Terwijl vorig jaar heel wat vreemde dingen zich afspeelden op vlak van vriendschappen, stond dit jaar net heel sterk in het teken van vriendschap.

Toen wij in het najaar van 2012 via vrienden een meisje leerden kennen uit de buurt, hadden wij nooit verwacht welk een mooie vriendschap uit dit contact zou voortvloeien. In het begin was het een beetje vreemd en onwennig, omdat we haar voornamelijk kenden via andere vrienden. Er was van in het begin een soort klik, maar het voelde soms een beetje vreemd aan om haar uit te nodigen. Het was vrij toevallig dat we haar eens bij ons thuis vroegen. Heel eerlijk zei ze dat ze die stap heel fijn vond, omdat ze het zelf nooit had gedurfd om ons buiten de andere vrienden om te zien. Doorheen een iets moeilijkere tijd in haar leven leerden wij haar ook beter kennen. Er bleken ongelofelijk veel gelijkenissen te bestaan. Voor we het wisten was de vaste afspraak om woensdagavond samen te eten ontstaan. Ook al heeft ze het nu wat drukker en is onze woensdagavond al heel wat keren niet doorgegaan, toch heeft ze een speciaal plekje in mijn hart veroverd.

Begin 2013 besloot ik om met Luna naar een hondenclub te gaan. Ik had  nog nooit een hond opgevoed en men had mij altijd aangeraden om dan op z’n minst gehoorzaamheidstrainingen te gaan volgen.  Het was midden in de winter en de eerste trainingen vonden dus plaats in de sneeuw, maar de warme gesprekken achteraf met een aantal mensen die in dezelfde groep zaten, waren dat meer dan waard. We kennen elkaar nog niet zo lang, maar hier is er een groot gevoel van verbondenheid. Op donderdagavond samen nog wat drinken en op zondagmorgen aperitieven is ondertussen een fijne gewoonte.

Niet alleen nieuwe vriendschappen ontstonden, maar ook oude vriendschappen werden terug opgenomen en hernieuwd. Bij sommige mensen bleken er misverstanden de oorzaak te zijn van het verzwakte contact, bij andere was het gewoon de drukte en het opbouwen van een nieuw leven dat voor afstand zorgde, maar drie heel lieve mensen zijn terug mijn leven binnen gekomen. Ik ben blij om ze terug te mogen verwelkomen.

Ik voel me gezegend met de mensen om me heen, zowel degene waarmee ik een sterke emotionele band heb, als deze waarbij er vooral plezier gemaakt wordt. Daarom heel wat dankbaarheid dat ik mij met hen kan omringen!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.