Wow, vandaag is onze kleine meid alweer elf maanden en mogen wij onszelf elf maanden haar trotse ouders noemen. En trots dat zijn we op haar. Wat een vorderingen heeft ons klein meisje alweer gemaakt. Over een maandje wordt ze al één jaar. Het is ongelofelijk hoe snel alles is gegaan. Over twee weken is het een jaar geleden dat ik in zwangerschapverlof ging en een paar lange weken wachten op ons beebje ingingen. Ik vertel jullie vandaag graag weer hoe het met Amélie gaat!

Zaterdag verraste onze kleine meid ons met een kunstje. Plots stond ze op haar twee voetjes in haar park. Ze was uit zichzelf recht gaan staan en ze stond naar ons te roepen. Het was alsof ze wilde zeggen: “Kijk eens, mama en papa, hoe goed ik het doe! Toen ze zag dat we naar haar keken, begon ze zelfs te zwaaien. De tranen sprongen bijna in onze ogen. Ons klein meisje wordt elke dag steeds minder baby.

elf maanden Amélie staat

Voorlopig heeft ze een enkel stapje gezet langs de rand van haar box, maar haar favoriete manier om zich voort te bewegen is nog altijd vooruit schuiven op haar buik. Regelmatig zie je haar kontje de lucht in gaan. Dan zit ze even stil, maar laat zich uiteindelijk toch terug op haar buik vallen om zo het huis rond te gaan. Ik denk dat ik best even een dweil onder haar buikje bindt, zodat ze ondertussen ook de vloer kan dweilen. Nu doet ze het met haar kleertjes. Resultaat: ik heb zelden een kind met propere kleren aan.

Amélie hapt graag wat weg. Ze is een grote fan van aardappelen en groenten. ’s Middags eet ze behoorlijke porties groentenpap. Van fruit houdt ze blijkbaar een pak minder, want de fruitpapjes hapt ze niet zo goed weg. Ze heeft er snel genoeg van. Ondertussen neemt ze wel ook deel aan het ontbijt en het avondmaal. Dan mag ze zelf haar boterham, aardappeltjes of groentjes eten. De stukjes gaan er goed in. Pasta, witloof, brocolli, aardappeltjes en pannenkoeken zijn haar favorieten. Occasioneel hapt ze ook een frietje uit de airfryer mee en daar smult ze ook wel wat van weg. Verder geniet ze ook nog altijd van haar melkje aan mama’s borst.

De komende maand wordt er eentje van plannen en ideetjes uitdenken. Natuurlijk volgt er een feestje met familie voor haar eerste verjaardag. Aangezien Amélie nog steeds intolerant lijkt voor melkeiwitten zal mama een speciale taart voor haar moeten bakken. Nog even opzoekwerk te doen dus.

Hoe bijzonder dat ons kleine meisje over een maand een dreumes is. Ze groeit en bloeit en daarvoor hoeven wij als ouders vrij weinig te doen. We geven haar een veilig plekje om zichzelf te zijn en de nodige liefde. Daarmee – en natuurlijk ook met grote porties voedsel – wordt ze een geheel eigenlijk persoontje. We kijken er naar uit om nog meer mooie herinneringen te maken, samen met haar!

2 Replies to “Amélie is elf maanden!”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.