Vandaag was de laatste dag van mijn vierdaagse ploggen. Vreemd genoeg was het niet meer gek om overal te denken aan het maken van foto’s, maar ik ga ook blij zijn om weer rustig te genieten van een wijntje zonder eerst een foto te nemen. Vandaag was er niet echt iets gepland, maar toch was het weer een dag die behoorlijk vol zat. En mijn ‘vakantie vieren’ werd ook even onderbroken. Kijk gerust mee!

De wekker liep vandaag af om zes uur. Het is niet dat ik die wekker bewust gezet had; blijkbaar stond hij nog op actief van afgelopen dinsdag. Vermoedelijk heb ik de voorgaande dagen die wekker gewoon telkens in mijn slaap af gelegd. Maar nu werkte hij op mijn zenuwen! Ik wilde uitslapen! Daar dacht iemand helemaal anders over…

bijna weekend bijna weekend

Gelukkig was mijn Lief vandaag diegene die vroeg op was en hij ging samen met de hondjes naar beneden. Ik draaide me om en sliep door: tot kwart na negen. Toen besloot mijn Lief dat uitslapen betekent: rond negen uur opstaan. Ik had dan ook woensdagavond niet moeten zeggen: “het was negen uur en hij lag nog in zijn bed.” Volgende keer denk ik na voor ik zo’n uitspraken doe!

bijna weekend

Mijn ontbijt stond wel al voor me klaar toen ik beneden kwam. Ik had zin om in pyjama te ontbijten. Dan doe je dat toch gewoon!

Er was echter geen tijd om de hele ochtend rond te hangen in pyjama, want er moesten nog wat dingen gebeuren. Ik sprong dus de douche in en trok mijn kleren aan. Tijd om op pad te gaan!

bijna weekend

We hadden deze week een brief gekregen van de stad dat onze aanvraag tot adreswijziging was goed gekeurd. We mochten langs gaan bij het stadhuis om onze gegevens op onze elektronische identiteitskaart te laten aanpassen. Dat was een eerste taakje om uit te voeren. Mijn Lief had daarna nog een vergadering in het stadhuis, dus trok ik naar de markt.

bijna weekend

Ik wilde eigenlijk een boek binnen brengen bij de bibliotheek, maar ik was eventjes uit het oog verloren dat die in de voormiddag gesloten is. Dan maar iets anders vinden om te doen, terwijl Lief vergadert.

bijna weekend

Het boek eens lezen misschien? Eigenlijk had ik dit boek uitgeleend samen met een stapel andere boeken. De andere zijn uitgelezen en die had ik dus terug gebracht naar de bibliotheek, maar dit boek was om de een of andere reden vergeten geraakt. Ik vermoed dat ik bij het inleveren van de vorige, gewoon een nieuwe stapel heb meegebracht en daar ben in beginnen lezen. Enfin, dit boek moest dus binnen gebracht worden, want mijn leentermijn was overschreden. Maar aangezien de bibliotheek nog gesloten was en mijn Lief in vergadering, ging ik op een terrasje in de zon zitten en nam van de gelegenheid gebruik door het boek te gaan lezen.

bijna weekend

Tijd voor aperitief! Neen, het was nog niet uit, maar ik vond het mooi voor de foto. Een Martini, een boek en zon; ik vermaak me wel! En dan vraag ik gewoon nog een tweede Martini wanneer mijn Lief niet op het geplande tijdstip uit zijn vergadering komt!

bijna weekend

Wanneer mijn Lief dan aankomt, is mijn tweede Martini nog niet uit en neemt hij dus gewoon een lekker abdijbiertje!

bijna weekend

Tijd voor de lunch! We nemen snel een boterham want door het uitgebreid aperitieven was het later dan voorzien en ik had die middag nog een afspraak!

bijna weekend

Eentje voor een sollicitatie! ‘Vakantie vieren’ dus even on hold gezet, want zo’n afspraken vallen natuurlijk niet af te zeggen. Mijn zwarte pumps komen trouwens goed van pas!

bijna weekend

Zo, professioneel genoeg! Ik ben er klaar voor.

bijna weekend

Het gesprek liep trouwens niet helemaal naar mijn zin. De functie was interessant, het bedrijf ook, maar ik had niet echt een klik. Soms heb je dat gevoel… Of eigenlijk mis je het. Ik denk dat de mensen van de HR-afdeling dat ook gemerkt hebben. Maandag krijg ik normaal feedback, maar ik verwacht er niet teveel van. Geen nood trouwens, er staan nog genoeg gesprekken op het programma waarbij ik weet dat er wel al een klik was.

bijna weekend

Na het gesprek ga ik nog even een boodschap doen. De winkel waar we onze groenten en fruit halen is vernieuwd. Sinds maandag zijn ze terug open en het werd eigenlijk tijd dat ik fruit ging halen. Het is toch een verrassing wanneer ik binnen kom. Het is niet alleen vernieuwd qua infrastructuur, maar ook qua winkelconcept. Dat is even wennen! Ik krijg echter een heel goede uitgebreide uitleg en kan dan lekker fruit inslaan.

