De afgelopen week voelde het aan alsof ik in een cocon leefde. Lekker weg van de wereld, even helemaal los gekoppeld. Enkel bezig met mijn eigen gedachten en gevoelens. Pas in het weekend begon ik terug aan te koppelen, wakker te worden. Een barbecue en een gezellig verjaardagsfeestje, meer was er niet voor nodig.

Nu ik na twee weken vakantie terug moet gaan werken, lijkt het alsof ik daar toch niet genoeg van genoten heb. Alsof ik er niet alles uit heb gehaald, wat er mogelijk in zat. Waarom heb ik die tijd niet gebruikt om meer te mediteren of aan yoga te doen? Waarom ben ik niet gaan wandelen? En waarom bleef mijn dagboek betrekkelijk leeg?

De waarheid is, dat ik aan dat alles gewoon geen behoefte had, toen ik daar in mijn cocon zat. Er gebeurde veel in mijn hoofd, dat op geen enkele manier te vatten was in woorden of een duwtje in de rug nodig had door meditatie. Het hoefde voor een keer niet geobserveerd te worden. Het had alleen maar bestaansrecht nodig. En dat heeft het gekregen. Meer hadden deze gedachten, reflecties en afdwalingen niet nodig.

Ik had er vast en zeker meer uit kunnen halen, maar dat was niet de essentie. De essentie was, dat het er was.

2 Replies to “Cocon”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.