Wie sinds deze middag op de homepage van mijn blog kwam, zag alleen maar foto’s. Klopt, want ik heb een geheel nieuwe lay-out op mijn blog los gelaten.

Afgelopen week zat ik al met geheel andere plannen in mijn hoofd. Gedaan met die structuur, dacht ik. Schrijf gewoon wanneer je er zin in hebt. Uit de blogenquête die ik een tijdje geleden hield, bleek ook dat mijn lezers meer persoonlijke verhalen wilden lezen en laat dat persoonlijke tintje nu net iets zijn waar ik graag mee aan de slag wilde. Maar de manier waarop ik mijn blog heb opgebouwd zit nog in mijn vingers en ik worstelde een beetje met vraag waar ik nu eigenlijk heen wil. Als ik persoonlijke verhalen wil brengen, waar wil ik dan eigenlijk over gaan schrijven? Een soort van dagboek wil ik er hier ook niet van maken. Of verslag brengen van mijn dag, wat hebben ik en jullie daar nou aan. Dat schrijf ik zelfs niet eens in mijn persoonlijke dagboek.

Even scrollen tussen de verschillende thema’s die wordpress te bieden heeft, brengt mij op zo’n momenten wel eens inspiratie op. Dus ging ik onder de middagpauze scrollen in de thema’s. Magazines, eenvoudige blogstructuren, heel kleurrijk thema’s kwamen voorbij. En toen kwam ik deze lay-out tegen, waarbij de homepage alleen bestaat uit foto’s.

Dagelijks ben ik bezig met instagram en ik vind de manier waarop de persoonlijke pagina van de verschillende mensen opgemaakt is wel fijn. Het is daar heel clean, maar je kan gewoon op een foto klikken en er kan een heel verhaal verschijnen. Geweldig vind ik dat. Daar deed deze lay-out mij aan denken: de mogelijkheid om met een foto veel te zeggen en daar een tekst aan te koppelen, lang of kort.

Het daagt mij uit om met mijn creativiteit aan de slag te gaan, dus koos ik ervoor om hals over kop mijn lay-out te veranderen. Zo gaat dat dan.

En, wat vinden jullie ervan?

P.S. Wie hier is gekomen via bloglovin’ of facebook: ga eens naar de homepage, echt!

14 Replies to “Changing”

  1. Whahahahaha je ps’je, ja dat heb ik gisteren gedaan, het ziet er top uit, en ooit zal ik gerust de oude lay out ook helemaal gezien hebben door anders binnen te komen, maar dit ziet er goed uit!

    En welke kant op met je blog, gewoon doen waar je zin in hebt, wat in je opkomt… dit kan persoonlijk zijn met een tintje wat je beleeft op je spirituele weg, ja ik kan makkelijk tikken natuurlijk. Bij mij gaat het meestal als vanzelf. 😉

    X

    1. Dat ps’je kwam er na aanleiding van jouw opmerking dat je de blog via mail binnen krijgt en dus nooit echt de layout ziet! Leuk dat je dit mooi vindt. De vorige was vrij ‘klassiek’.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.