December was een vreemde maand. Stiekem lijkt het wel een samenvatting van het afgelopen jaar: vol verwachting aan de maand beginnen, schitterende en mooie momenten kennen, maar uiteindelijk ook met de realiteit van het leven geconfronteerd worden. December was de maand van prachtige mijlpalen, eerste keren, veel voorpret en gezelligheid. December was echter ook de maand van afscheid nemen, rouwen en plaatsjes geven. De ene dag stonden we nog op het kerkhof, de volgende dag zaten we alweer met familie aan tafel. De plannen voor de feestdagen werden gewijzigd door het overlijden van mijn Lief zijn oma, maar ondanks die droevige gebeurtenis konden we er toch een mooie eerste Kerst van maken voor Amélie. Er is alvast genoeg om dankbaar voor te zijn in december:

Slapen bij papa

🌸 Al die fijne cadeautjes voor ons kleine meisje wanneer ze voor het eerst Sinterklaas meemaakt 🌸 Thuis kunnen blijven voor ons beebje wanneer ze zich niet zo goed voelt 🌸 De ontdekking van de Buurderij, waar we heerlijke lokale producten kunnen aanschaffen 🌸 Samen met mijn Lief genieten van eenvoudige dingen zoals een frietje of een filmpje kijken 🌸 Plaats vinden om onze kerstboom te zetten. Echte kerstsfeer in huis nu! 🌸 Knuffels, knuffels, knuffels, met beebje, met mijn lief, met geweldige vrienden 🌸 Foto’s terugkijken van de geboorte van Amélie. Wat is er veel veranderd in die tijd! 🌸 Een geweldig gezellig kerstfeestje op mijn werk. Ik had gezegd dat ik niet heel lang zou blijven, maar uiteindelijk kwam ik weer eens later thuis dan ik in gedachten had. Maar heerlijk dat het was! 🌸 Kerstcadeautjes uitzoeken voor mijn dierbaren. Elk jaar wil mijn Lief weer dat we die traditie afschaffen. Kost geld en hij ziet er de meerwaarde niet van. Maar ik vind het uitzoeken van die cadeautjes gewoon zoooo geweldig leuk! 🌸 Een hele stash kerstkaarten schrijven en een heleboel kerstkaarten terug ontvangen. Kijk, nog zoiets wat ik geweldig vind aan Kerst. 🌸 Pannenkoeken, jeej! 🌸 Sneeuw, sneeuw, sneeuw. Het rijden op de weg was niet zo leuk, maar de vlokken zien dwarrelen vanuit mijn warme huisje was puur geluk. 🌸 De leesflow, terug aan journaling doen, het fotoalbum van Amélie maken, kortom: mijn hobby’s weer een beetje oppakken. 🌸 Nieuw haar. Na al die tijd lang lang haar gehad te hebben, liet ik er eens een groot stuk afknippen. De laatste weken kreeg ik daar alleen maar complimenten over. Zalig! 🌸 De girls-night-out, die was geweldig! Heerlijk eten, fijne gesprekken, goed gezelschap, wat wenst een mens meer. Op het einde van de avond had ik een heerlijk warm gevoel vanbinnen. Dank aan die lieve meiden. 🌸 Van zoveel mensen in je omgeving troost mogen ontvangen: lieve berichtjes, bezoekjes, een knuffel, hun aanwezigheid op de afscheidsdienst, warme woorden, … Het maakt afscheid nemen niet makkelijker, maar wel een heel stuk dragelijker 🌸 Tien dagen verlof: aanrommelen in huis, tijd doorbrengen met mijn kleine schat, samen de feestdagen vieren, cadeautjes krijgen, winkelen, een paar dingen in huis in orde brengen. We hebben onze tijd goed besteed! 🌸 De eerste Kerst met Amélie. We maakten er een eenvoudig, gezellig moment van, zowel bij mijn ouders als bij mijn schoonouders. We hebben genoten. En zo moet het zijn. 🌸

 

Kerstboom en Wolf

Hoe was jullie laatste maand van het jaar?

3 Replies to “Count your blessings | december”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.