Ik scroll door mijn tijdlijn op Facebook en zie dat een kennis in de bioscoop zit. Een goede vriendin geniet van een etentje en een collega plant een uitstapje naar de Ardennen. Het is vrijdagavond en zowel op instagram als op Facebook voeren de hashtags #tgif en #friyay de boventoon.

Wat doe ik deze vrijdagavond? Luisteren naar de ademhaling van mijn dochter, om zeker te zijn dat ze in slaap is gevallen. Snel nog even die afwas doen. Oh, en uiteindelijk met een boek of een filmpje in de ze te belanden, als Amélie weer een goede avond heeft en vroeg slaapt.

Maanden geleden zou ik vast ook spontaan besloten hebben om even een stapje in de wereld te zetten. We zouden heel makkelijk het avondfeest van het huwelijk dat morgen gepland staat kunnen meepikken. Maar spontaan is niet zo eenvoudig meer. Ons kleine meisje steekt daar een stokje voor. Alles moet tot in de puntjes gepland worden. En dan nog is het niet altijd makkelijk, aangezien deze mama borstvoeding geeft en mijn kleine meid en ik dus afhankelijk zijn van elkaar.

Een paar weken geleden keek ik vol jaloezie naar die foto’s en statussen. Wat wilde ik graag mijn oude leven terug. Waarom was ik in hemelsnaam aan een kind begonnen? Was ik wel echt klaar voor deze verandering?

Vanavond heb ik het alleen moeilijk met het gebrek aan contact met mijn medemensen. Even een babbel, daar heb ik altijd nood aan. Maar dat ik niet spontaan een filmpje kan meepikken of op café kan gaan, dat valt mij steeds minder zwaar. Omdat het gehuil van Amélie steeds meer een gewoonte wordt. Omdat ik haar graag in mijn armen heb. En omdat haar lief gebrabbel en haar mooie lach alles meer dan waard maakt.

Alles is anders. Maar vanavond ben ik daar dankbaar voor. Want dat kleine wondertje maakt van mij een rijke vrouw!

6 Replies to “Alles is anders”

 1. Ook herkenbaar, of eigenlijk, bij mij veranderde de hele vriendenkring, maar dat kwam ook, omdat waar de rest ging door studeren bijv. en nog geen social media bestond, zelfs hyves niet, ik al mama was en een hele huishouding dus in een andere cirkel terecht kwam.

  De meeste van mijn vriendinnen hadden nog niet eens een partner, en daar was ik, samenwonden, ineens gehuwd en een baby… ja als je dan nog in de stapfase zit… 😉

  het leuke is, dat ze nu weel terug komen stuk voor stuk, hahaha maar dan, ik ben die stap verder waar zij nu nog met jonge kinderen zitten of startende tieners 😉
  x
  Morgaine onlangs geplaatst…Haken: babyschoentjes + RijbewijsMy Profile

  1. Vrienden hebben die ook kinderen hebben, dat is op dit moment gewoon een zegen. Gelukkig hebben we wel een aantal mensen in de vriendenkring die ook al met kleine of minder kleine kindjes zitten. En inderdaad, we nodigen nu gewoon makkelijker mensen bij ons thuis uit, of ik ga eens bij mensen thuis. Maar altijd rekening houdende met het kleine mensje.
   Prachtig is ze! <3

 2. Herkenbaar… ik was de eerste mama in de vriendenkring, momenteel zijn de mini-me’s al tieners en begint mijn ‘eigen leven’ terug… beetje bij beetje. En de vrienden, tja die zitten nu in de situatie waar ik toen zat… met baby’s en/of peuters. Nu is het mijne toer om leuke statussen te posten op Facebook 😉
  Wat ik gewoon wil zeggen… het is maar een fase… eens Amélie ietsjes groter is, ga je nog zovele leuke statussen kunnen posten!
  Flavie onlangs geplaatst…Uitgelezen… #thrillersMy Profile

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.