De laatste days of gratitude is alweer van november geleden. Het gaat met golven in mijn leven op dit moment, van de ene flow in de andere. Soms heb ik zin om te bloggen, dan weer zin om te lezen en dan voel ik me weer verplicht om te gaan bloggen, want ik heb er een interessante yogasessie opzitten en …

Terwijl ik vandaag bezig ben met het werken aan een soort collage voor in mijn artjounal over 2015 bekijk ik de eerste maanden van dit jaar en besef dat ik hou van de persoon die ik toen was. Misschien iets te onzeker, maar wel altijd bezig met datgene wat haar bezielde. En ik besef dat dit blog belangrijk is voor mij. Heel belangrijk. Beschouwingen voor het overzicht van 2015, maar ook beschouwingen voor een days of gratitude, want ik ben heel dankbaar voor dit blog!

Highlights

Nieuwe blogjes! Oh, wat was ik blij toen ik er vrijdag in slaagde om weer een blogje bij elkaar te schrijven. Het was zo’n thuiskomstgevoel. Hier hou ik me graag mee bezig: teksten in elkaar steken, woorden op de juiste plaats zetten en dan proberen om een gevoel over te brengen. Alles wat met blogdoelen te maken heeft, even overboord gooien en gewoon schrijven. Ik lig nog steeds een beetje in de knoop met het doel van dit blog. Ik weet nog steeds niet helemaal waar ik heen wil, maar misschien is dat net leuk. Het was alvast geweldig om weer blogjes te kunnen schrijven en te merken dat mijn lieve lezers me mijn afwezigheid helemaal niet kwalijk nemen, dank jullie wel!

Ons kerstfeestje; voor Kerstavond had ik mijn familie en schoonfamilie uitgenodigd om samen te vieren. Zo zaten we dus op 24 december met z’n elven aan tafel: moeders, vaders, oma, zussen,… Ik had besloten dat ik een kerstdiner wilde bereiden, want de liefde tussen mij en de keuken is nog steeds niet bekoeld. Voor het aperitief, het voorgerecht en het dessert had ik de nodige voorbereidingen reeds getroffen de dag ervoor. Zo had ik wat ruimte om ook te genieten van het gezelschap. Voor het hoofdgerecht leverde ik een ware slag in de keuken, maar de laatste dagen heb ik alleen maar complimenten gekregen over mijn prestatie. Zoals gewoonlijk is mijn man mijn kritische blik, maar ook hij is behoorlijk tevreden.

Apéritief met cocktails en tapas
~
Roomsoep met geroosterde champignons
~
Rosbief met een trio van groentjes
verse kroketjes
~
kerstcake met een duo van chocolademousse

kerstfeestje

Een heerlijke leesflow; de afgelopen week las ik zo’n drie boeken. Dat is heel wat meer dan mijn gemiddelde en ik heb uitgebreid genoten van de woorden van Chantal van Gastel, Martine Mingelinckx en Jill Mansell. Van het boek van Chantal van Gastel kon ik eigenlijk geen afscheid nemen, zo mooi vond ik het. Ik heb dan ook ontzettend veel zin om meer van haar te gaan lezen!

leesflow

Lichtpuntjes

♥ warme chocolademelk ♥ voorbereidingen voor het kerstdiner ♥ heerlijke momenten met mijn collega ♥ genieten van mijn fietstochtjes ♥ wandelen met Luna ♥ een rustige Kerstdag ♥ lazy weekend ♥ heerlijk veel tijd om te lezen ♥ een proper huisje ♥ gin tonic ♥ complimentjes van mijn gasten ♥ chocolademousse ♥ mooie kerstversiering ♥ een nieuwe televisiekast ♥ kleine klusjes in huis gedaan krijgen ♥ mooie woorden ♥ lieve reacties van mijn lezers ♥ lekkere wijn ♥ de volle maan ♥ diepgaande en open gesprekken ♥ intieme momenten ♥ blije mensen met de verrassingen die ik voorzien had ♥ prachtige zonsopgangen ♥ kerstboom, lichtjes en dagen die terug beginnen lengen ♥

wandeling met Luna

tequila en lasagne

volle maan

Music Maestro

9 Replies to “Days of gratitude #48 | kerstweek en woorden vinden”

 1. Wat heerlijk om je dankbaarheidslijst weer te lezen, ik vind het ook prettig om mijn joy in my mind artikelen te maken. En wat zie ik nu: een nieuwe lay-out. Mooi! Ik moet ook de blogflow weer zien terug te krijgen maar we nemen ons tijd en niets moet, alles mag!
  Anita onlangs geplaatst…Joy in my mind #17My Profile

 2. Waarom zouden wij het jou kwalijk nemen als je er even niet bent? That would be the day, er zijn bloggers die afhaken, en anderen die zich van tijd tot tijd afvragen of alles wel goed gaat en blij zijn je weer te zien staan in de mail alleen al 😉

  En de kant opgaan van je blog, volg je hart, een niche is onnodig, juist wat er in je opkomt, wat deelbaar is, mooi of minder mooi, gewoon bloggen! Dat is mijn advies!

  Ik wens jou een heel mooi 2016 toe alvast, en ik hoop dat de golven wat lager blijven het komende jaar, al zijn sommige golven wel erg prettig natuurlijk 😀

  X

  1. Dank je voor je mooi reactie, Morgaine. Ja, ik heb ook al besloten dat ik gewoon schrijf waar ik me goed bij voel. En mijn vaste lezers kunnen daar vast wel tegen, want volgens mij komen ze daarom hier lezen. Ik ken ze toch al een beetje.

   Wat die golven betreft, die maken de reis wel een pak interessanter toch?

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.