De laatste weken lag ik een beetje in de knoop met mezelf en mijn blog. Het is niet dat ik gebrek aan inspiratie heb. Integendeel, ik loop over van de ideetjes. Waar ik mee in de knoop lag, was eerder de identiteit van mijn blog. Waar wil ik over schrijven, kwam niet geheel overeen met voor wie ik wil schrijven. En waar wil ik uiteindelijk met dit blog naartoe?

Die cijfertjes hè

Ik ben dit blog ooit begonnen als uitlaatklep. Tijdens en na mijn burn-out wilde ik mijn verhaal kwijt. Dagboek schrijven hielp daarbij, maar schrijven op een online platform was iets wat ik wilde proberen. Dus begon ik een blog. Na verschillende pogingen op de gratis wordpress sites, gaf ik mezelf een eigen domein cadeau. Galabria was geboren.

Steeds meer werd het mijn missie om mijn ervaringen met anderen te delen en daarbij wilde ik een zo groot mogelijk publiek bereiken. Hoge cijfers op mijn blog behalen is me nooit gelukt. Ik bleef een kleine garnaal. En dat begon me begin dit jaar toch een beetje te steken.

Eruit springen

Toen ik dus een kans kreeg om deel te nemen aan een online cursus over het gebruik van social media om je doelpubliek te bereiken en te vergroten, sprong ik meteen op de boot. In de afgelopen twee weken leerde ik al een heleboel en die kennis hoop ik ook in praktijk om te zetten. Al is het maar omdat ik het heerlijk vind om social media te gebruiken.

Er was echter een vraag die mij een beetje van slag bracht, omdat ik er zelf nog veel te weinig over had nagedacht: voor wie schrijf je eigenlijk? Mijn lezer definiëren was het moeilijkste wat ik ooit gedaan heb. Ik begon met omschrijvingen als: ‘vrouwen die het druk hebben’ of ‘vrouwen die worstelen met het leven’. Maar dat was allemaal te algemeen en ik vroeg me af of ik dan wel moest blijven schrijven over mijn leven als moeder. Interesseert jullie dat wel?

Baby’s, mindfulness en mama zijn

Dus draaide ik de vraag eens om: waar schrijf ik graag over? Over mijn leven als moeder, over mindfulness en over de combinatie van die twee. En over Amélie natuurlijk, maar dat past bij het eerste. En wie leest daar graag over? Mama’s en papa’s, denk ik zo.

Waarom zou ik dan niet gewoon schrijven waar ik graag over schrijf. En als het dan mama’s (en papa’s) zijn die erover willen lezen, dan is dat maar zo. Dan verlies ik maar een deel van het publiek dat geen kinderen heeft. Maar als ik werkelijk mijn hart wil blijven volgen en mensen wil inspireren dan moet ik ook schrijven over datgene waar ik zelf van wakker lig: mama zijn en bewuste keuzes maken in het leven.

Dat klinkt alsof Galabria steeds meer een mama-blog wordt. Maar dan wel een mama-blog met een eigen accent: een mindful-mama-blog. Achter de schermen ben ik nog bezig met een aantal veranderingen en vernieuwingen. Die zullen in de komende weken steeds zichtbaarder worden voor jullie.

Ik sla een nieuwe weg in met mijn blog. En ik hoop dat jullie met me mee reizen.

8 Replies to “Over baby’s, mindfulness en mama zijn”

 1. Mijn blog is doorheen de jaren al geëvolueerd van puur schrijven over chronisch ziek zijn, naar groen leven, af en toe ondernemen, naar nu ook zwangerschaps- en babytalk. Tuurlijk zullen er wel eens mensen afhaken, omdat ze zich niet (meer) kunnen identificeren met waarover ik schrijf. Maar daarom vind ik het ook wel zo fijn om echt een persoonlijk blog te hebben. Mijn blog evolueert mee met mijn leven, en alleen zo hou ik het vol om er gepassioneerd mee bezig te blijven. Omdat het helemaal “ik” is. Alle onderwerpen van in het verleden komen nog steeds aan bod, want horen nog steeds bij mij, maar er is meer variatie. En de dingen worden steeds vanuit een nieuw oogpunt bekeken.

  Dus, als dit is wie jij nu bent, dan kan ik het alleen maar toejuichen dat je focus daarop komt te liggen. En niets zegt dat je tussendoor niet ook nog over andere dingen kan schrijven, toch? Veel succes!
  Sofie onlangs geplaatst…Op bezoek: Blabloom, duurzame kinderwinkel met een plusMy Profile

 2. Ik denk dat het heel belangrijk is dat je iets doet waar je zelf achter staat, juist omdat je het fijn vind om daar mee bezig te zijn. Schrijven over de zaken die je het meest ter harte gaan is nu eenmaal veel makkelijker en fijner vol te houden. Het voelt veel minder als een verplichting. Er zullen altijd mensen afvallen omdat het onderwerp ze niet meer trekt. Maar er zullen er zeker ook bijkomen. Toen ik schreef over de uitvaart en uitvaartfotografie had ik 10x zoveel meer lezers en reacties dan wanneer ik schrijf over de voetbal en voetbalfotografie. Lekker blijven doen waar jij je goed bij voelt. Ik reageer niet op al je blogs maar lees wel altijd mee.
  Deborah onlangs geplaatst…Vroege vogels…My Profile

  1. Fijn om te weten dat je nog altijd meeleest 😊 Ja, schrijven over dingen waar je geen zin in hebt om over te schrijven, houdt een mens toch niet lang vol hè.

 3. Als ik eerlijk ben volg ik de blog nog steeds. Met het kopen van je huisje, de zwangerschap en nu ook met Amélie. Natuurlijk spreek je mijn personengroep (begin 20, hurend, en kinderloos) minder aan, maar de echte volgers blijven trouw lezen denk ik zo 🙂

  1. Dat vind ik heel leuk om te horen. Ik had al gezien op de facebookpagina dat je daar ook regelmatig eens reageert. Blijft leuk om mensen te hebben die blijven volgen, welke wending mijn leven ook neemt.

 4. Mooi toch juist! En ook al ben ik geen mama, ik vind het zeker leuk om bij anderen hierover te lezen. Natuurlijk niet 100% en nooit meer over andere dingen, maar ik denk dat jou blog juist een mix is van van alles wat maakt dat ik hier blijf lezen. Lekker doen waar jij je goed bij voelt.

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.