou gaan koken. En dus besloten we om lekker frietjes bij de frituur te gaan halen. Ik ben gek op frietjes. Voor mij zou het elke dag frietjesdag mogen zijn. Een leuker idee kon ik me dus niet bedenken. Ondertussen laten we onze kleine meid ook lekker meesmullen van een bakje friet. Je hoorde haar alvast niet klagen! This was bad parenting … with lots of love!

Met ons gezinnetje naar de markt gaan

op de markt

Door de drukke agenda van mijn Lief zijn de momenten die we doorbrengen met ons gezinnetje dubbel zo kostbaar geworden. Elk moment dat er over blijft in zijn agenda probeert hij vrij te houden voor ons. Soms komen we dan op gekke ideeën, zoals die ochtend dat hij op de markt moest zijn voor de campagne, maar dat we veel te vroeg waren. We hebben dan met z’n drietjes even over de markt geslenterd om vervolgens samen een drankje te nuttigen op een terrasje. Het zonnetje scheen op ons bolletje en ik kon me toen geen zaliger moment voorstellen. Don’t collect things, collect moments!

Bibliotheekbezoekje met Amélie

mama Amélie

Dat ik gek ben op boeken moet ik alvast niet meer vertellen. Blijkbaar geef ik ook nog eens het goede voorbeeld, want ook Amélie is gek op boekjes. Ze kan de letters nog niet lezen, maar de prentjes zijn heerlijk om naar te kijken. Blaadjes omdraaien is ook elke keer weer een hele ontdekking, want wat vind je op de volgende pagina? In juli besloot ik dan ook om een maandelijks bibliotheekbezoekje in te lassen. Ik ga samen met Amélie boekjes kiezen en daarna lezen we er elke dag samen in. We kruipen dan knus samen in zetel met het boekje op schoot. The only thing that you absolutly have to know is the location of the library.

Fietsen op de eerste herfstochtenden

herfst

Nog steeds fiets ik elke dag naar het werk. Nu de herfst in het land is, hangt er vaak een mist boven de velden. Ook de kilte van de nacht hangt nog in de lucht, ook al schijnt het zonnetje vrolijk boven onze hoofden. Het is heerlijk om wakker te worden als ik met de fiets door de kille lucht rijd. Heerlijk! Autumn is a second spring, when every leaf is a flower.

Wafels eten op zondagmiddag, samen met mijn ouders

wafels

Het was van voor de zomer geleden dat we elkaar nog hadden gezien, mijn ouders en ik. Er viel dus wel wat tijd in te halen! Daarom nodigde ik hen op een zondagmiddag uit bij ons thuis. Ik bakte wafels en we namen de tijd om eens goed bij te praten. Het werd een gezellig namiddag waar ook Amélie ten volle van genoot. Ze wilde zelfs oma niet naar huis laten gaan. Uiteindelijk moest ik haar van de arm van mijn mama nemen. Dat was toch een brulpartij waard. Stiekem is dat wel leuk om te zien, want dat wil zeggen dat ze hen toch graag ziet. Cause hugging is a silent way of saying ‘you matter to me’.

Zusjes eerste etentje in haar eigen huis

Mijn ‘kleine’ zusje, die ondertussen zo klein niet meer is, ging deze zomer samen wonen met haar liefje. Nu alles een beetje op zijn plooi is, werden we allemaal uitgenodigd voor een etentje. We, dat zijn mijn ouders, mijn zus, ik en de liefjes. We aten superlekker stoofvlees met friet. Amélie kreeg weer veel te lieve en leuke cadeautjes. Ik ben gek op dit soort momenten van samen-zijn. Ondertussen zitten we met z’n negenen rond tafel, dus het is best een bende. En hoewel we allemaal heel verschillend zijn, ben ik gek op elk van hen! Families are like branches on a tree, we grow in different directions, but we all have the same roots.

In de zetel kunnen ploffen met een goed boek

boek lezen

Waar augustus een echte leesmaand was, werd het in september een stuk rustiger. Door de valpartij van mijn schoonmama heb ik minder hulp in het huishouden en moet ik dus meer zelf doen. Dat betekent ook een stukje minder tijd om te lezen. Amélie is ook over geschakeld van twee slaapjes per dag naar één slaapje. In het weekend doe ik dus vooral huishoudelijke dingen waar ik geen peuterhulp bij kan gebruiken als ze slaapt. Ik ben dus dubbel dankbaar voor elk moment dat ik toch met een boekje in de zetel kan ploffen. Liefst met een kop thee en een chocolaatje! Happiness is a cup of tea and a really good book!

Waar was jij dankbaar voor afgelopen maand?

Photo by gabrielle cole on Unsplash

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.