wandelen

Niet alleen het moederschap, maar het leven is soms ontzettend vermoeiend. De dingen lopen niet altijd zoals we zouden willen. Dan kunnen we natuurlijk oeverloos focussen op het negatieve en alles wat mis gaat. Maar we kunnen er ook voor kiezen om te kijken naar alle dingen die wel goed gaan.

Het is en blijft een aspect van ‘mindfulness’: je zegeningen tellen. En dus vertel ik jullie graag over alle leuke, mooie, lieve en zalige dingen van de afgelopen maand!

Het is eindelijk gelukt om die vervelende uitslag van Amélie te laten verdwijnen. Begin deze maand had ik een laatste opvolgafspraak bij de dermatoloog en we hadden weer een prachtig babyvelletje. Ik kreeg nog een paar tips mee voor de verzorging van haar huidje. Tot nu toe werkt dat perfect!

Mijn Lief paste anderhalve week alleen op ons kleine beebje. De kinderopvang was met verlof en ik kon zelf geen verlof nemen gedurende die hele periode. Hij vond het intens en soms heel lastig, maar ik zag hoe de band tussen die twee veranderde. Waar kleine meid hiervoor heel erg aan mij hing, is ze nu gewoon ontzettend blij om haar papa te zien en slaagt hij er ondertussen in om haar op zijn manier te troosten. Het is een vertederde beeld, papa en dochterlief.

Samen met mijn Lief en de kleine meid kon ik genieten van twee weken verlof. Wat een verademing was dat. De opstart op het werk verliep niet vlekkeloos en ik had echt nood aan dat verlof. Misschien klinkt dat heel raar voor iemand die net vijftien weken thuis was, maar het moederschap combineren met werken en al de rest, het is toch niet zo simpel.

Na maanden kon ik eindelijk nog eens mee op een activiteit van onze coven. We bezochten een aantal heilige plaatsen in het Vlaamse landschap. Amélie ging gewoon vrolijk mee en was een voorbeeldige baby. Enkel toen we ’s avonds iets wilden eten, begon ze tijdens het hoofdgerecht te huilen. Voor haar was het een lange dag geweest en het was dus goed dat we naar huis konden. Ik begreep haar volledig!

Mijn Lief slaagde erin om de Dodentocht te wandelen. Op iets meer dan eenentwintig uur wandelde hij 100 kilometer. Het was een hele uitdaging en wat een prestatie. Ik ben super trots op hem dat het gelukt is!

We – ik en Amélie – sliepen in Hoboken bij familie van vrienden, omdat mijn Lief aan het wandelen was en ik zo snel mogelijk bij hem zou kunnen zijn. Ik vond het ontzettend spannend, omdat ik nog nooit ergens anders had geslapen met Amélie. Maar onze kleine meid viel zonder al te veel problemen in slaap en was eigenlijk vrij stil. Zelfs toen ze honger had. Eigenlijk is het toch een makkelijke baby, het grootste deel van de tijd.

Er werd een barbequetje georganiseerd met vrienden, super gezellig. We zijn gezegend met de drie koppels die zo dicht bij ons in de buurt wonen en die altijd in zijn voor een etentje, een babbeltje of een uitstapje. Zo kunnen we lekker spontaan blijven genieten van alle mooie dingen die het leven te bieden heeft. En kleine Amélie die heeft zo echt een paar nonkels en tantes die gek op haar zijn.

Een van die koppels mocht trouwens afgelopen maand zelf een kindje verwelkomen. Mijn Lief is peter van dit kleine kereltje en we stonden dus heel snel in het ziekenhuis om het kleintje te bewonderen. Het zijn zo’n wondertjes, die kleine kindjes.

Hoewel het mij wat moeite heeft gekost, begin ik echt van het moederschap te genieten. Vol bewondering kijk ik naar alle ontwikkelingen die ons beebje doormaakt en hoe ze groeit. Ze begint duidelijker met ons te communiceren en we lachen wat af samen. Kan je wat anders doen dan verliefd worden op die lieve lach?

Amélie

Welke mooie dingen kwamen er op jullie pad afgelopen maand?

6 Replies to “Count your blessings | augustus”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.