Zondagen zijn er om lekker lang in bed te liggen, gekke bekken te trekken en plezier te maken. Maar ook voor dagboekjes! Hier gaan we.

Zondag

vaderdag

Nog voor Amélie haar ogen opende, was ik wakker. Het was dan ook al acht uur! Ik ben nog elke keer verbaasd over het feit dat ik alweer bijna een volwaardige nachtrust heb. Vandaag was de eerste vaderdag voor mijn Lief en ik had een paar verrassingen in huis gehaald. Hij was er alvast ontzettend blij mee. Verder kan je hem gelukkig maken met een uitgebreid ontbijt, dus we maakten tijd om nog eens lekker pannenkoeken te smullen.

Na een gezellige ochtend samen was het tijd om richting Gent te vertrekken voor mijn vader. We gingen met het hele gezin frietjes met stoofvlees eten in een gezellig restaurant in het Patershol. Voor het dessert gingen we nog even langs het ouderlijk huis.

We gingen die dag niet langs bij mijn Lief zijn vader omdat die lekker vakantie viert aan zee. En ik kan hem geen ongelijk geven!

Maandag

Groeipijn

New in

De tranen die ochtend deden mij eerst geloven dat het weer zo’n rotdag zou worden. Een peptalk van mijn Lief zette me er echter toe aan om toch aan de dag te beginnen. Wat begon als een rotdag met groeipijnen, werd uiteindelijk een productief dagje waarbij ik verbaasd stond hoeveel ik voor mensen beteken. Kijk, ik heb heel lieve mensen om me heen. Ik hou van hen allen, stuk voor stuk en ben dankbaar voor het feit dat zij in mijn leven zijn. Ze hebben me al meer dan een keer gered. Maar je bent nooit zeker hoeveel jij voor hen betekent. Vandaag was zo’n dag waarop een aantal van die belangrijke mensen op dezelfde dag, op de een of andere manier, laten blijken hoeveel jij voor hen betekent. En dat maakt dat de maandag een gouden randje kreeg, ondanks (of misschien net dankzij) de minder goede start.

Dinsdag

Amélie speelt

Ongelofelijk dat hij is aangebroken, de laatste dag van mijn moederschapsrust. De spanning om terug aan de slag te gaan, sloeg van ’s morgens toe. Maar ik kon het vrij snel van mij afzetten. In de voormiddag wijdde ik me nog even aan het huishouden, maar in de namiddag was mijn Lief ook thuis en was het luiertijd (zowel luieren als in ‘niets doen’ als in ‘luiers verversen’). Ik genoot van het borstvoeden van Amélie, de vele knuffels en speelde zoveel mogelijk met haar. Nog een paar bladzijden lezen in mijn boek, een filmpje meepakken en toen moest ik plots alles klaar zetten voor de grote dag… Jawel, ik mag terug meedoen!

Woensdag

woensdag

Een ontzettend spannende dag vandaag, aangezien ik terug aan het werk ging. Amélie maakte ons rond kwart voor zes wakker. Ideale timing, zo had ik een kwartiertje langer de tijd dan gepland en kon ik dus ook eerst even in de routine komen. De eerste werkdag verliep vrij vlot. Het was zelfs een beetje vreemd om Amélie niet bij mij te hebben. Ik merkte dat alles veel rustiger aanvoelde. Toen ik terug thuis kwam ’s avonds lag ons meisje rustig bij haar papa op schoot een flesje te drinken. Ik ben toen snel aan het eten begonnen en de avondroutine, maar zodra ik thuis was sloeg de stress toe. Pas toen ik met mijn kleine meisje in mijn armen in de zetel zat, werd ik weer rustig. Knuffeltijd, een heel helend momentje!

Donderdag

Mijn tweede werkdag deze week was er eentje waar weer enorm veel twijfels toesloegen. Tja, ik ben ondertussen gewend aan het leven met Amélie, maar nog niet aan het leven met Amélie en werk. Sowieso is het even zoeken om werken en borstvoeding geven te combineren, maar ik maak me sterk dat we al drie maanden goed bezig zijn en dat het de komende drie maanden ook wel zal lukken. Mijn doel is zes maanden exclusief borstvoeding geven, daarna zien we wel weer. En over drie maanden, dat is september al!

’s Avonds maakten we nog eens een tripje naar Gent. We ondervinden een aantal problemen met de wasbare luiers. Daarom gingen we eens langs bij de dame die de webshop beheert waar we de luiers gekocht hebben. Een blogje met onze eerste ervaringen volgt nog.

Vrijdag

Vrijdag

Oef, de laatste werkdag van de week! Ik ben blij dat ik mijn eerste werkweek gestart ben met maar drie werkdagen… Dat wordt nog wat volgende week. Vandaag heb ik al aanpassingen ingevoerd in het afkolven. De vorige twee dagen had ik teveel last van stuwing, dus ik hoop dat het nu dragelijker wordt. Ik ga alvast blij zijn als ik dit weekend Amélie gewoon live voeding kan geven!

De avond begon op dat vlak alvast goed. Ik had een vroege vrijdag, dus ik heb gedaan met werken om half vier in plaats van om vijf uur. Ik maakte daar gebruik van om boodschappen te doen. Toen ik thuis kwam wilde Amélie maar wat graag aan de borst. Filmpje opgezet, chipje erbij en daar hebben we dan anderhalf uur een moeder-dochter-momentje gehad. Later op de avond gingen we nog met vrienden naar de Izegemse Batjes (lees: een West-Vlaams woord voor een combi van koopjes, braderie, kermis en nog wat activiteiten) waar we een Ardeense schotel aten.

Zaterdag

Na een vrij zware eerste werkweek had ik het zaterdag een beetje gehad. Ik starte wat traag op, deed een paar wasjes, probeerde wat orde op zaken te stellen maar dat lukte niet. Gefrustreerd als ik was dat ik er niet in slaagde om werk-baby-huishouden te combineren, ging ik in de zetel hangen met ijs en een film. Mijn Lief zei dat het toch allemaal normaal was dat niet alles liep zoals ‘het moet’ en dat we er wel tegenaan kijken hoe alles verloopt. Ik doe alvast mijn best.

Met het warme weer hadden we besloten om ’s avonds een barbeque te doen en daarvoor hadden we een bevriend koppel uitgenodigd. Hun dochtertje was ook mee en aangezien zij maar een weekje ouder is dan Amélie was het leuk om hen samen bezig te zien. Hoewel het vrij laat werd, heeft de gezellige avond mij heel veel deugd gedaan en zie ik de komende week alweer wat beter zitten!

Hoe was jullie week?

2 Replies to “Days of Gratitude | Ik mag terug meedoen”

  1. Een week met heel veel zon en de familie BBQ en mijn eerste wandeling alleen met mijn dreumesnichtje, overigens heet haar beste vriendinnetje die iets ouder is dan mijn nichtje, ook Amélie, dat was mij nog niet eens opgevallen tot mijn nicht dus jouw kleintje zag met naam op instagram, hahaha

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Het koeienverhaalMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.