Wat was het een heftige week: veel eerste keren, een paar moeilijke momenten, maar ook heel fijne gebeurtenissen. Ik neem jullie graag weer mee in dit weekoverzicht!

Zondag

In de voormiddag wilde Lief gaan wandelen als training voor de Dodentocht die hij in augustus wil gaan doen. Samen met de vriend die mee zal wandelen – en de tocht vorig jaar al eens uitdeed – ging hij twintig kilometer stappen. De wandeling die ze deden, was in de buurt van mijn ouders dus ik ging samen met Amélie op bezoek. Nadat ik Lief had opgehaald, gingen we huiswaarts om de rest van de dag lekker Lazy Sunday te houden. We keken Suits, gingen een frietje halen en genoten van elkaars gezelschap.

Maandag

maandag

Amélie liet ons uitslapen tot half acht, heerlijk! Na een ontbijtje deden we een aantal klusjes in en rond het huis. Ik sorteerde wat kleren uit van Amélie, ruimde haar kamer op, deed een paar wasjes en genoot van een boek. Lief maakte de regenput schoon, die na de brand van vorige week leeg stond door het blussen. ‘ s Middags gingen we op bezoek bij mijn schoonouders en ook bij de oma van mijn Lief die nog in het ziekenhuis lag na een infectie. Waarschijnlijk zal ze niet meer naar huis kunnen, omdat haar fysieke toestand dat niet toelaat. Op dit moment is haar gezondheid wel goed, maar moet ze er nog even blijven tot er een andere mogelijkheid is. Verder nam Amélie nog een badje en keek ik nog een aflevering van Suits.

Dinsdag

dinsdag

 Na een helse nacht besloot ik om het dinsdag rustig te houden. Door de storm kon mijn Lief niet slapen, maar door zijn rondlopen, werd ik telkens wakker. Ook het draaien en keren deed er geen goed aan. Om vier uur werd Amélie dan wakker. Zodra ik haar terug in slaap had gekregen, ben ik terug in bed gekropen maar uit gewoonte was ik om zeven uur op. Rustig aandoen dus, met een boek in de zetel en heel wat kopjes thee. Na het avondeten ging ik langs bij vrienden om te douchen, maar dan blijf je natuurlijk al wat langer. Uiteindelijk dook ik rond tien uur in mijn bed voor een heerlijk lange nachtrust.

Woensdag

vrijdag

Vandaag was ik voor Amélie uit bed. Eigenlijk heb ik haar zelfs wakker gemaakt. Na het ontbijt ging ik met haar naar de dokter. Dat was een hele opdracht! Eerst een half uurtje file onderweg en daarna een uur bij de dokter zelf omdat de wachtzaal zo vol zat. Amélie heeft een heel gevoelige huid en ze zit onder de uitslag. Na weken vanalles geprobeerd te hebben, besloot ik toch maar eens langs de dokter te gaan. Als de zalfjes die ik voorgeschreven kreeg volgende week niets van verbetering hebben gebracht, zullen we eens bij een dermatoloog moeten langs gaan.

In de namiddag was het een eerste probeermomentje in de crèche. Met veel zenuwen liet ik Amélie achter en ging naar mijn werk waar ik een vergadering had voor de overdracht. Mijn collega is namelijk met verlof wanneer ik terug opstart volgende week. Het was dus een perfect moment om al eens bij te praten over werk en niet-werk gerelateerde zaken.

Donderdag

donderdag

Er stond niet veel op de planning vandaag en dat was maar goed ook. Mijn Lief had mij ’s nachts niet wakker gehouden en Amélie sliep ook gewoon lekker door, maar om de een of andere reden sliep ik die nacht toch niet goed. Ik werd een paar keer wakker zonder reden, lag dan half te waken en stond uiteindelijk op met het gevoel dat ik uren voor de wekker afging al mijn ogen open had gedaan. Gelukkig kan ik voorlopig nog profiteren van verlof en dus plande ik een rustig dagje. Alhoewel, uiteindelijk deed ik toch veel: ik jaagde mijn strijk erdoor, deed de afwas, vouwde de was, stofzuigde eens en ging nog wat shoppen voor Amélie en mezelf. Ook speelden ik en Amélie een paar spelletjes. Mijn kleine meid begint steeds meer uitdaging te zoeken in de wereld en vandaag wilde ze dolgraag speeltjes pakken. Alleen heeft ze nog niet de doelgerichtheid om haar speeltjes te grijpen. Een beetje hulp van mama werd met schatterlachjes onthaalt.

