Voor ik op mijn fiets stap, hef ik mijn hoofd nog even op naar de helder wordende lucht. Ze laat zich nog niet zien. Het zonlicht geeft haar haar zichtbaarheid nog niet terug.

Niet bij mij…

De maan was in het verleden niet meteen het middelpunt in mijn leven. Ze intrigeerde me, ze trok soms aan me, maar ze was niet de reden dat ik me tot de hekserij richtte. Aan haar roep gaf ik eigenlijk pas toe toen ik met hekserij begon. In eerste instantie negeerde ik haar, stomweg een beetje om me af te zetten tegen de ‘heersende klasse’ in de hekserij. Sommigen beweerden dat je geen heks was als je niet bezig was met de maan en daar ging ik eens het tegendeel bewijzen! De maan had dus nooit een invloed op mij, ik merkte geen verschil tussen nieuwe en volle maan en ik ging zeker geen gekke dingen doen als de maan op haar volste was!

Een stukje zekerheid aan de hemel

Dan doet iets je omkeren, want het gaat niet meer over afzetten van of meegaan met. Het gaat wel over je eigen gevoel en beleving. Dat is wat belangrijk is!
De invloed van de maan is nog steeds niet zo groot, maar mijn blik wordt wel telkens naar de hemel getrokken. Ergens weet ik altijd waar we ons bevinden in haar cyclus.
De afgelopen maanden was ze zelfs uiterst belangrijk. Ze vergezelde mij bij mijn magisch werk. Meer nog: ze vormde er de basis voor! Bijna elk kwartier kreeg de nodige aandacht. Tijdens een fase kon ik soms elke dag in die fase ergens mee bezig zijn. Soms was het gekkenwerk, maar het heeft enorm veel vruchten afgeworpen.

image
Bron: Pinterest

Even pauze

Maar afgelopen maancyclus ging volledig aan me voorbij. Jawel, ik wist nog steeds waar in haar cyclus wij ons bevonden. Ik was er alleen niet mee bezig.
De pauze heeft ook haar vruchten afgeworpen. Alles kreeg tijd om even in te werken en de nodige resultaten te laten manifesteren. Maar nu is het nieuwe maan en tijd voor de start van een nieuwe cyclus. En deze ga ik beginnen met lijstjes, gewoon omdat lijstjes fun zijn!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.