Sinds ik begonnen ben met bloggen, lang geleden in een ver verleden, heb ik al een paar keer een blogdip gehad. Persoonlijk bloggen heeft soms als nadeel dat je op bepaalde momenten gewoon niets interessants te vertellen hebt. Al een paar keer sloot ik mijn blog af om na een paar maanden opnieuw te beginnen. Ik kan het bloggen gewoon niet echt missen! Ondertussen heb ik min of meer mijn ritme gevonden om blogs te schrijven en kan ik er ermee leven als het een keertje niet lukt. Wat is er dan precies veranderd in mijn bloggen dat het mij nu wel lukt om regelmatig te blijven schrijven en nieuwe content op mijn blog te plaatsen?

♥ Lap de regels aan je laars! Toen ik met mijn huidige blog begon, heb ik heel wat tips & tricks van ‘grote’ bloggers gelezen. Op bepaalde momenten droomde ik echt van een blog met duizenden volgers en heel veel samenwerkingen. Dus ik las blogboeken en regeltjes die ik allemaal ging volgen. Alleen vond ik het ontzettend moeilijk om me aan een niche te koppelen en mijn titels vol cijfertjes te zetten. Ook al die SEO vond ik uiteindelijk maar niets. En dat ontmoedigde me enorm. Pas toen ik alle regels aan mijn laars lapte en gewoon lekker ging schrijven waar ik zin in had, vloeide de inspiratie weer als voorheen.

♥ Zeg gedag tegen cijfers en statistieken. Niets heeft mij zo gedemotiveerd als dagelijks mijn statistieken en cijfertjes checken. Wanneer ik mailtjes binnen kreeg dat er weer wat volgers waren weggevallen bij Bloglovin’ vond ik dat vreselijk. En ik ging nog meer zoeken naar allerlei manieren om mijn lezers aan mij te koppelen. Maar daarmee verloor ik mezelf steeds meer. Neen, geen cijfers en statistieken meer. Tijd om op zoek te gaan naar die dingen die werkelijk inspirerend zijn.

Dus laat ik mij inspireren door…

zondag

♥ … andere bloggers, tijdschriften, boeken en zoveel meer. Lees, lees, lees, niets levert zoveel inspiratie op als lezen. Heel vaak lees ik een artikel in een tijdschrift waarbij ik dan iets anders over het onderwerp wil schrijven, zoals het artikel dat ik ooit schreef over vrouwengroepen. Of ik lees een interessant blog en haal daar iets uit wat me inspireert om te schrijven. En over boeken vallen altijd recensies te schrijven. Soms is het ook een zin of een woord dat me aan het schrijven zet. De inspiratie is eindeloos.

♥ … dagelijkse situaties en bezigheden. Collega’s, vrienden en zelf de vrouw aan de kassa in de supermarkt kunnen mij inspireren tot een artikel. Het zijn de dingen die ze zeggen, waarover we gesprekken hebben of situaties waarin we verzeild geraken. Zo inspireerde een vriendin mij tot een artikel over vriendschap en het schrijven van de enveloppen voor de geboortekaartjes inspireerde mij tot een post over zij die ons verlaten hebben.

♥ … quotes en andere wijsheden. Je komt ze dagelijks tegen op instagram of facebook: de vele quotes en wijsheden die mensen met elkaar delen. Soms ben ik het eens met die quotes, soms denk ik ‘wat een onzin’. Maar wat mijn mening over die quote ook is, heel vaak inspireren ze mij tot het schrijven van een blogpost. De post over ‘gewone’ liefde werd bijvoorbeeld geïnspireerd door een quote die het over ‘extraordinary love’ had.

♥ … mijn lezers. Lezers die reacties plaatsen zijn een godsgeschenk. Ik ben dankbaar voor elke reactie die mensen onder mijn artikels plaatsen en probeer dan ook altijd de interactie te behouden door op hen te reageren. Maar soms plaatst een lezer een reactie die zo interessant is, of me zo aan het denken zet dat ik er gewoon een nieuwe blogpost voor moet schrijven! En dan krijg je soms eens een vervolg op een artikel.

lazy weekend

♥ … dicht bij mezelf te blijven. Een persoonlijk blog zonder echte niche heeft het voordeel dat je kan schrijven over alles wat binnen je eigen interessegebied valt. Waar ik een tijd geleden heel veel over mindfulness en meditatie schreef, zal je nu meer posts zien verschijnen over het mama-worden, of over lezen. En als onze kleine meid er eenmaal is, zal dit misschien eerder op een mamablog gaan lijken. De mogelijkheden voor mezelf zijn eindeloos, zolang ik maar dicht bij mezelf blijf. En daarom zal je niet zo snel beautyartikelen van mijn hand zien verschijnen.

Waar haal jij jouw blogideeën vandaan?

8 Replies to “Waar haal ik mijn bloginspiratie vandaan?”

 1. Whahahahaha Saar, dat is altijd mijn motto geweest, ik heb nul blogboeken gelezen, en haal mijn inspiratie gewoon uit het dagelijks leven, sterker nog, bloggen maakt zelfs dat ik er meer en vaker op uit trek met camera om weer eens iets nieuws ook te bekijken en zien of ik dat op de foto krijg,

  Verder, ja precies, mijn werk, helaas mag ik daar niet teveel over zeggen of vertellen, geheimhoudingsplicht, maar als ik dat al zou mogen. Geweldig! Maar ook ja, inderdaad, in de winkels, op de fiets, familie, Picasso, en zo heb ik een maand lang, ik weet niet of jij dat ook gevolgd heb toen, elke dag een blog gemaakt met elke dag een thema, ook om eens uit te proberen. Ergens gaf het rust, tegelijk gaf het meer werk voor mijn gevoel.

  Ik zeg het al zolang tegen anderen ook die hier mee zitten, gewoon doen wat jij wilt, kijk om je heen, luister om je heen, en laat je inspireren. 😀

  Ik ben in elk geval heel blij dat je het los hebt gelaten, want persoonlijke blogs lees ik gewoon het liefst, een kijkje in iemands leven, laat de kleine maar komen! Ik ben benieuwd!

  X

  X
  Morgaine onlangs geplaatst…Kappen Nou!My Profile

  1. Er is ook een verschil tussen een volledig persoonlijk blog, zoals dat van jou, en een blog waarbij je ook wat informatiever wil zijn. En ik denk soms dat heel persoonlijk makkelijker is. Maar je hebt gelijk hoor, gewoon lekker doen waar je je goed bij voelt, werkt het beste!

  1. Het is makkelijk om daar veel aandacht aan te geven als je bezig bent met de kwaliteit van je blog ook hoor. Maar als je schrijft met passie, zoals jij doet, komen die volgers vaak vanzelf 😊

 2. De regels aan je laars lappen, exactly! Liep zelf ook vorig jaar aan tegen alle ‘regels’ en soms snap ik er nog niks van. Waarom moet bloggen regels hebben? Ja regels omtrent copyright en rechtenvrije afbeeldingen zijn logisch, maar verder? Het moet juist leuk zijn. Statistieken vind ik wel interessant om te checken, maar laat het mijn motivatie of humeur niet beïnvloeden. Heb liever een paar leuke reacties dan tig stille volgers, haha. 🙂

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.