Vrijdag

vrijdag

Een tweede probeermomentje in de opvang vandaag. Deze keer ging Amélie voor een hele voormiddag naar de opvang. Ondertussen deed ik alle boodschappen die gedaan moesten worden voor het weekend. Zonder baby gaat alles wel een pak sneller, al was het best raar om zonder Amélie op stap te gaan. In de namiddag was mijn Lief thuis en maakten we gezellig even wat tijd voor elkaar.

’s Avonds was er een sneukeltocht die georganiseerd werd door de hondenschool waar ik vroeger met Luna ging. Het was gezellig om heel wat mensen terug te zien. Amélie ging ook gewoon mee en viel onderweg in slaap. We lagen die avond wel een beetje laat in bed, maar dat was het meer dan waard!

Zaterdag

Wat een rotdag was het zaterdag. Ik merkte ’s morgens dat ik een heel slechte dag had. Mijn dag ben ik begonnen door tranen met tuiten te huilen. Even had ik het gehad met alles. Waarom ben ik aan een baby begonnen, vroeg ik mezelf af. En ik stelde de vraag luidop aan een vriendin die ik belde om even uit te huilen. Mijn leven staat nu in het teken van Amélie en mijn huishouden. Straks ga ik werken en is er nog minder tijd voor mezelf. Gelukkig heb ik heel lieve mensen rondom mij die mij opvangen op zo’n momenten.

Samen met hen ging ik winkelen en ’s avonds mochten we ook bij hen eten zodat ik even kon praten en mijn gedachten verzetten. Met een minder goed gevoel sloot ik de week dus af. Hopelijk een beter verhaal voor volgende week!

10 Replies to “Days of Gratitude | probeermomentjes en mamagevoelens”

 1. Met hele gewone woorden je bent echt een mama met alle vragen van dien die ook heel normaal zijn, alleen durven de meesten dat niet eens te vertellen of te zeggen, je moet toch op en top gelukkig zijn? 😉

  De volle maan heeft jou in elk geval ontzettend dwars gezeten lees ik al, gezien ik die periode ook nog wel herken, dat ik juist zwaar moest huilen en doen, en dat wakker zijn ook nog eens, willen slapen, moe zijn, maar dan wakker liggen.. en overdag doodmoe zijn en toch wakker zijn. De kracht neemt weer af, weet ik, want ik heb weer goed geslapen afgelopen nacht, laat ik jou toe wensen dat ook jij weer conform de maan afname weer een fijne week zult beleven. Dit puntje zou ik stiekem voor jezelf even bij houden 😉 zien of of het die tendens is, van de volle maan, verder niets… alleen de volle maan <3

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Joodse Begraafplaats #4 De Eeuwige stenenMy Profile

 2. Leuk weekoverzicht, het eindigt misschien niet zo leuk maar ook dat is een echte weergave van hoe het leven is. Vind ik fijn, steeds je oprechtheid te lezen.
  Ik heb ook slecht geslapen afgelopen week, amai. Het zat in de lucht (of toch die maan?). Ik stuur je positieve vibes om het werk te hervatten!

  1. Dank je. Ik probeer de dingen op een eerlijke manier te vertellen. Het leven is nu eenmaal niet altijd rozengeur en maneschijn.
   Misschien had jij ook last van de maan 😉

 3. Op zich heb je best een lekker weekje gehad. Die zware zaterdag is niet gek trouwens. Met Amélie is jullie hele leven ineens op z’n kop gezet en alles draait om haar. Het is niet zo raar dat dat je soms even opbreekt. Misschien vind je het juist fijn om weer te gaan werken en wat contact te hebben met je collega’s. 🙂
  Fijn ook dat het goed gaat met Amélie bij de crèche!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.