Opnieuw een nieuwe maand die deze keer tegelijk ook een einde met zich meebrengt. De laatste maand van het jaar is er eentje om te koesteren. Met de maand december heb ik altijd een haat-liefde-verhouding gehad. Langs de ene kant heb ik het altijd moeilijk met deze tijd van het jaar, omdat het zo vroeg donker is en ’s morgens zo laat terug licht wordt. Wanneer 21 december voorbij is, voelt dat een stukje als een bevrijding: eindelijk wordt het terug lichter (al merken we dat pas echt vanaf 6 januari). Anderzijds is het natuurlijk ook gewoon een gezellige maand met zijn feesten, versiering en het versturen van kerstkaarten dat gelukkig nog steeds een traditie blijft. Met die donkere dagen kan ik iets om naar uit te kijken extra gebruiken. Gelukkig stelt de maand december met daar niet in teleur! Ik vertel jullie graag meer.

Kerstsfeer

Hoewel het dit jaar niet makkelijk zal zijn om een kerstboom in ons huis neer te poten, ga ik toch op zoek naar een alternatief om de kerstsfeer in huis te krijgen. Ik hou van dennentakken, rode ballen en slingers. Zonder een versiert huis is het voor mij niet echt Kerstmis. Daar ga ik dus lekker mee aan de slag.

goodbye december

Ook op het werk worden we een stukje in de kerstsfeer gedompeld met een kerstmarkt. Deze vindt plaats in het begin van de maand en start met een teambuilding. Aangezien ik door mijn kolfpauzes toch iets minder contact heb met mijn collega’s heb ik er wel zin in.

Op het einde van het jaar heb ik ook een weekje verlof en ik hoop dan toch een bezoekje aan een kerstmarkt te kunnen brengen. De Duitse kerstmarkten hebben mijn hart verovert, maar ik denk dat ik wel eens een andere grens oversteek, want klein beebje zal een rit naar Duitsland niet zien zitten vrees ik.

Eruit met de meiden

Vlak voor de feestdagen staat er een avondje gepland waar ik weer naar uitkijk: Ladies night! We gaan heerlijk dineren in een Japans restaurant met showcooking en kunnen gezellig bijkletsen. Het is met een heel andere groep dan de Ladies Night van in september, deze dames liggen met stuk voor stuk nauw aan het hart op de een of andere manier. Beebje blijft lekker bij papa en mama gaat lekker op stap. Zin in!

De eerste feestdagen van Amélie

Meestal ben ik niet zo tuk op de feestdagen. We hebben het ieder jaar zo eenvoudig mogelijk proberen houden en die traditie gaan we nog blijven volgen, maar dit jaar is het toch specialer dan andere jaren. Voor het eerst vieren we de feestdagen met ons kleine meisje erbij. Dat wil zeggen dat we ook bij de peter langs moeten, familie nog een stukje belangrijker wordt en we echt voor gezelligheid willen gaan.

Ik ben heel benieuwd hoe het gaat worden voor onze kleine meid, want dan is ze ook alweer negen maanden oud. Hoe bewust ze deze dagen zal meemaken, daar heb ik nog geen idee van, maar wij willen er alvast iets leuks van maken!

De leesflow

Het heeft me wat moeite gekost, maar eindelijk slaagde ik er vorige maand in om nog eens een boek uit te lezen. Ondertussen nadert het einde van alweer een roman en dus lijkt het mij geen overbodige luxe om aan te nemen dat de leesflow stilletjes aan terug keert. En dat wil ik graag meenemen komende maand. Als het kan, lees ik graag nog een boek of twee in 2017. Dat moet lukken toch?

Hebben jullie grootse plannen met de feestdagen?

6 Replies to “Daar is december!”

  1. Ik heb het niet zo voor de feestdagen… al die drukte… maar die dagen gaan ook voorbij… en hier zullen we de dagen spenderen zoals de voorbije jaren… met veel eten en familie.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.