Een zestal maanden hield ik voor jullie een zwangerschapsdagboekje bij in plaats van de gebruikelijke ‘Days of Gratitude’. Nu ik stilaan weer wat ruimte krijg voor mijzelf en mijn blog ga ik graag weer verder met mijn dagboekje.

Zondag

hello june

 

Amélie is een schatje, want ze laat me slapen tot een uur of acht. Goed uitgeslapen kunnen we dus aan de dag beginnen. Ik doe wat dingen in het huishouden, maak een salade falafel en kijk samen met mijn Lief een aflevering van ‘The Big Bang Theory’. Dan is het tijd om richting Gent te gaan voor een toneelvoorstelling van de toneelgroep van vrienden. Amélie gaat met ons mee en gedraagt zich voorbeeldig. We zijn moe van het warme weer en de voorbije dagen waardoor we meteen na de voorstelling besluiten om naar huis te gaan. ’s Avonds kijken we samen nog een film met Gerard Butler in de hoofdrol om het weekend af te sluiten.

Dankbaar voor: hulp van lieve buren ♥ eens goed praten met mijn Lief ♥ leuke dingen doen met ons gezinnetje ♥ filmavondje met Lief

Maandag

Maandag

Na een verlengd weekend is het weer gek om mijn Lief de deur te zien uitgaan en de dag alleen door te brengen met onze kleine meid. Aangezien Amélie beslist om wat op zichzelf te spelen en daarna wat tukjes te doen, kan ik enkele huishoudelijke taken in orde brengen. Mijn Lief verrast ons ook wanneer hij ’s middags vroeger naar huis komt. Ook ’s avonds blijkt de kleine meid nog wat slaap te kunnen gebruiken zodat ik wat aan mijn blog kan werken.

Dankbaar voor: praatjes met kleine Amélie ♥ tijd om blogjes bij te lezen ♥ koffie ♥ knuffelen met Wolf en Luna

Dinsdag

Dinsdag

Om vier uur ’s morgens word ik gewekt door een dochter die helemaal overstuur is. Krampjes maken het voor haar onmogelijk om nog verder te slapen. Ik sta met haar op en probeer de pijn wat te verlichten. Na drie kwartier lijkt ze te kalmeren en valt ze in mijn armen in slaap zodat ik nog even in bed kan kruipen om wat slaap te pakken.

In de voormiddag kan ik zo goed als alles wat gepland stond voor het huishouden afwerken en dus ga ik ’s middag op pad met Amélie. We gaan samen wat winkelen en ik scoor een paar nieuwe borstvoedingsbh’s, alsook een nieuw shirtje en een leuk kleedje. Zo heb ik weer wat kledij om makkelijk en discreet te voeden. Na haar badje valt Amélie bij mij in slaap en kijk ik een filmpje.

Dankbaar voor: leuk kleedje shoppen ♥ nieuwe lingerie ♥ gezond eten ♥ Luna in het zonnetje ♥ gekregen vertrouwen

Woensdag

Mijn Lief heeft zich overslapen en ik kom ook nog mijn bed niet uit. Pas tegen zevenen moet ik wel opstaan, omdat Amélie honger heeft. Langzaam kom ik op gang, maar het wordt een behoorlijk productieve dag. Ik schrik me wel een ongeluk wanneer mijn schoonvader plots in onze living staat. Ik had hem niet horen binnen komen. Hij komt verder werken aan onze douche die we al een weekje niet kunnen gebruiken, omdat de nieuwe tegels op hun plaats komen.

Ik besluit om mijn keukenkasten eens schoon te maken en uit te ruimen. ’s Middags vergezelt Amélie mij met kraaitjes vanuit haar sitter. Met een leuk muziekje op geniet ze van babbeltjes. Na het avondeten mag ik even gaan douchen bij de buren. Tussendoor even wassen aan de wasbak is geen probleem, maar als mijn haar gewassen moet worden, heb ik toch liever een douche.

