Toen men in België de wetgeving tegen roken invoerde, moest ik twee keer luisteren voor ik het geloofde. De regering zou ons vertellen wat goed is voor ons. Ergens kon ik het begrijpen: roken is ongezond, veel mensen die niet roken hebben last van meeroken etc. Dat er ooit een einde moest aan komen dat begreep ik nog ergens.

Vandaag zag ik echter volgende website met een behoorlijk schokkende tekst: http://www.kruidenvrouwtje.nl/codex.html

De Code Alimentarius zal in de toekomst ons leven bepalen. In Nederland werd deze wet blijkbaar reeds ingevoerd, hoe het in België zit weet ik nog niet. Toch is Nederland niet zomaar een land, maar een vooraanstaande natie die de democratie en de vrijheid van meningsuiting sterk verdedigd. En daarbij hopelijk de vrijheid nauw aan het hart ligt.

Met deze wet echter zal het ons verboden worden om keuzes te maken. In eerste instantie begrijp ik nu ook wel weer dat men reclame die zich op niets baseert wilt verbieden, maar waarom wordt meteen gewoon elke bewering over voedingssupplementen of voedingsmiddelen tegen gehouden? Mag mijn dokter dan ook niet meer tegen mij zeggen dat ik veel thee moet drinken als ik griep heb, omdat het drankje ervoor zorgt dat mijn systeem gezuiverd wordt?

Echter, big farma zal zijn eigen beweringen nog mogen volhouden en ons volproppen met antibiotica – die super gezond zijn – en pijnstillers of koortswerende middelen – die natuurlijk ook super gezond zijn (lees het sarcasme).

In plaats van de vrijheid ten grave te dragen zou men beter eens werk maken van een goede informatie naar de consument toe. But then again, de wetenschap heeft ook al meer dan een keer bewezen dat zij niet onfeilbaar is!

One Reply to “Regels en wetten alom…”

Geef een reactie

You have to agree to the comment policy.

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.