Boekentips

Dank u, kiezer

Het is niet van mijn gewoonte om een politiek getint blog te schrijven, hoezeer politiek mij ook aan het hart gaat. Ik ben van mening dat – als je iets wilt veranderen in de politiek – je maar het juiste signaal moet geven als kiezer, of als burger. Maar vandaag kan ik mij moeilijk inhouden wanneer ik op Facebook het volgende voorbij zie komen naar aanleiding van de beslissing tijdens de regeringsvorming om de pensioenleeftijd op te trekken naar 67:

10007010_864606626907368_4842939856605090065_n

BLIJVEN DOORSTUREN EN DELEN AUB!

Geachte Heer Formateur Kris Peeters.

Mag ik met deze u en uw collega Franstalig Formateur, even een suggestie geven.

U bedenkt, de dieselrijders te bestraffen door de prijs te verhogen, zelfde prijs als benzine.
U bedenkt, de BTW naar 22 % te brengen, dit is de gewone burger straffen, ondanks u zegt geen verhoging van de belastingen, directe neen, maar indirect wel, ondanks dat u zegt dat iedere burger moet meer kunnen over houden op het einde van de maand, hoe kan dat nu?

U geeft met de rechter hand en u steelt het terug met de linkerhand.
Geachte u vermeld in de krant zo vind je 5,3 miljard,

Weten jullie hoe u 10 miljard extra kan besparen?

– Jullie maandloon halveren, waarom verdienen jullie zoveel, een brood kost toch even veel of dat van de gewone burger?
– Zelf rijden met een kleinere wagen, in plaats met chauffeur en de limousine.
– De pensioenen van de euro parlement leden gelijk brengen als deze van de gewone burger in plaats van 9000 euro.
– Die leeflonen van al die vreemdelingen afschaffen, het is onaanvaardbaar miljoenen euro uit te geven per jaar, wanneer er geen geld is, dit is overbodige luxe, die moet betaald worden door de maatschappij.

Zo vind u 10 miljard?

5 plus 10 is 15 miljard, dan nog 3 miljard op het koningshuis en u bent er.

Dank u voor uw aandacht .

In naam van de Belgische bevolking.

Ten eerste ben ik al tegen dit soort facebookacties, omdat ze weer eens duidelijk maken hoe lui de burger tegenwoordig is. Neen, we komen niet op straat, we gaan eens iets delen op Facebook. Alsof dat nu een verschil zou maken en de politiek daar naar zal luisteren.

Als tweede staat de naam van één formateur bovenaan de brief, terwijl ook Charles Michèl als formateur samen met Kris Peeters de regeringsvorming leidt. Wat vele mensen dan blijkbaar ook nog eens vergeten is dat de federale regering en dus ook de besluiten gevormd worden door een Zweedse coalitie bestaande uit MR-VLD (liberalen), CD&V (christen-democraten) en NV-A. Wie zich de uitslag van de verkiezingen herinnert, zal niet al te verbaasd moeten zijn over de besluitvorming van deze regering. NV-A haalde toen iets meer dan 1/3e van de Vlaamse stemmen. En wie heeft zijn stem aan deze regering gegeven? Juist ja, 1/3e van de Vlamingen wou deze regering. Het excuus dan niemand VLD of CD&V erbij wilde, vind ik dan absoluut naast de kwestie, want veel van de stemmers wilden duidelijk geen sociale regering. Met wie zou NV-A dan zijn regering moeten vormen? In een democratie moet er nog altijd een meerderheid zijn om een regering te vormen.

Als laatste krommen mijn tenen om van de simpliciteit waarmee zo’n ‘brief’ opgesteld is. Ministers moeten minder verdienen, maar dat CEO’s het tiendubbele verdienen is normaal. Waarom? Is de verantwoordelijkheid van ministers zoveel kleiner? Een CEO zou ook een grote bijdrage leveren aan de samenleving door minder te verdienen, omdat dat geld gebruikt kan worden om jobs te creëren. Wij mogen met grote auto’s rijden, maar ministers moeten het maar met een kleiner model doen. Leefloon van vreemdelingen afschaffen? Lees je wetgeving voor je zoiets zegt… De wereld en de politiek zit een stukje complexer in elkaar dan wat hier gesteld wordt.

Voor mij is de conclusie simpel: kiezer, je hebt je keuze gemaakt, we dragen nu de gevolgen!

1 thought on “Dank u, kiezer

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.