Gisteren was het in kader van Lichter Leven een ‘Bake a cake day’. Ik maakte er echter een ‘clean the house day’ van en besloot dus vandaag die taart te bakken in het kader van een ‘sinner sunday’. Enfin, het werd een brownie! Het huis ruikt hier dus alweer heerlijk, want ook de schorseneren worden gekookt voor de pasta vanavond. Koken is gewoon een dingetje van mij waar ik me graag mee bezig houdt. Verse ingrediënten maken mijn dag goed. En je komt er ook ontzettend goed de winter mee door! Wat een dankbaarheid heb ik voor alle lekkers dat moeder natuur voortbrengt. Maar er is nog meer… Een terugblik op de afgelopen week!

Highlights

Moorddiner – afgelopen woensdag gingen ik en mijn Lief naar een Moorddiner. We hadden wel al eens van het concept gehoord, maar hadden het nog nooit meegemaakt. Het menu zag er alvast heerlijk uit en dus hadden we ons meteen ingeschreven. Er was enkel maar plaats meer op een weekdag, dus gingen we daarmee akkoord. Het concept is eigenlijk dat je gedurende een diner een toneel te zien krijgt, waarbij er iemand vermoord is. Tussen de gangen door wordt er telkens een scène gespeeld en dat brengt je dichter bij het eigenlijke antwoord. Op het einde kan je uit de verdachten één dader kiezen. Uit de juiste antwoorden werd hier een winnaar geloot die dan een waardebon won van het restaurant waar we aten. Het was een heel fijne avond, met heerlijk eten, lekkere wijn, een paar bekenden en heel wat gezelligheid met minder bekenden. Tijdens het aperitief kwamen we een bevriend koppel tegen waar we heerlijk mee konden praten. Aan tafel zaten we bij onbekenden, maar de gesprekken kwamen al gauw op gang en het werd heel gezellig! Absoluut voor herhaling vatbaar!

moorddiner

Thuiskomen bij yoga – het was de tweede les yoga, maar het voelde ontzettend goed. Op zich zijn de lessen die ik volg voornamelijk gericht op het fysieke deel van yoga, maar na de eerste les kocht ik ook het yoga magazine en begon ik opnieuw even te bladeren in de boeken rond yoga die ik heb. De hele levensstijl spreekt me wel enorm aan. Naast de assana’s is meditatie en het geestelijke aspect ook heel belangrijk bij yoga. De dingen die ik tot nu toe heb gelezen voelen wel als thuiskomen. Ik heb afgelopen les de zonnegroet geleerd en ben aan het bekijken om deze naast het mediteren in mijn dagelijkse routine in te bouwen. Het geeft zo’n heerlijke rust, ook gedurende de rest van de dag!

Goed voor jezelf zorgen – ik ga nog steeds elke dag met de fiets naar het werk en geniet intens van deze fietstochtjes. Zelfs met het koude weer, de wind, de regen,… Ik verwonder mezelf elke dag weer over de schoonheid van de natuur. Ik heb het geluk om langs de vaart te fietsen, eentje die vol leven zit. Reigers, eenden en meeuwen vergezellen me elke ochtend. En ’s avonds ben ik telkens weer intens dankbaar voor al het moois wat ik tegenkom. Ook het zwemmen vlot goed. Ik ben deze week twee maal het zwembad ingedoken. Eenmaal voor de wekelijkse zwembeurt en eenmaal op zondag om rustig wat beweging te hebben. Het is echt heerlijk. Zowel lichamelijk als mentaal werkt het op een positieve manier goed door! Daarnaast slaag ik erin om in het weekend voldoende rust te nemen, al is koken, poetsen en schrijven misschien niet de rust die je je inbeeld, wat ook een enorme invloed heeft op mijn energielevel. Verdorie, het is bijna december en ik heb nog geen seconde last gehad van een of andere dip!

zorgen

Geen dip dus  – het is elk jaar weer hetzelfde wanneer de herfst al een heel eind gevorderd is en de winter met rasse schreden dichterbij komt. Een soort van winterdip maakt zich van mij meester. Ik ben moe, heb melancholische buien en soms heel veel zin om in de zetel te liggen in een bolletje en te huilen. Vorig jaar maakte ik dat ook weer mee, zelfs al had ik een heel positieve zomer achter de rug. Op dit moment – even afkloppen – heb ik echter op geen enkele manier reeds last gehad van zo’n dip. Ja, uiteraard ben ik wel eens vermoeid geweest, maar dat was omdat ik teveel activiteiten had gepland. De nodige rust loste dat vrij vlot weer op. Voorgaande jaren hielp niets daartegen. Dit jaar heb ik zelfs energie en zin te over zodat ik veel nieuwe dingen aanvang. En aan balans geen tekort geloof ik zo. De duimen gaan gekruist dat ik dit gevoel mag vasthouden tot in januari. Meestal is de gevarenzone dan echt geweken.

Lichtpuntjes

♥ huishoudelijke klusjes met liefde gedaan krijgen ♥ die huishoudelijke klusjes vooral snel klaar krijgen ♥ de nodige aandacht hebben voor mijn taken ♥ verse thee ♥ frietjes eten met vrienden ♥ speelgoed shoppen voor de hondjes ♥ met als resultaat twee heel blije, spelende hondjes ♥ Yoga magazine ♥ tickets voor het concert van The Cure bemachtigen ♥ een schitterende zonsopgang zien vanachter je bureau ♥ een mooie toneelvoorstelling van het Lief van mijn jongste zusje ♥ lekkere wijntjes ♥ gezond en lekker eten op tafel kunnen zetten ♥ vlot meekunnen tijdens de Franse les ♥ een mail in het Duits kunnen tikken zonder dat er al te veel correcties nodig zijn ♥ gin tonic ♥ de nieuwe cd van Adèle ♥ knuffelsessies met mijn Lief ♥ wandelingen met de hondjes ♥ Lichter leven mailtjes ♥ een intensieve yogasessie ♥ al fietsend overal heen ♥ een proper huisje na een vlotte poetssessie ♥ lieve reacties op de artikelen van afgelopen week ♥ alle nieuwe volgers *welkom!* ♥ homemade brownie ♥ een plaat en cd van ‘Waar is Ken?’ ♥  De stem van de godin binnen krijgen ♥ een pracht van een maan ♥ dat moment waarop je in de zetel kan ploffen en echt kan relaxen! ♥

the cure

zonsopgang

Music Maestro

2 Replies to “Days of Gratitude #47 | toneel, thuiskomen en zorgen voor jezelf”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.