Hieperdepiep hoera! Amélie mocht vorige week al één kaarsje uitblazen! Hoewel het gek is om te bedenken dat ik een jaartje geleden naar huis kwam met een klein baby’tje in mijn armen, toch werden er niet echt traantjes weg gepinkt bij de eerste verjaardag van Amélie. Neen, echt waar, deze mama werd niet emotioneel bij het idee dat we afscheid nemen van de babyperiode en dat het eerste levensjaar van onze dochter er alweer op zit. Vooral trots en liefde overvielen mij toen ik gisteren ons kleine meisje haar eerste kaarsje liet uitblazen op haar eerste verjaardagsfeestje. Een warm gevoel overspoelt me als ik terug denk aan ons avontuur op de kinderboerderij, de cakesmash en het eerste jaar van dit kleine meisje.

Eerste verjaardag

Wat hebben we er een intens en geweldig eerste jaar opzitten. Voor mij als moeder was het een hele aanpassing. Amélie mag ook terug kijken op een jaar vol avonturen . Ze heeft echt ongelofelijk grote vooruitgang gemaakt in haar ontwikkeling. Wat zijn we trots op de sprongen die ze gemaakt heeft (al was het niet altijd eenvoudig om er als ouders mee om te gaan).

kraamweken

Vorig jaar lag er nog een klein baby’tje in een wieg. Alles wat ze kon was huilen, eten, slapen en luiers vuil maken. Vandaag zit er een klein meisje mee aan tafel dat vol enthousiasme lepeltjes leeg hapt, zelf al eens probeert te eten met lepel, recht gaat staan aan tafels, stoelen en dozen, een paar stapjes uitprobeert met haar babywalker, wat woordjes brabbelt, rondkruipt, in de mand van de honden gaat zitten, zit recht trekt aan mijn broek, haar armen in de lucht zwiert als ze gepakt wil worden, en zoveel meer!

Een eerste levensjaar dat voorbij is, dat moet gevierd worden.

Pannenkoeken, kinderboerderij en family time

De verjaardag van Amélie viel op een woensdag. Zowel ik als mijn Lief hadden vrijaf genomen. We zouden deze bijzondere dag in de eerste plaats als gezinnetje vieren. Mijn Lief maakte het favoriete ontbijt van Amélie klaar: pannenkoeken! We genoten van elkaars gezelschap, terwijl de kleine meid erop los brabbelde. Voor deze gelegenheid hadden we een leuke uitstap op het programma staan. Aangezien Amélie gek is op dieren gingen we met haar naar de kinderboerderij.

Mijn Lief was een beetje teleurgesteld omdat ze niet echt tussen de geitjes kon gaan spelen. Ik vond het echter gewoon lekker gezellig om in het zonnetje met onze dreumes de dieren vanop afstand te bewonderen. En uiteindelijk kon ze toch gewoon een schaap aaien en geitjes aanraken. En ze kon ook de eerste lammetjes van dit jaar bewonderen!

Verjaardag Amélie pannenkoeken

Verjaardag Amélie kroon

Verjaardag Amélie kinderboerderij

Verjaardag Amélie kinderboerderij

Verjaardag Amélie kinderboerderij

Verjaardag Amélie kinderboerderij

Verjaardag Amélie kinderboerderij

Ballonnen, slingers en … cakesmash

Zo’n eerste verjaardag vier je natuurlijk ook met oma’s en opa’s, tante’s en nonkels en meter en peter. Daarom kwamen op zondag al die mensen langs om mee te vieren. De voorpret begon al de dag ervoor toen ik de taart voor Amélie bakte. Aangezien zij nog steeds geen koemelk verdraagt, maakte ik een speciale taart voor haar waar ze wel mag van eten. De dag zelf was haar peter, die bakker is, zo lief om de taart helemaal te versieren met slagroom en haar naam! Zo werd het een echt kunstwerk dat niet onder moest doen voor de taarten die ik ’s morgens bij de bakker ophaalde.

Bij een feestje horen ballonnen en slingers vond ik. Terwijl kleine Amélie een middagdutje deed en zo energie opdeed voor de komende middag, versierde ik onze living met ‘happy birthday’, vlaggen en een papieren slinger. Het zag er heerlijk feestelijk uit met al die kleuren overal in huis. Als finishing touch hing ik ballonnen op aan onze voordeur. Zo wist iedereen meteen waar het feestje was.

Verjaardag Amélie slingers

Wat was het heerlijk om al die lieve mensen te zien die ons kleine meisje zo graag zien. Iedereen kwam een beetje tegelijk aan en Amélie werd overladen met kaartjes, cadeautjes en vooral veel knuffels en kusjes. Ze genoot en ze straalde! Een mooiere eerste verjaardag kan een mama niet wensen voor haar oogappeltje. Het warme gevoel overspoelt me nu alweer als ik eraan terug denk. Wat een heerlijke lieve mensen hebben wij toch in ons leven. Ik voel me gezegend dat onze kleine meid zich zo geliefd mag voelen. Ze liegt er ook niet om. Het liefste wat ze doet is bij iedereen knuffels halen en even op de schoot zitten. Om vervolgens weer gezellig te gaan spelen.

Verjaardag Amélie cadeau

Verjaardag Amélie cadeau

Verjaardag Amélie cadeau

Verjaardag Amélie petje op

Verjaardag Amélie klaar voor de zomer

Naast ballonnen en slingers hoort bij een feestje ook taart. De allereerste taart die een kindje in zijn leven mag proeven is toch wel speciaal. En omdat we graag groot worden door alles zelf te doen, mogen kleine meisjes dan ook zelf taart eten. Tijd voor cakesmash! Amélie begon er aarzelend aan, omdat ze niet goed wist wat dat grote witte ding voor haar neus was. Maar toen ze eenmaal goed op dreef was, vloog de slagroom door te kamer. Ze dook er zelfs even met haar gezicht in! Na een grote plensbeurt in de slagroom werd er ook even echt wat taart gegeten. Achteraf hebben we wel behoorlijk wat werk gehad om haar en ons huisje weer proper te krijgen. Dat hadden we met liefde over voor de stralende glimlach op haar gezicht en de kreten van plezier.

Verjaardag Amélie cakesmash

Verjaardag Amélie cakesmash

Verjaardag Amélie cakesmash

Verjaardag Amélie cakesmash

Verjaardag Amélie cakesmash

Verjaardag Amélie cakesmash

Wij kijken alvast met een warm en tevreden gevoel terug op de eerste verjaardag van onze kleine meid. Met zoveel liefde en fijne verrassingen konden wij ons geen mooiere verjaardag voor Amélie wensen!

6 Replies to “De eerste verjaardag van Amélie”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.