Toen ik de kleine Amélie voor het eerst in mijn armen kreeg, had ik nooit gedacht dat ik haar terug af zou geven. De eerste weken had ik ook echt het gevoel dat dit kleine mensje alleen mij nodig had en niet zonder mij zou kunnen.

Had ik toen kunnen denken dat ik op een zaterdagochtend haar samen met papa op stap zou laten gaan? Neen, en toch deed ik het vorig weekend omdat er een bende meiden bij mij thuis kwam brunchen voor een vrijgezellenfeestje. De hele dag meegaan, lag voor mij niet zo voor de hand, dus had ik voorgesteld om de brunch bij mij thuis te organiseren zodat ik er toch even bij kon zijn.

Was het een plan dat ik een uurtje of twee met een vriendin iets ging drinken en Amélie bij haar papa achter liet? Pas toen mijn Lief zelf voorstelde dat ik meeging met die vriendin vorige zondag. Het was fijn om even niet zomaar mama te zijn, maar ook weer gewoon een vriendin en te genieten van de gesprekken die over iets anders gingen dan baby’s.

Had ik het idee om oma en opa na anderhalve maand al te vragen om op ons meisje te passen? Laten we zeggen dat nood wet breekt, want de kleine dame meenemen naar een afscheidsdienst leek ons geen goed plan.

Toch zijn het deze uitstapjes die de afgelopen week even voor een pauze zorgden in het zorgen voor Amélie. Het was gek om zonder dochter op stap te gaan. Mijn moederhart moest overtuigd worden dat iemand anders ook wel voor mijn kleine schat kon zorgen. Maar al waren het gestolen uurtjes, het was fijn om weer even weg te zijn. Het gaf me de energie om het beste van mezelf te geven aan dochterlief. En daarom raad ik elke moeder aan: neem gewoon eens die tijd voor jezelf als je de kans krijgt. Het is meer dan de moeite waard!

7 Replies to “Alleen op stap”

  1. Ik kan me inbeelden dat het moeilijk en raar was, maar weet je. Je bent al die andere uurtjes wel gewoon continu bij je dochter, Dat die gestolen uurtjes voor jou het verschil maken, dat is o zo belangrijk! <3 En btw, je moet maar een gil geven als je nog een babysit nodig hebt, wij zijn graag van dienst! 😉

  2. De eerste keer van alles is altijd wat raar. En zeker als het om je kindje gaat, maar het is echt heel erg broodnodig op den duur om echt quality time voor jezelf in te plannen, exact om wat je zegt, jij word er een nog betere mama van 😉

    Het grote loslaten, hoe gek dit ook klinkt is begonnen Saar, gelukkig duurt het even, maar het start op het moment dat de navelstreng wordt door geknipt 😉

    X
    Morgaine onlangs geplaatst…Jarig! 25 jaar: Een kwart eeuw oudMy Profile

    1. Het loslaten is al begonnen van toen ik zwanger was 😉 het is gewoon iedere keer een ander soort loslaten. Maar stilaan, stap per stap, leer ik het wel!

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.