Dankbaar voor: douchen ♥ eenvoudige maar lekkere maaltijden ♥ knuffels van mijn kleine meid ♥ koffie, echt, liters koffie!

Donderdag

Vandaag lukt het me wel om al eens de ochtendroutine voor een werkdag te doorlopen. Hoewel ik moeizaam uit bed rol, besluit ik dat het me wel moet lukken om ’s ochtends alles rond te krijgen. De avonden, dat zien we dan nog wel! Na het ontbijt draai ik een wasje, schrijf een blogje en ga met Amélie op stap om wat boodschappen te doen. De kraamzorg komt die middag voor de laatste keer en maakt een grote ketel tomatensoep voor ons. Ondertussen geef ik Wolf en Luna een kambeurt. De rest van de namiddag doe ik een paar huishoudelijke taakjes en geniet van de zon.

’s Avonds hebben we nog een afspraak om de laatste administratie voor de crèche in orde te brengen. Een badje voor Amélie is de afsluiter van de dag.

Dankbaar voor: zonnige dagen ♥ alle hulp van de kraamzorg ♥ quality time met de hondjes ♥ wandelingetje naar het centrum

Vrijdag

Vrijdag

Ik had plannen op vrijdag maar alles werd nogal in de war gestuurd. In de voormiddag was mijn schoonvader bij ons aan het werk in de badkamer. Ik hoorde een vreemd gekreun van buiten komen. Toen ik keek, zag ik de buurman tegen de muur van zijn huis aan hangen. Hij leek buiten bewustzijn. Aangezien ik net Amélie in mijn armen had en ik zelf de kracht sowieso niet had om hem te helpen, vroeg ik aan mijn schoonvader of hij even wilde gaan kijken. Blijkbaar was de arme man flauw gevallen door de warmte.

Uiteindelijk kon ik mijn boodschappen nog doen, maar ik moest zeker drie keer terug keren naar huis omdat ik iets vergeten was. Mijn zonnebril, het speentje van Amélie en mijn boodschappenlijstje. In een winkel nam ik zelfs niets mee, omdat ik mijn cadeaubonnen vergeten was. Amélie heeft wel voor het eerst een fotosessie meegemaakt, een leuke ervaring. Ze werkte eigenlijk heel goed mee en ik hoop op een paar mooie foto’s!

Zaterdag

Zaterdag

Weekend is voor mij op dit moment niet erg speciaal, maar voor mijn Lief is het natuurlijk wel een moment om naar uit te kijken. We hadden niets op de planning staan, dus konden we gewoon doen waar we zin in hadden. Nadat het huis gepoetst werd en we samen geluncht hadden, besloten we om nog wat te gaan winkelen. Een nieuwe tuinslang, opbergdozen, wat eten voor de dieren en drank. Ook een paar nieuwe schoenen voor mij en een paar slippers voor mijn Lief mochten niet ontbreken. ’s Avonds nodigden we nog een bevriend koppel uit voor een drankje zodat ze hun petekindje nog eens konden zien. Amélie verandert heel snel!

Dankbaar voor: nieuwe schoenen, een rustige dochter als we gaan winkelen, badmomentjes met Amélie, een gezellige avond.

Hoe was jullie week?

7 Replies to “Days of Gratitude | op zoek naar een ritme”

 1. Wat een luxe is zo’n simpele douche dan niet? Ik kan het mij helemaal voorstellen, heb ik ook met mijn haren, liever onder de douche dan in een wasbak, zo onhandig dat stoten tegen de kraan en weet ik al niet wat, grijpen naar een fles bla 😉

  Krampjes, jaaaaaa zo erg altijd, dan wil je het toch overnemen, zo klein, nou goed. Het komt weer goed.

  Fijn dat je schoonvader er is om jullie te helpen met de badkamer, het was best een drukke week dus. Met fijne momentjes.

  Hier vooral genoten van werken en de zon en fietsen naar mijn werk eerste keer dit jaar.

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…I’m back! Alles heeft een reden zeggen ze…My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.