Telkens ik aan deze post begin, overvalt het me weer hoeveel dingen in het leven er eigenlijk zijn om dankbaar voor te zijn. Al is het een werkweek, heb ik niet veel zin in de dingen die komen, er zijn altijd wel genoeg hoogtepunten en lichtpuntjes te vinden om dankbaar voor te zijn. In  mijn doelen voor november had ik reeds gemeld dat ik al bloggend mijn weg terug wilde vinden in wat voor mij fijn bloggen is. Days of gratitude was zo’n topic waar ik over twijfelde. Had het nog een meerwaarde? Maar die dankbaarheidspuntjes opschrijven zijn voor mij toch altijd weer fijn. Dus besloot ik om het eens over een andere boeg te gooien. Dankbaarheid in een nieuw jasje!

Highlights

Terug verwelkomt worden op het werk – vorige week had ik een weekje verlof om op bezoek te gaan bij mijn zus. Terugkomen op het werk is dan altijd een beetje raar op maandag. Meestal heb ik er niet zoveel zin in omdat ik nog met mijn hoofd bij de vakantie zit en dan wil ik eigenlijk liefst dat het nog steeds vakantie is. Een beetje halfbakken kwam ik maandag dus aan op het werk. De verwelkoming zorgde er echter voor dat ik meteen weer zin had om aan de slag te gaan. Men had gemerkt dat ik weg was, eigenlijk waren ze zelfs blij dat ik terug was. In eerste instantie ging dat wel over het werk dat ik verzet, maar ook dat is natuurlijk fijn om te horen. Ik maak wel degelijk een verschil in het bedrijf, vooral voor mijn collega’s. En het is leuk om te horen dat je werk dus niet alleen voor jezelf een meerwaarde is, maar ook voor je collega’s!

Lichter leven – november is de ‘lichter leven’-maand. De hele maand neemt Melissa van ‘Lichter leven’ je mee om je leven ‘lichter’ maken. Concreet betekent dit dat je dagelijks mails krijgt met opdrachtjes in het kader van het thema van die week. Een van de eerste mails die ik kreeg, gaf als opdracht om vier momenten te kiezen waarbij je even helemaal niets ging doen, al was het maar tien minuten. Er werden voorbeelden gegeven als dagdromen, door het raam kijken of mediteren. Nou, dankzij deze opdracht ben ik weer bezig aan dagelijkse meditaties. Momenteel is dat samen met Deepak en Oprah, want hun meditation experience loopt weer. De lichtpuntjes die Melissa elke dag doorstuurt en de fijne sms’jes die ik tweemaal per week krijg, zijn echt een meerwaarde om weer een andere draai aan het leven te geven, zoals ik zelf graag wou.

Goede gesprekken – het moment waarop je er kan zijn voor iemand en dan ook nog eens heel goede gesprekken met elkaar kan hebben, dat is gewoon een momentje om te koesteren. Natuurlijk is het niet fijn dat de ander een minder goed moment heeft, maar ik vind het geweldig als ik mensen dan toch een extra duwtje in de rug kan geven. Een goede knuffel en een luisterend oor kunnen al heel veel wonderen doen. En als je dat ook nog eens op een integere en oprechte manier kan doen, daar krijg ik eigenlijk wel een beetje energie van.

highlight

Lichtpuntjes

Een theetje krijgen van mijn Lief ♥ in de zetel landen met een goed boek ♥ het schouwspel van spreeuwen langs de vaart ♥ dagkaartjes trekken ♥ heerlijk gaan zwemmen ♥ frietjes gaan eten met de collega’s ♥ aperitiefjes op vrijdagavond ♥ boeken vinden in de bibliotheek die je al lang wilde lezen ♥ grappige chatgesprekken met de zusjes ♥ filmpje kijken ♥ lekkere gin kopen ♥ groentenpakketten met veel groenten die je zelf nooit zou kopen ♥ gezellig eten bij vrienden ♥ uitslapen op zondag ♥ bankhangen

lichtpuntjes

Music Maestro

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.