“Sorry mevrouw, maar u kan dit enkel per pak kopen.” Ik kon alleen verbaasd ‘oh’ uitbrengen en legde toen uit dat ik het genomen had uit een pak die open stond. Dus ik dacht dat het misschien kon? De man aan de kassa was onverwurmbaar en zette het flesje opzij. “Maar dat heb ik nodig,” zei ik en ging snel een volledig pak Geuze halen van acht flesjes.

Verstrooid

Stom van me natuurlijk om met mijn Lief af te spreken dat ik die avond langs de academie zou fietsen om de auto op te halen zodat hij met mijn fiets naar huis kon. De afspraak was niet stom uiteraard, maar het feit dat ik mijn autosleutels vergat natuurlijk wel.

De autosleutels zitten altijd in mijn handtas. Mijn handtas neem ik echter niet mee naar het werk. Een handtas en een rugzak op de fiets zijn namelijk heel onhandig. Zo steek ik dus na het weekend iedere keer mijn portemonnee en mijn smartphone in mijn rugzak om naar mijn werk te vertrekken. En mijn sleutels natuurlijk: deze van mijn fiets, van mijn werk en mijn huissleutels. Maar mijn autosleutels dus niet!

En zo stond ik in de supermarkt: met twee kilo uien, twee potten chocopasta, een doos koekjes, een pak van acht geuzen en een rugzak waar mijn broodtrommel, thermos en boek ook een plekje hadden.

Dat zal me wel lukken!

Ik ben gewoon om vreemde dingen op de fiets te vervoeren. In werkelijkheid heb ik eigenlijk net geen jaar de auto naar mijn werk genomen. Daarvoor en daarna nam ik de fiets, de trein en de bus. Als tiener deed ik ook alles met de fiets. En als tiener haal je je soms wat in het hoofd als het gaat over vreemde voorwerpen vervoeren!

Toen bleek dat ik wel twee kilo uien, twee potten chocopasta en een doos koekjes in mijn rugzak kreeg, was ik opgelucht. Maar een pak geuze paste er niet in. Nou zou een flesje er dus wel ingegaan zijn. Waarom moest ik nou per se een pak van acht flesjes kopen volgens die supermarkt. Het is toch van den gekke. Maar, dacht ik, toen ik de opmerking kreeg dat ik een pak moest kopen, dat zou wel lukken zo op de fiets!

Evenwichtsoefeningen en gewichtheffen

Het is me gelukt ook! Het pak geuze is thuis geraakt, mijn pot met uiensoep stond gezellig te pruttelen, ook mijn spaghettisaus en het verse brood in de oven deden me watertanden. Maar ondertussen voelde ik hoe de spieren in mijn rechterarm ook af en toe gilden: “Je bent hartstikke gek!”

Een pak van acht flesjes geuze is namelijk zwaarder dan je zou denken. Zeker als je je met een zware rugzak op je rug, met je linkerhand het stuur vasthoudend en met dat pak onder je rechterarm een weg probeert te banen tussen de vele hardwerkende mensen die met de auto net van hun werk naar huis rijden. Blijkbaar is het dan toegestaan om fietsers bijna omver te rijden, behoorlijk boven de snelheid van bebouwde kom te gaan en andere gekke toeren uit te steken.

Ik geef toe, met een pak geuze onder de arm rij je ook niet altijd even recht als fietser. Drinken en rijden gaat niet samen. Maar de voorbereiding is ook geen sinecure!

DSC_0749~2

De afbeelding is eigen werk.

One Reply to “Babbelmomentje | Met Geuze op de fiets”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.