Hij was tussen de bladzijden geslopen van het boek dat ik aan het lezen ben. Waar hij exact vandaan kwam, weet ik niet. Waarschijnlijk meegekomen uit een boek van de bibliotheek, zo mee het volgende boek in. 

Op de achterkant staat niet alleen een gebed, maar ook ‘Aswoensdag’ en een verwijzing naar de Bijbel. Het gebed zegt met niet veel. Ik heb het verschillende keren herlezen, maar het lijkt niet binnen te komen. Iets over Jezus die zal sterven, maar die christenen blij maakt in plaats van verdrietig doordat hij verder leeft in hun harten. Het is iets wat mij niet raakt.

De voorkant spreekt me echter des te meer aan.  De tekening die daar staat doet me denken aan een tarotkaart en dat doet zijn titel ook. In het Verborgene. Dat is ook waar zijn afkomst blijft, want ik weet nog steeds niet hoe deze boekenlegger hier zomaar terecht kwam. Mijn gedachten vullen dat hiaat al gauw in.

Misschien is het een boekenlegger die een gelovige vrouw kreeg om haar kracht te schenken. Wat haar de afgelopen maanden overkomen was, was moeilijk om te dragen. Haar vriendin had de boekenlegger tijdens een misviering mee gekregen en aan haar geschonken. Met liefde had ze hem gebruikt om in haar bibliotheekboek bij te houden waar ze het laatste gebleven was. Maar ze vergat hem toen ze de boeken terug meegaf met een vrijwilliger. Zo kwam hij tussen een van mijn boeken terecht.

Misschien is hij van een man die op bedevaart ging rond Pasen. In een van de vieringen die hij mee volgde, kreeg hij de boekenlegger mee. Toelevend naar het Paasfeest kreeg hij er die hele week wel meerdere. Tijdens zijn spirituele reis las hij een boek en gebruikte deze boekenlegger daarbij. Maar toen hij na zijn reis het boek terug binnen bracht bij de bibliotheek vergat hij de boekenlegger terug mee te nemen.

Misschien is er iemand die heel bewust de boekenlegger in een bibliotheekboek achter liet in de hoop dat hij de vinder van het gebed kon inspireren. Hij hoopt misschien dat dit gebed de vinder weer op het pad van de christenen brengt.

Misschien liet iemand de boekenlegger achter bij een jong meisje, omdat ze zelf niets bij had om de bladzijde in haar boek te markeren. En is er niet meer achter te zoeken dan dat.

Een voorwerp kan een heel leven leiden zonder dat wij ervan weten. Zo draagt deze boekenlegger ook een verhaal met zich mee en wordt hij een verhaal in een verhaal. Zo dragen ook mensen hun eigen verhalen met zich mee. Welk verhaal heb jij te vertellen?

4 Replies to “Boekenlegger”

 1. Ik ben gek op dat soort cadeautjes. Zelf heb ik een foto van een berggebied. Het zat ooit in een kringloopboek. Was hetveen mooie herinnering? Een stille wens? Momenteel word de foto weer gekoesterd. Maar de verhalen die erbij kwalen, we zullen het nooit weten…
  Loena onlangs geplaatst…Jaarwoord Rooted AfsluitenMy Profile

 2. Ik moest direct denken aan munten/pentagram 6 of 7? De man die keihard werkt aan…. ja wat dan ook… bijzonder dat ik dat ook direct zag, en de verhalen erbij, kan allemaal!

  Volgens mij ben ik zoiets nooit tegen gekomen zelf, wel heb ik zelf foto’s met mijn site achter gelaten van mijn kunstwerken zullen we maar zeggen, in boeken, in treinen om zo de mensen te bereiken. Dus eerder andersom.

  Wat ik wel soms grappig vind? Als ik boodschappen ga doen in de supermarkt en mensen hebben hun boodschappenbriefje in de kar achter gelaten, hahahaha dat zegt ook veel over iemand of dat gezin 😉

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Netflix Muziek docu’s you gotta love! Quincy & The EaglesMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.