De afgelopen maanden heb ik veel minder gelezen dan ik eigenlijk wilde. Het is niet dat ik niet van de boeken genoot, maar het leven eist soms wat meer aandacht dan je verwacht. Door mijn zwangerschap – die er sneller was dan we zelf in gedachten hadden – ging het lezen ook op een lager pitje staan. Toen oktober dus aanbrak en ik bij Dagmar Valerie zag dat ze Boektober weer organiseerde, besloot ik om dit jaar mee te doen. En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad!

Doel gehaald?

In het begin van dit jaar ging ik een reading challenge aan: 55 boeken lezen in 2016. Dat moest me wel lukken. De eerste maanden ging het ook vlot. Ik las tussen de drie en vijf boeken per maand. Na het leesdipje van deze zomer besloot ik om in oktober voor een iets uitdagender doel te gaan: ik zou zes boeken lezen deze maand.

De voorlaatste dag van september begon ik nog in het boek ‘Gabrielle’ uit de Middernacht-serie van Lara Adrian. Het grootste deel van dit boek las ik in de maand oktober, dus laat ik het meetellen. Dat was meteen een schot in de roos! Daarna begon ik met de boeken die ik op de planning had staan: ‘Tegen verkiezingen’ van David Van Reybrouck was het volgende boek. Dit inspirerende boek greep me zo dat ik het in een ruk uitlas. ‘Ik zal je altijd vinden’ van John Lindqvist, een thriller/horror die sterk aan Stephen King deed denken, volgde. ‘Voor jou’ van Jojo Moyes was een van die boeken die je vastgrijpt en niet meer loslaat. Elke vrij moment wilde ik graag verder lezen en dat deed ik dan ook. Van het boek ‘Mannen zonder vrouwen’ moest ik echt elk moment genieten. Mijn leestempo lag iets trager tijdens het lezen van dit boek, maar Murakami vereist dit ook een beetje. Je moet genieten van elk woord en elk goed gebouwde zin om mee gevoerd te worden in zijn verhalen. Na de literatuur van Murakami was het tijd voor weer iets luchtigs en begon ik aan ‘Zo word je verliefd’ van Cecelia Ahern. Zij slaagde er ook weer in om een prachtig liefdesverhaal te schrijven zonder zeemzoetig te worden vol aangrijpende thema’s en zelfs met een paar levenslessen. Tussendoor las ik ook nog eens ‘The Gentlemom’, een interessant boek over de uitdagingen van het moederschap in combinatie met werk, relaties en een sociaal leven.

Als jullie met mij hebben meegeteld dan zien jullie dat ik afgelopen maand zeven boeken heb gelezen. Wauw, ik ben trots op mezelf! Ondertussen ben ik ook alweer in een nieuw boek begonnen, namelijk ‘Arend’ van Jack Hight, een historische roman over de figuur van Saladin.

chocomelk en wafels

Lekker verder

Na de heerlijke leesflow van afgelopen maand heb ik heel veel zin om gewoon in november en december lekker verder te gaan met lezen! Niet alleen geniet ik gewoon ontzettend van die momenten waarop ik kan verdwijnen in een verhaal, ik merk ook dat het een ideale manier is om voldoende rust te pakken. Met de zwangerschap die steeds verder vordert, merk ik dat ik daar ontzettend nood aan heb. De herfst en de winter zijn bovendien ideale periode om in de zetel weg te duiken onder een dekentje met een boek.

Ik zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor een goede serie op Netflix of een paar films of docu’s kunnen bekijken. Voor mij gaat er echter niets boven heerlijk wegdromen op het ritme van de zinnen waar een goede dosis fantasie voor nodig is. Ik heb er zin in!

Wat heb jij gelezen afgelopen maand? Heb je een ultieme boekentip voor mij, dan mag je die zeker achterlaten.

8 Replies to “Boektober | terugblik op een maand vol mooie woorden”

  1. Aaah wat heerlijk. Kan mij helemaal vinden in je blog. Wat knap dat je zoveel boeken weg krijgt in een maand. Ik lees ook veel liever dan dat ik tv kijk. Hoewel een serie op zijn tijd ook leuk kan zijn. Op dit moment lees ik: Lieve Mama van Esther Verhoef. Ben pas 1.5 dag verder en heb het al bijna uit. Spannend! In dit tempo lees ik inderdaad ook wel 7 boeken wahaha. De boekenserie van Sterre Carron en Isa Maron zijn ook aan te raden. Lezen heerlijk vlot weg en zijn spannend.
    Deborah onlangs geplaatst…De vier van oktober…My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.