Wow, afgelopen zaterdag was Amélie alweer zeven maanden oud. Nu we de kaap van een half jaar voorbij zijn, lijkt het echt wel snel te gaan. Ik liep vorige week nog vrolijk te verkondigen dat onze lieve meid zes maanden is, maar moest mezelf toch algauw corrigeren. Die zevende maand is echt voorbij gevlogen.

Zeven maanden

Het allerliefste zou ik dit artikel beginnen met jullie vrolijk te vertellen hoe Amélie al hapjes eet, vrolijk omrolt en probeert om haar eerste woordjes te brabbelen. Maar Amélie ontwikkelt op haar eigen tempo en dat betekent dat ze soms helemaal niet aan de verwachtingen voldoet.

Loopt ze achter of is er dan iets mis? Dat geloof ik niet. Als ik naar onze kleine meid kijk, dan zie ik haar heus dingen doen die me even verbaasd stellen kijken. Ons kleine meisje heeft bijvoorbeeld ontzettend veel belangstelling voor details. Etiketjes, kleine pareltjes, lintjes, daar is ze gek op. Ze bestudeert al deze kleine dingen bij haar knuffeldieren, aan haar speelgoed en bij de mensen rondom haar. Zowel ik als mijn Lief hebben haar kleine vingertjes al in onze oren, ogen en neus mogen voelen. Oh, en monden zijn natuurlijk ook heel interessant.

Amélie heeft veel zin om de wereld te verkennen. Ze is begonnen met tijgeren, al is het vooral draaien om haar as en achteruit schuiven. Ook haar voeten zijn nu reuze interessant en ze trekt graag haar sokjes uit. Rechtzitten lukt nog niet helemaal zelfstandig, maar veel steun heeft ze niet meer nodig. Ik vermoed dat ze het wel gauw eens zal gaan doen.

Spelen

Ons beebje begint ook duidelijke voorkeuren te ontwikkelen. Favoriete speelgoed nummer één? Mama of papa! Zeker om monstertje of kiekeboe te spelen, of om samen in een boekje te bladeren. Dan is ze ook nog gek op haar eenhoorn, mevrouw uil en knisperboekjes.

Sinds kort heeft ze ook een bijtspeeltje en dat heeft ook succes. Maar heel vreemd is dat niet. Ze had al twee tandjes en volgens mij en mijn Lief is er opnieuw eentje aan het doorkomen. We merken het aan de lastige nachten, het borstweigeren af en toe, maar ook aan haar luiers. Laat ik zeggen dat er hier veel gewassen wordt.

Vaste voeding is niet echt een groot succes. Nog steeds niet. We hebben het opgegeven om haar te voeren met een lepeltje. Dat werkt bij Amélie echt NIET! Meestal zit ze bij ons aan de eettafel in haar eetstoel en krijgt ze een stukje groenten of aardappel. We bieden ook af en toe fruit aan. Daar eet ze kleine beetjes van. We hebben gewoon besloten om haar eigen ritme te volgen.

En dat is wel zo’n beetje de samenvatting: Amélie volgt haar eigen ritme en wij volgen haar daarin. Elke dag is vol verrassingen en samen genieten we van elke kleine stap!

2 Replies to “Amélie is zeven maanden!”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.