Ook dit jaar organiseert Dagmar Valerie het project ‘Boektober’. Hierbij wordt oktober als ‘leesmaand’ uitgeroepen. Het ideale moment om in de leesflow te duiken, je reading challenge een boost te geven of eens echt tijd te nemen om te lezen. Vorig jaar heb ik het overgeslagen, omdat ik vond dat ik wel genoeg in de leesflow zat en heel andere dingen aan mijn hoofd had. Dit jaar doe ik lekker mee, omdat ik nog heel wat boeken te lezen heb om mijn reading challenge te halen. Bij deze neem ik jullie even mee in mijn to read lijstje.

Tegen verkiezingen – David Van Reybrouck

In het magazine van De Standaard stond deze zomer telkens een artikel over een bezoek van een bekende Vlaming bij … iemand die zij graag eens zouden ontmoeten. Een van die bezoeken was van David Van Reybrouck bij Karen Armstrong. Karen Armstrong is een van mijn favoriete schrijfsters, omdat ze prachtig kan schrijven over religies en hoe die in verhouding staan met de geschiedenis en alle aspecten van de samenleving. Maar in dit artikel werd ik niet getriggerd door Karen zelf, maar wel door David Van Reybrouck. Er werd o.a. verwezen naar zijn laatste boek ‘Tegen verkiezingen’ en dat ving meteen mijn aandacht. Hoe kan je tegen verkiezingen zijn, maar wel voor democratie? En wat zijn dan de alternatieven? Ik laat me graag verrassen!

Voor jou – Jojo Moyes

Toevallig was het ook Dagmar Valerie die mij begin dit jaar deed grijpen naar een boek van Jojo Moyes. Dat was toen ‘The girl you left behind’. Ik was heel erg gegrepen door dat boek en besloot voor Boektober dan ook nog eens een Jojo Moyes te lezen. In onze bibliotheek zijn ze altijd moeilijk te pakken te krijgen, dus ik was heel blij dat ik deze mee kon nemen naar huis!

The Gentlemom – Kristen Ginckels en Ellen van den Bouwhuysen

Sinds ik weet dat ik binnenkort mama wordt, kan ik het niet laten om af en toen in een boek over het moederschap te duiken. Ik lees niet alleen alle informatie over zwangerschap en bevallen, maar vooral veel over ‘bewust’ mama-zijn. Veel te makkelijk laten we ons als vrouw namelijk in een rolpatroon duwen waar we niet altijd gelukkig mee zijn. En ook de mannen rondom ons zijn niet altijd tevreden met dat patroon. Dus probeer ik heel bewust om te gaan met het idee dat ik moeder word. Het helpt mij om een beeld te vormen van welke soort moeder ik graag zou zijn. The Gentlemom gaat daar dieper op in door ook de minder mooie kant van het moederschap te tonen en hoe je daar dan mee omgaat.

Ik zal je altijd vinden – John Ajvide Lindqvist

Zoals ik graag eens een roman of non-fictie lees, zo lees ik ook graag eens een thriller. De auteur is mij totaal onbekend, het verhaal evenzeer. Ik heb nog nooit iets van beiden gehoord. Zo heb ik mijn thrillers het liefst: onbevooroordeeld het verhaal induiken. Ik maak me alvast klaar om onder een dekentje lekker te genieten van een spannend verhaal!

Mannen zonder vrouw – Haruki Murakami

Wat heb ik tijdens mijn studies veel Murakami gelezen, en op de trein, en thuis in mijn zetel. Maar ooit hield ik ermee op, hoewel ik fan ben en blijf van zijn schrijfstijl. Omdat ik niet weet waarom ik ophield met Murakami lezen, besloot ik om dit boek mee te nemen zodra ik het in de bibliotheek zag liggen. Tijd om in oktober nog eens in de vreemde wereld van Murakami te duiken!

Zo word je verliefd – Cecelia Ahern

Oh, wat heb ik jaren geleden genoten van P.S. I love you. Nadat ik de film toevallig op een vliegtuigreis had gezien, moest ik gewoon het boek lezen. En nu heb ik weer zin in een prachtig romantisch verhaal. Dus dacht ik meteen aan Cecilia Ahern. Het laatste boek op mijn to read lijstje, maar nog niet helemaal zeker ook het laatste boek dat ik ga oppakken!

Op mijn lijstje staan dus zes boeken om te lezen tijdens de maand oktober. Een behoorlijk aantal, aangezien ik normaal ongeveer een boek per week lees, maar een leesmaand mag wel wat meer in huis hebben dan een gewone maand. Mijn zetel, dekentje en ik zijn er klaar voor!

Wat ga jij lezen in oktober?

5 Replies to “Boektober | to read lijst”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.