bijna weekend

Ter gelegenheid van de nieuwe winkel krijg ik ook een glaasje cava. Ondertussen bekijk ik alle slaatjes en bereide gerechten die ze hebben staan. Volgens mij is hun assortiment nog uitgebreid. Er zitten heel lekkere dingen tussen en ik neem een doosje mee naar huis om eens uit te proberen.

bijna weekend

Ik besluit om nog eens een poging te doen het bewuste boek in te leveren in de bibliotheek. Nadat ik geparkeerd ben, blijf ik nog even in de auto hangen omdat ‘Iris’ van The Googoo Dolls op de radio speelt. Ik moet dit nummer gewoon uitluisteren en meeblèren. Het volgende nummer is ook goed, maar ik besluit toch uit te stappen. Ik moet namelijk ook nog een parkeerticket nemen!

bijna weekend

Dan lever ik het boek in. Oh ja, ik heb het trouwens uitgelezen deze morgen en alle interessante dingen opgeslagen in Wunderlist. Er valt weer wat uit te zoeken de komende weken! Als ik dan toch in de bibliotheek ben, kan ik het niet laten om even te kijken bij de ‘aanraders’.

bijna weekend

Ik kan het ook weer niet laten om toch een boek mee te nemen uit de bibliotheek. Ik had me voorgenomen een boek per keer te lezen, maar nu ben ik toch weer met twee boeken tegelijk bezig. Daar gaan de goede voornemens!

bijna weekend

Thuis laad ik het fruit uit de auto en maak meteen een kommetje verse aardbeien klaar. Ik heb dit eigenlijk wel gemist! Heerlijk fruit snoepen tussendoor. Mijn Lief is samen met zijn vader bezig om de wortels van de sparren die we dit voorjaar weg gedaan hebben in te laden in de auto. Voor mij dus het moment om zelf ook wat klusjes in huis te doen. Er wordt een brood gebakken. Ik ruim de schoenen op die gisteren nog bleven rondslingeren, de was wordt gevouwen en op zijn plaats gelegd en …

bijna weekend

er moet ook nog gestreken worden. Weer een berg was om te vouwen en in de kast op te bergen. Daarna neem ik even de tijd voor iets totaal anders.

bijna weekend

Er stonden nog een paar blogreacties open die ik wilde beantwoorden. Ook begin ik al aan het blogje voor morgen. Dat wil ik in de ochtend online hebben. Nog even mails checken en ik mag alweer naar een volgende afspraak.

bijna weekend

bijna weekendEen fijne afspraak, want ik mag naar de kapper! Rustig een magazine lezen tijdens het wachten, daarna genieten van een hoofdmassage tijdens het wassen. Ik sta eigenlijk twintig minuten na mijn afspraak alweer buiten.

bijna weekend

En dat met een volledig nieuwe coupe! Nou ja, eigenlijk moesten de puntjes bijgeknipt worden en kreeg ik er een pony bij. Ik vind het alvast heel leuk geslaagd, maar het zal me wel wat tijd kosten om die pony iedere dag op zijn plaats te houden. Er bestaan natuurlijk ook speldjes waardoor ik eindeloos kan variëren. Voor mij is het geslaagd!

bijna weekend

Het wordt tijd om te koken en ik sla mijn kookboek open. Eens zien of ik dat even mooi krijg als op de foto…

bijna weekend

Het is niet helemaal zoals op de foto van het kookboek, want de pesto is daar iets roder. Waarschijnlijk gebruikte ik te weinig tomaat in de pesto. De smaak echter, mag er helemaal zijn. Ik krijg meerdere complimenten van mijn Lief. De vegetarische keuken bevalt ons steeds beter!

Na het eten ga ik het blogje afwerken waar ik aan begonnen ben en begin te tikken aan mijn plog voor vandaag.

bijna weekend

Het loopt rond tien uur wanneer ik in de zetel plof om nog even een aflevering ‘Once upon a time’ te kijken. Zo sluit ik een vrij volle dag weer af met thee en een handje chips.

bijna weekend

Oogjes dicht en snaveltjes toe!  Slaaplekker!

6 Replies to “Bijna weekend | 21-8”

  1. Het is inderdaad beter als je dat meteen voelt, want ik wil ook niet ergens tegen mijn zin gaan zitten waar het dan niet goed loopt met de collega’s. Ik heb volgende week nog een paar gesprekken waar de klik wel zit en die ook al wat verder zitten in de sollicitatieprocedure. Daar heb ik wel goede hoop op!

   Bedankt! Ik vind het heerlijk om bij de kapper te gaan. En mijn huidige kapper kan echt goed weg met mijn haartype!

 1. Oh, wat heb ik hier moeten mee lachen: “Ik had dan ook woensdagavond niet moeten zeggen: “het was negen uur en hij lag nog in zijn bed.” Volgende keer denk ik na voor ik zo’n uitspraken doe!” 🙂

 2. Oh die bibliotheek, ja herkenbaar, had ik laatst ook een keer, op de maandag geloof ik, gaan ze later open, maar door de week, zijn ze tot 8 uur open.. je raadt het al? Behalve op de maandagavond, hahahaha maar hier hebben ze gelukkig een brievenbus om dan je boeken in te kunnen doen 😉

  x
  Morgaine onlangs geplaatst…De Liebster Award #1My Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.