De titel van dit stukje mag je soms heel letterlijk nemen. Dan zit ik op mijn stoel met een baby op schoot te bloggen, of ik lig in de zetel met baby en telefoon blogjes te tikken. Net zoals met het huishouden is het niet eenvoudig om mijn hobby’s te blijven uitoefenen met ons beebje in huis. Bloggen is er daar een van. Toch blijf ik het doen, omdat ik er zo ontzettend veel voldoening uit haal. Dus heb ik ondertussen een paar trucjes ontwikkeld om het bloggen te blijven volhouden.

Met dank aan de smartphone

Tegenwoordig is het met de juiste app op je telefoon helemaal zo moeilijk niet meer om blogjes te schrijven. Het scherm van de meeste smartphones is gemaakt om e-mails makkelijk te beantwoorden en met social media aan de slag te gaan. Een blogje schrijven is dus ook steeds comfortabeler geworden. Door de kwalitatieve camera op mijn telefoon slaag ik er meestal in om aanvaardbare foto’s voor mijn blog te maken. Vanaf mijn telefoon kan ik ze dus heel makkelijk in mijn blogjes invoegen.

Een telefoon is ook overal makkelijk mee te nemen. Heb ik ergens vijf minuten tijd, omdat ik aan het wachten ben bijvoorbeeld, dan zal je mij vaak bezig zien met de content van mijn blog. Zo houd ik ook mijn dagboekje makkelijk bij. Ik schrijf dagelijks neer wat ik beleefd heb, zodat ik op zondag mijn inleiding kan toevoegen en mijn dagboek online kan.

bloginspiratie

Even aan massaproductie doen

Als ik inspiratie heb dan maak ik daar gebruik van. Terwijl ik in de zetel lig, samen met mijn Lief, schrijf ik meteen een blogje of vijf uit. Zo heb ik een heel aantal concepten klaar staan. Daar kies ik uit op de vaste dagen waarop ik blogjes online zet. Ik lees ze even na, doe de laatste veranderingen en kan zo op een dag waarop het even druk is toch nog leesvoer voor jullie voorzien.

Chill en zen

Ik heb voor mezelf vast gelegd dat ik op zondag mijn dagboekje publiceer. Daarnaast wil ik nog twee inhoudelijk interessante blogjes op dinsdag en donderdag plaatsen. Toch leg ik mezelf ook niet teveel druk op. Lukt het me niet om op zondag het dagboekje te publiceren dan doe ik het desnoods maandag. Heb ik geen goed stuk voor dinsdag of donderdag, dan sla ik die dagen gewoon over. Mijn lezers mogen dan wel een zekere regelmaat gewend zijn, ik merk dat ze vooral volgen via social media of andere kanalen. Als ik dus iets nieuws publiceer, zijn ze snel op de hoogte. En over onregelmatigheid heb ik eigenlijk nog nooit iemand horen klagen!

Heb jij nog gouden tips voor mij om bloggen en beebje met elkaar te combineren?

One Reply to “Bloggen met een baby”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.